8+1 pazar kilátópont Budapesten, ahonnan érdemes fürkészni a várost

Megunhatatlan látvány, ahogy a magasból fürkészhetjük a főváros nyüzsgését, a város fentről aprócskának tűnő ismert helyszíneit. Ha a népszerű kilátópontok után más perspektívából is megismernétek Budapestet, íme ajánlunk néhányat a főváros újbóli felfedezéséhez.

A Magyar Nemzeti Galéria kupolája

A számtalan izgalmas tárlat otthonául szolgáló Magyar Nemzeti Galéria csodálatos panorámát kínáló kupolája jelképe is egyben a Duna-part látképének. A Budavári Palota legmagasabb pontja nem véletlenül örvend nagy-nagy népszerűségnek, hiszen teraszáról páratlan kilátás nyílik az előttünk elterülő fővárosra. A kupola nyitvatartási időben és az időjárás függvényében, az állandó kiállításokra szóló belépőjeggyel látogatható.

1014 Budapest, Szent György tér 2. | Weboldal

Fotó: Szesztay Csanád – Magyar Nemzeti Galéria/mng.hu

BalloonFly

Ha igazán egyedülálló panoráma részesei lennétek és valóban a magasba emelkedve néznétek le az alattatok elterülő városra, nincs jobb választás a BalloonFly hőlégballonjánál. A Városligetben található, festményre kívánkozó jármű az időjárás függvényében minden nap menetrendszerűen emelkedik a magasba. Fedélzetéről 150 méteres magasságból csodálhatjátok meg a kilátást és az egyedülálló körpanorámát.

1148 Budapest, Városliget-Mimóza domb | Weboldal

Fotó: Liget Budapest. Facebook-oldala

A Budapest-Belvárosi Főplébánia-templom toronykilátója

A szerdánként 14 órakor kezdődő már-már hagyományosnak mondható 75 perces épületséta alkalmával nem csak a Március 15. téren álló Budapest-Belvárosi Főplébánia-templom kulisszái mögé pillanthattok be. A tárlatvezetés alkalmat ad arra is, hogy a templom toronykilátójából pásztázhassuk egy keveset az olyannyira szeretett Pest, Buda és a Duna látképét.

1056 Budapest, Március 15. tér | Tovább a programra>>>

blank
Fotó: belvarosiplebania.hu

Budapest Óriáskereke

Igazán felemelő élményben Budapest szívében is lehet részetek az év minden napján nyitva tartó Budapest Óriáskerekének köszönhetően. Az immár kereken 10 éve, 2013 óta Budapest panorámáját tálcán kínáló óriáskerékről a város összes nevezetességét megpillanthatjátok a dunai hajóktól a Budai Váron át egészen a pesti templomtornyok sokaságáig.

1051 Budapest, Erzsébet tér | Weboldal

blank
Fotó: Ferris Wheel of Budapest – Budapest Óriáskereke Facebook-oldala

Gül Baba türbéje

Megér minden fáradságot és minden egyes magunk mögött hagyott Gül Baba utcai macskakövet, hogy aztán a Rózsadomb oldalából, Gül Baba türbéjéről tekinthessünk le a városra. A tavasszal virágillatba és színes virágszirmokba burkolózó, és nem kevesebb 140 fa ölelte helyszínt keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között tudjátok meglátogatni és a várost onnan pásztázni.

1023 Budapest, Mecset u. 14. | Weboldal

blank
Fotó: Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány Facebook-oldala

Apostolok tornya a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

150 lépcsőfok meghódítására csábít a városligeti Vajdahunyadvár egyik legizgalmasabb kilátópontja, az Apostolok tornya. A megtett lépcsőfokokért járó jutalom az igéző kilátás, mely nemcsak a Gellért-hegyre, a budai várra és a Szent István Bazilikára tárul, hanem a Vajdahunyadvár épületének olyan szegleteire is, melyek egyébként rejtve maradnának a kíváncsi szemek elől. A segesvári óratornyot idéző toronyba keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között óránként indulnak vezetett séták.

1146 Budapest, Vajdahunyad stny. | Weboldal

blank
Fotó: mezogazdasagimuzeum.hu

A Szent István Bazilika panorámakilátója

Kevesen tudják, de bizony a belvárosi Szent István Bazilikában nemcsak mesés templomteréért érdemes látogatást tenni. Külön a kincstárba és a panoráma körteraszra belépést biztosító belépőjeggyel 65 méteres magasságból tekinthetünk le a város, utcákkal keresztül s kasul szőtt szövetére, ismert templomtornyokra és a mindig nyüzsgő belvárosra.

1051 Budapest, Szent István tér 1. | Weboldal

blank
Fotó: Szent István Bazilika Facebook-oldala

Sashalmi kilátó

A XVI. kerületben, csendes, kertvárosi környezetben található Reformátorok terén magasodó Sashalmi kilátóért bizony érdemes nyakunkba venni a várost. 100 lépcsőfok után elérhető kilátóteraszáról ellátni ugyanis egészen a Gellért-hegyig, de feltűnik a távolban a Liszt Ferenc Repülőtér irányítótornya, sőt még a Megyeri híd is. Az ingyenes kilátót hétköznapokon 7:30 és 19 óra között, hétvégén egészen 21:30-ig látogathatjátok.

1161 Budapest, Sashalom u. 6.

blank
Fotó: Budapest XVI. Kerületi Önkormányzat Facebook-oldala

+1 MOL Campus

A főváros látképét igencsak meghatározó felhőkarcoló, a Lágymányoson magasodó MOL Campus is panorámás élménnyel kecsegtet, hiszen innen a városra letekinteni felejthetetlen lesz. Az eddigi hírek szerint nem kell már sokat várnunk, hogy felderítsük a székház magaslatait: várhatóan tavasszal megnyílik a nagyközönség előtt a campus 29. emeleti, páratlan panorámát nyújtó tetőterasza.

1117 Budapest, Dombóvári út 28. | Weboldal

blank
Fotó: MOL Campus Facebook-oldala

Mutatjuk az utat, ha a magaslatok után téli randihelyszínek nyomába erednétek: