40+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2023. január 19-22.

Januárban is pörög a főváros: számtalan izgalmas hétvégi program vár benneteket Budapesten. Koncertek, színházi előadások, filmvetítések, kiállítások, séták, túrák, piaci és gasztroélmények – mindből találhattok válogatásunkban. Ráadásul most vasárnap lesz a magyar kultúra napja is, amire korábbi cikkünkben ajánlottunk programokat.

Többnapos hétvégi programok Budapesten

MyFrenchFilmFestival 2023 (egész héten)

9 egész estés filmmel és 17 rövidfilmmel érkezik idén ismét a MyFrenchFilmFestival a Cinegóra január 13. és február 13. között. Idén hat tematikus blokkban szerepelnek a válogatott filmek, az alkotások mindegyike angol és francia felirattal érhető el, hat film pedig magyar felirattal is nézhető. Az alkotások számtalan nagy filmfesztiválon jártak, a 26 alkotás közül pedig februárban nemzetközi zsűri díjazza majd a legjobbakat.

Facebook-esemény >> 

Tex-Mex város avagy GasztroFesztivál a Terezában (csütörtök-vasárnap)

Ez a közkedvelt regionális konyha némiképp eltér az autentikus mexikói vonaltól, de magában hordozza annak sajátosságát. A TEX Texasra, a MEX pedig Mexikóra utal, tehát egy amerikai-mexikói fúzióba kóstolhattok bele. Burrito, empanada, enchilada, fajita, guacamole, jalapenos, nacho, salsa, taco, tortilla és akkor még az italokról nem is esett szó.

Facebook-esemény >> 

Hétvégi programok Budapest

Budapesti programok csütörtökön (2023. január 19.)

Imi, mondj egy verset! – Csuja Imre önálló estje // Eötvös10

A sokak által kedvelt színművész most az Eötvös10 közönségét kápráztatja el verstudásával, miközben egyedi hangulatot teremt. A műsorban József Attila, Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Radnóti Miklós, Arany János versei hangzanak el, valamint Babits Mihály Jónás könyve. Terézvárosi lakosoknak ingyenes.

Facebook-esemény >> 

Hodworks & Dollár Papa Gyermekei: Kabaré

Eljött az ideje a kabaré felélesztésének. A Hodworks és a Dollár Papa Gyermekei nem is habozik megtenni ezt.

Facebook-esemény >>

Páratlan párok – az operett történetéből

Folytatódik Bősze Ádám és László Ferenc közös kortárskereső sorozata. A Páratlan párok új évada ezúttal az operett nagy alkotóinak, kiemelkedő személyiségeinek sorát fogja bemutatni, bebarangolva az operett soknemzetiségű birodalmát és eljutva még e szerteágazó műfaj földrajzi és esztétikai határterületeire is. Így a hungarikum, illetve monarchikum gyanánt emlegetett bécsi-budapesti operett-tradíció mellett szó esik majd a műfaj másik két meghatározó vonulatáról, vagyis a francia és az angolszász operettről is. Az időben haladva pedig az operett feltűnésétől a műfaj arany- és ezüstkorán át a sorozat elér majd a dzsessz- és a szocialista operettek zsáneréhez, egyszersmind a musical kezdeteihez is.

Facebook-esemény >>

Hétvégi programok Budapest 2023 január

Tabán Blues – A Talány akusztik irodalmi koncertje

A formáció – amely korábban a Jókai Anna Szalonban, az óbudai Krúdy-negyedben, a Belvárosi Fesztiválon, majd a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum kertjében is koncertszínházi produkcióval lepte meg a publikumot –, vonzódik a különleges helyszínekhez. Gyakran lépnek fel romkocsmákban, boresteken, „elhagyott” mozikban, tanintézményekben, vagy olyan, a nagyközönség felé csak ritkán kaput nyitó kultuszhelyeken, mint amilyen a Nyugati pályaudvar Királyi váróterme.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok pénteken (2023. január 20.)

Az olvasás éjszakája a Francia Intézetben

Libabőr, heves szívdobogás, légszomj… Ha érzetetek már hasonlót olvasás közben, amikor reszkető kézzel lapoztatok a következő oldalra, ahol egy újabb hátborzongató részletre derül fény, menjtek el a Francia Intézet médiatárába, és töltsétek ott az első Olvasás éjszakáját – sejtelmes sötétben. Félelmetes (klasszikus és kortárs) szövegekkel és zenével várnak titeket egy kis közös irodalmi borzongásra.

Facebook-esemény >> 

Harmónia Jazzműhely: Szakcsi Jr. Trió – lemezbemutató // BJC

Szakcsi Jr. vagyis Ifj. Szakcsi Lakatos Béla lendületes, leleményes és lehengerlő exponense a bop zongora stílusnak. 2006-ban a Szakcsi Generation with Jack DeJohnette and John Patitucci albumon is bebizonyította, hogy milyen következetesen képviseli a nagy név által megkövetelt színvonalat és méltó partnere volt világhírű amerikai zenésztársainak. Most jött ki várva-várt új albuma, melyet élőben élvezhet a közönség.

Facebook-esemény >>

Egy új hely felfedezése mindig szuper hétvégi program:

Százféle változatban – Koncert Cseh Tamás születésének 80. évfordulójára

Öt fiatal, egy színész és négy zenész, összeállt, hogy elzenélje a kedvenc dalait Cseh Tamástól.

Facebook-esemény >> 

Jégdiszkó w/ Thomas – Budapest Park

Január 20-án este ismét DJ Thomas mixeli a számokat a koritok alá. Fények, kamera, jégdiszkó a Parkban!

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok a hétvégére

Kínai újévi program a Tavaszünnep jegyében

A Budapesti Kínai Kulturális Központ január 20-án elhozza a kínai Holdújév ünnepi hangulatát a budapesti lakosok számára. Kínai csomózás, lampion készítés, oroszlántánc, tradicionális Ku-cseng és pi-pá zenei performansz, valamint egy női kóruselőadás is vár itt benneteket.

Facebook-esemény >>

Kamaracsütörtök: Trio Squelini & Csókás Zsolt

Az etno-jazzt és kortárs kamarazenét játszó, különleges hangszer-összeállítású Trió Squelini zenészei különböző felállásban (Tin Tin Q, Ektar Szőke Quartet stb.) évek óta muzsikálnak együtt s számtalan lemezen szerepeltek már közösen. Az eleinte alkalmilag fellépő Trio Squelini formációjukkal 2014-ben Campiello/Terecske címmel lemezt készítettek, s ennek megjelenése óta rendszeresen koncertező csapattá váltak.

Facebook-esemény >> 

KISS Forever Band / Iron Maidnem / Hollywood Rose

Három nagyszabású tribute zenekar egy este a Barba Negra Red Stage színpadán.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2023. január 21.)

Holdvilág-árok túra

Az Arany Hegy Alapítvány idei első túráján a gyönyörű Holdvilág-árokba látogathattok el. Egy viszonylag rövid, de annál szebb körtúrán ihattok majd bő vizű forrásból és élvezhetitek a téli erdő szokatlan csendjét és nyugalmát is.

Facebook-esemény >> 

Fotó: Arany Hegy Alapítvány (Facebook)

További csodás kirándulóhelyek a téli hónapokra:

Magbörze – Zöldülő Terézváros szezonnyitó

Az eseményen a PlantTogethertől személyre szabott tippeket kaphatsz a sikeres zöldítéshez, és választhatsz három növényt is, aminek a magjából csomagolnak neked egy szezonra valót. Vidd el felesleges vetőmagjaidat, és ismerkedj a többi hobbikertésszel! Cseréljetek tapasztalatot és magokat!

Facebook-esemény >>

Kínai Holdújév ünnepe oroszlántánccal a Római parti piacon

A kínai újév alkalmából soha nem látott, különleges kis programok (kalligráfia, maszkfestés, oroszlántánc, tai chi bemutató) érkeznek a Római parti piacra.

Facebook-esemény >> 

Csodás szállodák, régi történetek

Hotel Continental, Hotel Nemzeti: két bejárás egy sétában. Találkozzatok Blaha Lujzával, és ismerkedjetek meg a hoppon maradt Rigó Jancsi nászútjának történetével! Nem csak hallhattok róla, de meg is kóstolhatjátok a híres süteményt ott, ahol azt először elkészítették.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok a hétvégére

Kultúraválasztó – a magyar kultúra napja alkalmából

A Virág Benedek Ház a Magyar Kultúra Napja alkalmából több művészeti ágba is bepillantást enged. Kipróbálhatjuk a festészetet, vagy táncolhatunk közösen saját testünk ritmusára Grecsó Zoltánnal, improvizálva kipróbálhatjuk a színházat Tárnoki Márk vezetésével, Kis Kata Linda segítségével egy napra fotóművésszé válhatunk, trükköket, tippeket kaphatunk a fényképkészítésről, vagy éppen a másik oldalról nézve modellt is állhatunk a fotósnak korabeli ruhákban. Ezen kívül többféle hangszer is kipróbálható lesz a nap folyamán a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola vezetésével.

Facebook-esemény >>

Borkorcsolya – Etyeki Piknik 12

Kóstolj bele igazán jóízűen az új évbe, raktározz be a finom téli falatokból az etyeki Gasztrosétányon! Január 21-én, az év első Etyeki Piknikjén jól fog csúszni a sokféle gőzölgő forralt bor, tea, puncs, grog, forró csoki. Nem hiányozhatnak mellőlük a gasztromeglepetések sem: akár a disznótoros, akár a szarvaspörkölt híve vagy, a megfelelő harapnivaló borpárosítással várnak rád a helyszínek. Falatozás közben hallgathatsz jazzt élőben vagy lemezen, de hüttés harmonika is gondoskodik a szívmelengető etyeki alaphangulatról.

Facebook-esemény >> 

A hétvégén van Vince napja, ez alkalomból sok helyen bortúrákkal várnak titeket:

I. Craft Beer Budapest 2023/01/21

Először kerül megrendezésre ez a különleges esemény, ahol a budapesti kraft sörfőzdék bárjai fognak össze és csinálnak egy nagy közös ünneplést.

Facebook-esemény >> 

Gyilkosság Vacsorára – Logikai Társasjátékest

Az amerikai szesztilalom korában járunk, helyet foglaltok a Don asztalánál, de mielőtt kiérhetne az első fogás, gyilkosság történik. A Ti feladatotok, hogy kinyomozzátok, mi is történt a vacsora alatt: két óra és az asztaltársaságotok segítsége áll rendelkezésetekre, hogy megfejtsétek a fogásokkal felszolgált logikai rejtvényeket. Összefogva talán már a desszert előtt megtalálhatjátok a gyilkost.

Facebook-esemény >> 

Januári Kraft Kézműves Vásár @ Szimpla Kert

Új év, de a megszokott tarkabarka választékkal vár a kreativitás legjavát kínáló kézműves vásár. Lakberendezés, ékszer, játék, ajándékok és mindenféle kézzel készült egyéni termék, amivel szebbé és fenntarthatóbbá teheted az életet. Hozzá a Szimpla Kert széles italválasztéka és nagyszerű muzsika is dukál.

Facebook-esemény >> 

Bem Birthday – szülinapi titkos vetítés

Január 21-én lesz pontosan 7 éves a Bem Mozi ebben a formában, ennek örömére szerveznek egy meglepetés vetítést az igazán bevállalós nézők részére.

Facebook-esemény >> 

Üvegfal – Gryllus Dorka és Simon Kornél zenés szövegszínházi előadása

Az Üvegfal Léna és Péter örvényszerű házasságát meséli el, a feleség és a férj szemszögéből egyaránt. Lassan, lépésenként bomlik ki és válik világossá, hogy valójában egy érzelmileg bántalmazó kapcsolattal állunk szemben. Miért csinálja Péter? Miért hagyja Léna? Mi ez a gyakran eszméletvesztésig pörgő tánc? Szeretet, szerelem hajtja? Vagy ezeknek épp valamiféle ellenkezője. Miért választjuk azt, akit választunk, sokszor szinte teljesen vakon?!

Facebook-esemény >> 

Budapest Roller Disco – The 80’S Never Die

A Budapest Roller Disco ismét elhozza nektek a 80-as évek legpörgősebb slágereit. A Bakelit Multi Art Centerben várnak titeket a már megszokott hangulattal.

Facebook-esemény >> 

Lead Zeppelin XIX. születésnapi koncert // Muzikum

A Lead Zeppelin zenekar közel két évtizedre tekint vissza. Megalakulásuk óta mindössze egyszer volt tagcsere. Az alapító tagok mellett – Vörös Gábor, Sipeki Zoltán, Gerdesits Ferenc –, az énekesi poszton először Sághi Kálman, majd 2016 óta Körmendi Roland brillírozik. A zenekar hitvallása a Led Zeppelin-dalok lehető legélethűbb prezentációja; miközben az improvizációs részekben, -betétekben mindenki hozzáadja a saját zenei világát. Ez a kötetlen muzsikálás várható a Muzikum színpadán január 21-én is.

Facebook-esemény >> 

Beat Dis 20! – Beaten by the Rain lemezbemutató és visszatérő koncert // Akvárium

A Beat Dis zenekar 20. születésnapját ünnepli. Ennek apropóján a csapatban megszületett a gondolat, hogy újra felveszik a lantot és méltóképpen megünneplik a jubileumot. A tervezésből cselekvés lett és 8 év után kidobják legújabb albumukat, amely a Beaten by the Rain címet viseli.

Facebook-esemény >> 

Midnight Music Fischer Ivánnal

Kerekedjetek fel barátaitokkal vagy családtagjaitokkal, és éjszakázzatok Mahler 9. szimfóniájával egy kényelmes babzsákon ülve. Fischer Iván karmester most is izgalmas és szórakoztató kommentárral készül.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2022. január 22.)

Gyermekvasút – a kulisszák mögött

Január 22-én vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyi-hegyi végállomáson. 10 és 16 óra között várják színes programokkal a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket.

Facebook-esemény >> 

Pancs termelői piac és közösségi ebéd

Az Élesztőház udvarán szerveződik egy a magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac. Olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang.

Facebook-esemény >> 

Járjátok be Budapestet:

Brunch + Hot Sale a Greenhabitben

Ismét hedonista brunchra hívnak titeket, ahol a fogasokon a ZAUMI fürdőruhái, MARI jógaszettjei és szőnyegei, és a 320dtla sportcuccai között nézelődhettek, amiket fel is tudtok majd próbálni.

Facebook-esemény >>

A sivatag növényei – tematikus szakvezetés az Elte Füvészkertben

A séta során, hogy megismerhetitek a sivatagi táj változatosságát, és azt, hogy az ott élő növények miképp alkalmazkodtak a mostoha körülményekhez és hogyan hódították meg ezt a szélsőséges vidéket.

Facebook-esemény >> 

Magyar kultúra napja 2023 programok Budapest

III. Beer Market sörpiac és találkozó a Madhouseban 01/22

Kicsit szakmai, de leginkább baráti sörpiac, -fesztivál és találkozó az Anker közben.

Facebook-esemény >> 

Kitolás – Lengyel Tamás egyszemélyes vígjátéka

Ebben az apanevelő előadásban szó lesz a terhesség különböző fázisairól, a magzattelepátiás kommunikációról, a babakocsivásárlás traumáiról, levakarhatatlan nőrokonokról, a szabadban szoptatás férfiakra gyakorolt hatásairól, a játszótér szellemeiről és a nagy mennyiségben hallgatott Gryllus Vilmos dalok mentálhigiénés következményeiről.

Facebook-esemény >> 

Szomszédunk, Cseh Tamás (80) // BÉLA

Csendes, meghitt, családi este Víg Mihállyal és Havai Gáborral a Béla báltermében nagyon limitált ülőhelyekkel, Cseh Tamás és Bereményi Géza legfontosabb dalaival.

Facebook-esemény >> 

Magyar kultúra napja a Néprajzi Múzeumban

Párhuzamosan zajló gyerek- és felnőtt programok a Néprajzi Múzeumban a magyar kultúra napja alkalmából.

Facebook-esemény >>

További szuper programok a 2023-as magyar kultúra napja alkalmából:

Lenkke a Központban

Fehér Lili, azaz Lenkke_ általában akusztikus gitár+ének kombóval szokott fellépni. Egy ideig utcazenélt, az utóbbi időben pedig már szervezett koncerteken, eseményeken hozta a hangulatot. Akusztikus feldolgozásai mellett sok időt fordít saját elektronik-alterpop zenéire, amelyeket most először fog elektronikus formában előadni.

Facebook-esemény >>