A Kuflik mesék hőseivel újult meg Budapest belvárosának parkja

Klímatudatos szemléletben, akadálymentes és befogadó játszótérrel, ismert mesehősökkel és zöldfelülettel újult meg a belvárosi Hild tér.

A cikket 2023. szeptember 19-én frissítettük utoljára.
Fotó: Kovács Alex Gábor

Szeptembertől vehetik birtokukba gyerekek és felnőttek egyaránt a belváros legújabb, klímatudatos szemlélettel kialakított közparkját a belvárosban. Az V. kerületi Hild tér közösségi funkciót is ellát, hiszen akadálymentesen és megváltozott képességű gyermekek igényeinek megfelelően alakították ki.

Kufli játszótér a budapesti Hild téren

A belvárosi játszótérre egyedülálló módon, kicsik és nagyok nagy örömére Dániel András író Kuflik mesesorozatának hősei – Pofánka, Zödön és Valér – is beköltöztek.

A zöld és kék szemlélet jegyében a megújult közparkban zöldtetőt és függőleges zöldfelületeket, illetve víztakarékos konstrukciót alakítottak ki, de a kisgyerekkel, családosan érkezők nagy örömére pelenkázóval felszerelt nyilvános illemhellyel, gyerekbarát ivókúttal, közösségi könyvtárral, pingpongasztallal és új padokkal is gazdagodott a terület.

A nyári hőségre való tekintettel párásító berendezéssel látták el a megújuló Hild teret, továbbá a 13, telepítésre szánt új fa többsége is már az első évben árnyékkal szolgál majd a parkban megpihenőknek.

A fejlesztés eredményeképpen 851 négyzetméternyi zöldfelülettel, új kerékpártámaszokkal és hulladékgyűjtőkkel, továbbá korszerű közvilágítással és térfigyelőkamerákkal egy kulturált, új parkot köszönthetünk Budapest szívében.

Fedezzétek fel a főváros többi különleges játszóterét is: