8 hangulatos téli randihelyszín Budapesten, ha nem tudod, merre menjetek

„Csak csókolózni érdemes / Ezért tehát szeress, szeress!” – írja Kosztolányi Csehovot fordítván, és milyen igaza van! Szemezgessetek kedvetekre Budapest leghangulatosabb téli randihelyszínei közül, a februári romantika jegyében.

Bem Mozi

Ha a multiplexélmény helyett jóval intimebb mozihangulatra vágytok, a Margit körúton található legendás Bem Mozival nem lőhettek mellé. A retró filmszínházban már a műsor sem átlagos, hiszen a jelenlegi kasszasikerek helyett filmklasszikusokat, művészfilmeket, meséket nézhetünk itt meg. A moziba mindenképp érdemes jóval a filmvetítés kezdete előtt megérkezni, hiszen egyrészt a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, másrészt jólesik beszélgetni, iszogatni a bárban, ahol korrekt árak várnak.

1027 Budapest, Margit körút 5. | Facebook

randi helyek budapest télen
Fotó: Bem Mozi Facebook

Svábhegyi Csillagvizsgáló

Budapest legnagyobb és legromantikusabb csillagvizsgálója ősfás környezetben, a Normafától mindössze néhány száz méterre található. A gyönyörű parkban kaptak helyet a kutatóintézet épületei és kupolái, többek között az a kupolaóriás is, amely hazánk egyik legnagyobb bemutatótávcsövét rejti. A csillagvizsgáló előzetesen meghirdetett programokon látogatható, illetve iskolás csoportoknak, rendezvényekre, sőt privát eseményekre is kibérelhető szakvezetéssel együtt. A csillagtúrák egyszerre rendkívül informatívak és szórakoztatóak!

1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 15-17. | Weboldal

téli randihelyszínek Budapesten
Fotó: Svábhegyi Csillagvizsgáló

Massolit Books & Café

Hihetetlenül bájos, zegzugos kávézó rejtőzik az éjjel-nappal nyüzsgő zsidónegyed közepén: a Massolit Books & Café városképbe simuló fémrácsos bejáratát nagyon könnyű elvéteni, mégsem érdemes. Igazán különleges élmény a padlótól a plafonig roskadásig pakolt könyvespolcok és szedett-vedett vintage bútorok között kávézni, sütizni, aminél már csak a hátsó udvarban kialakított, csendes belvárosi parkra néző terasz hangulatosabb. Utóbbira azonban tavaszig még várnunk kell.

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 30. | Facebook

Romantikus helyek budapesten
Fotó: Massolit Books & Café Facebook

Irgalmasok Veli Bej Fürdője

A Lukács Fürdő és a Komjádi Uszoda közötti keskeny sávban találjuk a török hódoltság idején, egészen pontosan 1574-75-ben épített Irgalmasok Veli Bej Fürdőjét. A keleties hangulatú fürdő még a budapestiek számára is egyedülálló látványosságnak számít, hiszen kialakítása hűen őrzi a letűnt évszázadok emlékét. A melegvizes medencékkel, szaunavilággal, jakuzzival és masszázsszobákkal felszerelt épületben egyszerre korlátozott létszámú vendég tartózkodhat, így belépéskor érdemes számolni némi várakozási idővel. A szigorú beléptetésnek hála azonban nem kell tartanunk a zsúfoltságtól.

1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 7. | Weboldal

Téli randi helyek budapest
Fotó: Irgalmasok Veli Bej Fürdője

Mandarin Grill & Hotpot

A nemzetközi ízutazásra nyitott párok számára kihagyhatatlan kaland lesz a budapesti kínai negyedben található Mandarin Grill & Hotpot meglátogatása! Itt biztosan újraértelmezitek majd a kínai konyha fogalmát, hiszen a belvárosban elterjedt kínai büfék egyenmenüi helyett autentikus környezet és páratlan ízvilágú fogások várnak rátok. Több tucatnyi kínai étel és ital közül válogathattok, de ha a romantikus randi helyett közösségi élményre vágytok – netalán egy duplarandi formájában –, semmiképp ne hagyjátok ki a hotpotot, aminek keretében magatok főzhetitek meg a különféle alapanyagokat az asztal közepén rotyogó alaplében. Igazi bakancslistás élmény!

1107 Budapest, Jegenye utca 19/a | Facebook

Téli randi ötletek
Fotó: Sutus Dolli

Piros Pezsgő Piano Bar

Nincs még egy olyan hangulatú hely Budapesten, mint a budai éjszakában fényesen ragyogó Piros Pezsgő Piano Bar. A Bimbó úti bár estéről estére csordultig telik felszabadult és minőségi szórakozásra vágyó emberekkel, akik egészen hajnalig mulathatnak itt. Ha a hagyományos, kettesben romantikázós randevú helyett egy áttáncolt éjszaka során feledkeznétek bele a szerelembe, az élő zenétől hangos piano barban nem fogtok csalódni. Az asztalfoglalás erősen ajánlott, hiszen anélkül nem sok esély van arra, hogy be tudtok jutni.

1022 Budapest, Bimbó út 3. | Facebook

Széchenyi-emlékmű

Szívesen elszöknétek pár órára a belvárosi nyüzsgés elől? Akkor irány a Széchenyi-emlékmű, a Svábhegy 19. században épült kilátója! A műemlék könnyedén megközelíthető a Széchenyihegy vasútállomástól, ahová a fogaskerekű vasút a Városmajortól, a Gyermekvasút pedig Hűvösvölgyből érkezik, érdemes tehát összekötni a téli sétát egy vadregényes vonatozással. Mielőtt felfedeznétek a romantikus hangulatú kilátót, bóklásszatok egyet a gyönyörű svábhegyi villák szegélyezte utcákon! A sétára érdemes magatokkal vinnetek egy forró teával teli termoszt, vagy felmelegedhettek a közeli Szamos Szépkilátás Cukrászdában is.

1121 Budapest, Széchenyi-emlékút 12.

blank
Fotó: VinceB/Wikipédia

Illúziók Múzeuma

Az Illúziók Múzeumában nyolc tematikus szoba, tucatnyi installáció, egyedülálló hologramok, örvénylő alagút, egyedi logikai fejlesztőjátékok és megannyi hihetetlen illúzió mentén ismerhetitek meg és élhetitek át, miként is működik az emberi érzékelés és az agy. A szórakoztató és lenyűgöző trükkök világában megfejthetitek, hogy miért látunk olyan dolgokat, amiket az agyunk képtelen felfogni, és együtt tanulhattok perspektíváról, érzéki csalódásról, valamint a tudomány és az emberi agy csodájáról. Fotózni nemcsak szabad, de kimondottan ajánlott!

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 3. | Weboldal

blank
Fotó: Illúziók Múzeuma

Szintén különleges téli randihely lehet a Star Wars-kiállítás: