Különleges programokkal vár a Gödöllői Királyi Kastély egyedülálló Sisi-tárlata

Erzsébet királyné népszerűségén nem fog az idő. Több mint 120 évvel a halálát okozó merénylet után rajongóinak száma világszerte egyre csak nő. Vajon miért? Kiderül március 25-én a Gödöllői Királyi Kastélyban!

A magyarországi Erzsébet királyné-kultusz központjaként működő Gödöllői Királyi Kastély különleges meglepetéssel készül a Sisi-rajongók számára. A számos muzeális kincset felvonultató állandó és időszaki kiállításaik után a főszerep most a gyűjtőké.

Március 25-i programok a Gödöllői Királyi Kastélyban

A gyűjtők és a tárgyak sokféleségét bemutató időszaki kiállítás a legizgalmasabb gyűjtemények tárgyaiból készült el, Az én Sisim – Gyűjtők és gyűjtemények Erzsébet királyné bűvöletében címmel. A tárlat sikere okán a kiállítást április 10-ig meghosszabbítják, a finisszázsra pedig különleges programokkal készülnek március 25-én.

Az ingyenesen látogatható programok között lesz antik börze, ahol Monarchia-korabeli könyvek, képeslapok, bélyegek, dísztárgyak és Erzsébet királynéval kapcsolatos kultusztárgyak cserélhetnek majd gazdát.

Emellett egész nap múltidéző gyereksarok várja a kicsiket és nagyokat az egykori Lovardában. A kisebbeknek további játékokkal is készülnek a kastély makettjében beöltözéssel, a Monarchia korszakát megidéző kalapokkal és gyerekjátékokkal.

blank

Királyné a gyűjteményemben címmel előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők a Barokk színházban. Az én Sisim – Gyűjtők és gyűjtemények Erzsébet királyné bűvöletében kiállítás 10.30-kor és 11.30-kor tárlatvezetéssel is megtekinthető, míg 14.30 és 16.30 között találkozni lehet „Erzsébet királynéval” és a kiállítókkal.

17.00 órakor a kastély Dísztermében Az örök Elisabeth – Janza Kata előadása sok zenével és beszélgetéssel várja a kultusz mai követőit és érdeklődő koncertkedvelőket. A programon a 3500 forintos belépőjegy ellenében vehetünk részt.

Bővebb infó: www.azensisim.hu és informacio@kiralyikastely.hu

További gyönyörű látnivaló Sisi kedvenc városában: