A Csinibaba betétdalai ihlették a Budapest Park új, kísérleti táncdalfesztiválját

Május 21-én rendezik meg a Budapest Park és a Katona József Színház egyszeri és megismételhetetlen közös műsorát. A különleges, kísérleti előadás a koncert és a színház fúziójából jön létre, amelynek gerincét a Csinibaba című film betétdalai, illetve a hatvanas évek táncdalfesztiváljainak örökzöld slágerei adják.

A Csinibaba táncdalfesztivál fellépői

A Katona József Színház fennállásának 40. évfordulója alkalmából egészen új vizekre evez, és belekóstol a koncertek világába. A Vajdai Vilmos rendezésében, Schnabel Zita látványtervei alapján megvalósuló élőzenei műsor lényege, hogy a Katona társulata olyan, a Parkban is gyakran megforduló vendégénekesekkel, mint Bagossy Norbert (Bagossy Brothers Company), Beck Zoli (30Y), Fekete Giorgio (Carson Coma), Járai Márk (Halott Pénz), Lábas Viki (Margaret Island), Németh Juci (Budapest Bár), Péterfy Bori (Péterfy Bori & Love Band), Sena Dagadu (Irie Maffia) és Vitáris Iván + Balla Máté (Ivan & The Parazol) kiegészülve hívja életre a hatvanas évek táncdalfesztiváljait – különös tekintettel az 1967-es ikonikus eseményre – egy játékos koncert-show keretein belül.

Továbbá a koncertélményben nagy szerepe lesz lesz a Meggyes Ádám vezette, különleges felállású, több mint húszfős kísérőzenekarnak is. A fúvósokkal, vonósokkal, vokalistákkal és ütősökkel kiegészített zenekar magja: Dési Tamás „Guba” – dob, Szekér Ádám – gitár, Matus Péter – basszusgitár (mindhárman Irie Maffia) és Premecz Mátyás – billentyűk (Kéknyúl).

Ki mit tud?

Az este gerincét a Csinibaba egyes dalai és a 60-as évek kultikus táncdalai adják, meglepő formákban, sajátos feldolgozásokban. A táncdalfesztiválok miliőjét idéző díszletben valóban verseny zajlik majd: színészek és zenészek küzdenek, hogy elnyerjék a zsűri kegyeit. A különböző produkciók megmérkőznek egymással, hogy kiderüljön: ki mit tud?

A szőrösszívű zsűri rövid, várhatóan szarkasztikus megjegyzésekkel értékeli a produkciókat és természetesen a közönségnek is nagy szerep jut: a küzdőtéren összegyűlt tömeg is támogathatja az előadókat, szurkolhat kedvenceinek, adott esetben szembeszállhat a zsűrivel.

Fontos tudnivaló, hogy a koncertműsorra kizárólag állóhelyek válthatóak, jegyértékesítés pedig február 24-én, 11 órakor indul. További információ IDE kattintva.

Ha még nem volt elég a retró életérzésből: