5 új romantikus regény, nem csak hősszerelmes típusoknak

Mi mással is telik a leggyorsabban a szerelmes február, mint romantikus regények olvasásával? Mutatjuk, melyek az aktuális kedvenceink!

Fábián Janka: A szabadság szerelmesei

Az Anna-bál szerelmeseiből megismert Györöky Ilka és családja története folytatódik a méltán híres balatonfüredi reformkor következő évtizedében. Az 1840-es években még az eddiginél is pezsgőbb társasági és kulturális élet zajlik a népszerű üdülőtelepen, és az évente megrendezendő Anna-bálok egyre nagyobb vonzerőt jelentenek a környékbelieknek és a távolabbról érkező vendégeknek. Ilka gyermekei lassan felnőnek, és ebben a mozgalmas évtizedben ők is átélik a szerelem, a barátság, a rivalizálás és ellenségeskedés érzelmi viharait. Lassan elérkezik a világtörténelmi jelentőségű 1848-as esztendő, amikor a történelem forgószele mindannyiuk életét gyökerestől felforgatja.

Flora Harding: Erzsébet és Fülöp

Windsor, 1943. Miközben a világban háború tombol, Erzsébet, az ifjú hercegnő izgatottan várja, hogy újra találkozzon a lefegyverzően jóképű tengerésztiszttel, akit tizenhárom éves kora óta képtelen kiverni a fejéből. A Királyi Haditengerészet egyik legfiatalabb hadnagya, Fülöp mindazt képviseli, amitől Erzsébetet egész addigi életében óva intették. A kiszámíthatatlanságot, a már-már arcátlan vakmerőséget és kalandvágyat. Flora Harding romantikus történelmi regénye izgalmas betekintést nyújt a korona árnyékában élők magánéletének legemberibb pillanataiba, és végigköveti, hogyan kezdődött a világ egyik legismertebb házaspárjának több mint hét évtizeden átívelő története.

Marie Benedict: Clara – Egy világot felforgató szerelem története

Varázslatos könyv a szerelemről, a hatalomról és egy nőről, aki döntő hatást gyakorolt a világ egyik legvagyonosabb üzletemberére. Az 1860-as évek ipari forradalma, a Carnegie-birodalom felemelkedése idején Clara Kelley bevándorlóként érkezik Írországból Amerikába, s az ismert iparmágnás, Andrew Carnegie házába kerül cselédlányként. Clara azonban nem az, akinek hiszik. Bár semmi gyakorlata sincs, gyorsan tanul, és idővel mindenkit meggyőz arról, hogy megállja a helyét. Üzleti érzéke és jelleme nagy hatást gyakorol Andrew Carnegie-re is, akivel Clara egyre bizalmasabb viszonyba kerül. Vajon képes megváltoztatni a szerelem a kíméletlen üzletembert?

blank

Charlie Jonas: Mimi kávézója

Leonie Beaumarchais köszöni, nem vágyik izgalmakra: nagyon is elégedett meghitt kis lakásával, tanári állásával, csinos ruháival és imádott könyveivel. Nem mondható hát túlzottan lelkesnek, amikor a szomszédasszonya arra kéri, fogadja be a macskáját, amíg ő Ischián vakációzik, a fiatal lánynak pedig nincs szíve visszautasítani a magányos özvegy kívánságát. Csakhogy Mimi, a macska korántsem olyan tündéri, mint amilyennek látszik. Leonie ráébred, hogy segítségre van szüksége legjobb barátnőjétől, aki óriási macskarajongó. A Mimi kávézója bűbájos könyv a barátság fontosságáról, az újrakezdés izgalmáról, és arról, hogy a szerelem bármelyik sarkon a nyomunkba szegődhet.

blank

Agatha Christie: Szerelmes bűnügyek

A szerelem furcsa dolgokra képes. Néha a legjobbat, olykor pedig a legrosszabbat hozza ki belőlünk. Agatha Christie, az emberi lélek páratlan ismerője e kötet novelláiban is mesterien fonja szerelmi bűnügyeinek szálait. Kedvenc detektíveinkkel meglepő helyszíneken találkozhatunk: Miss Marple például egy falusi szerelmi gyilkosságot old meg, Tommy és Tuppence egy apróhirdetés nyomán bálba megy. Megtudhatjuk, miért fontos a bridzsben a treff király, hogy mit nem bocsát meg soha egy máskülönben elnéző feleség, és hogy mihez kezdhet a millióival egy életunt gazdag hölgy. Ez a kötet csupa-csupa szerelem és szenvedély, de a szerelem néha sötét, és nem mindig boldogít. És ezt a krimi királynőjénél senki sem tudta jobban.

blank

Még nem késő egy kis önismerettel kezdeni az évet: