Budapest 7 szenzációs játszótere, ami sok izgalmat ígér a kisgyermekes családoknak

Az év legtöbb napján hatalmas lelkesedéssel kerekednek fel a gyerekek, ha meghallják a bűvös játszótér szót. Néha jóleshet a megszokottól eltérő park felé venni az irányt, így összeszedtük a főváros igényes környezetben található, jól felszerelt, sok izgalmat ígérő játszótereit.

Budavári Mátyás király játszótér

A Budai Várnegyed szívében, a Mátyás-templomtól mindössze egy karnyújtásnyira bukkanhatunk a 2015-ben felújított Mátyás király játszótérre, amelynek egyes játékelemeit a jóságos királyról szóló népmesék ihlették. A panorámás várjátszótér a legkisebbeket babahintával és árnyékos homokozóval, a nagyobb gyerekeket pedig mászótoronnyal, függőhíddal, alagutakkal, hálókkal, létrákkal és csúszdákkal várja. A mesés, történelmi hangulatú játszóteret minden oldalról kőfal határolja.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Ha a játszótéren túl is felfedeznétek a Budai Várnegyedet:

Benczúr-kerti játszótér

Gyönyörű állatmotívumokkal díszített mesebirodalom rejtőzik a Városliget közelében: egy, a Benczúr utca és a Városligeti fasor felől is megközelíthető zárt, parkosított játszótér várja itt a család apraját-nagyját. A sűrűn látogatott parkban színes fajátékok garmadája hívja felfedezésre a gyerekeket, akiket biztosan elkápráztat majd az óriási platánfát körülölelő meseváros és a gumilabdákkal, létrákkal, hálókkal és csövekkel felszerelt vár. A területen ingyenes mosdót, pelenkázót és wifit is találunk.

További kihagyhatatlan látnivalók Terézvárosban >>

Fotó: Bakó Bettina

Gellért-hegyi csúszdás játszótér

1967 óta vonzza a kisgyermekes családokat a Gellért-hegy oldalában kialakított csúszdás játszótér, ami 2017-es felújítása óta újra kihagyhatatlan célpont, ha a környéken jártok. Az árnyékos, zöld környezetben található játszópark számos csúszdával, többek között hosszú, rövid, kanyargós, dupla- és csőcsúszdával is büszkélkedhet. Emellett biztonságos, gumiborítású domboldal, fészekhinta, libikóka, trambulin, kilátótorony és piknikasztalok várják az ide kirándulókat.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Macis erdei játszótér

Budapest II. kerületében találjátok az erdő szélén megbúvó Macis tematikus játszóteret, amely a terület emblematikus névadó maciszobráról kapta a nevét. A nagy múltú játszóteret évtizedek óta előszeretettel látogatják a budapestiek, hiszen nem csupán könnyű megközelíthetősége miatt népszerű úti cél. A függőágyakkal, mászókákkal, csúszdákkal és trambulinnal felszerelt park vadregényes környezete és a kényelmes parkolási lehetőség is hozzájárulnak a kellemes időtöltéshez.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Muzi játszótér

A Nemzeti Múzeum kertjében találjuk a belváros egyik legkülönlegesebb játszóterét, a néhány évvel ezelőtt épült játékelemek ugyanis a századforduló egyedi hangulatát idézik. A gyönyörű kert hátsó részében, dús lombú fák alatt hívogató játszóteret A Pál utcai fiúk és A Muzi című könyvek ihlették, így a játszóvár itt valójában gőzfűrészüzem, míg faragott falovak vontatta lóvasutat és verklit is felfedezhetnek a gyerekek. Hihetetlenül bájos a kis faházban „üzemelő” pékség, ahol minipénztárgép és -kávéfőző is helyet kapott.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Városligeti Nagyjátszótér

A Budapesten élő, kisgyerekes szülőknek valószínűleg nem kell bemutatni a város egyik legnagyobb és legmodernebb – egyben legnépszerűbb – játszóterét, ami egész évben önfeledten játszó gyerekek zsivajától hangos. A 13 ezer négyzetméteres terület központi eleme egy háromszintes léghajómászóka, amit több mint 50 korszerű játék vesz körül, többek között egy kanyargó patak zsilipekkel, csúszdarendszerek és különféle kötélpályák. Itt minden korosztály órákig jól érezheti magát!

Fotó: Liget Budapest

Hollósy Simon utcai játszótér

Tavaly ősszel adták át Hegyvidék reformkori játszóterét, amit a környékbeliek bevonásával terveztek meg. A lakóházak ölelte zárt parkban a Lánchíd, a Kisfaludy-gőzhajó és egy gőzmozdony is visszaköszön a gyerekeknek készült játékokban, amik egy kellemes, ősfás környezetben kaptak helyet. A fontos történelmi korszakot idéző játszótéren pingpongasztal, gumiborítású kismotorpálya, egy piknikezésre alkalmas zöldterület, ivókút és illemhely is található.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Számtalan kincset rejt még Hegyvidék: