10+1 hagyományos Vince-napi bortúra és pincejárás 2023 januárjában

Január harmadik hétvégéjén, Szent Vince nap alkalmából a hazai szőlőtermelők az ország legszebb borvidékeire csábítanak bennünket, hogy együtt jósoljuk meg az idei terméshozamot. Összegyűjtöttük nektek a legizgalmasabb vesszőszentelő- és pincelátogató ünnepi programokat, hogy élményekben gazdag legyen a január.

Vince-napi pincejárás a Baji Boros Pincéknél (2023. január 20-21.)

A Baji Boros Pincék tradícionális pincejárásra invitálnak Vince-nap alkalmából: pincelátogatással, borkóstolókkal, borkorcsolyákkal és finomságokkal várnak titeket.

Facebook-esemény >> 

Vince-napi pincejárás a Pannonhalmi borvidéken (2023. január 20-22.)

Január 20. és 22. között újra nyitott pincék, borkóstoló csomagok és persze borvidéki buszjárat vár titeket a Pannonhalmi borvidéken.

Facebook-esemény >> 

Vince nap 2023 Pannonhalma
Fotó: Getty Images

Vince Pince Bortúra – Várvölgy (2023. január 21.)

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Vince Pince Bortúra, ahol a túrázás mellett finom várvölgyi borokat kóstolhattok.

Facebook-esemény >> 

Vince-nap a Follyban (2023. január 21.)

Szent Vince ünnepén különleges borkóstolóval vár titket a Folly Arborétum és Borászat. A Folly Boros4es programon az új borokból is ízelítőt adnak: először kínálják kóstolásra 22-es Boróka rozét. A borok mellé borkorcsolyaként olívabogyót, fűszeres vászolyi sajtkockát, házi kovászos kenyeret szolgálnak fel.

Facebook-esemény >> 

III. Tagyon-hegyi nyitott pincék: Vince-napi borkóstoló és túrázás (2023. január 21.)

2023. január 21-én ismét vár Tagyon-hegy! A pincészetek a már megszokott szeretettel, kedvességgel és természetesen finom borokkal várnak benneteket.

Facebook-esemény >>

Vince napi pincejárás 2023 - Tagyon-hegy
Fotó: Tagyon-hegyi Nyitott Pincék (Facebook)

Pincéről Pincére Variációk Vincére – Vince nap a Villányi borvidéken (2023. január 21.)

Az elmúlt évek hagyományait követve ez alkalommal is színes Vince-napi programokkal várnak titeket a Villányi borvidéken: reggelre hordós, napközbenre dűlőjáró, estére pedig vacsorázó Vince-programokkal készülnek.

Facebook-esemény >>

Grand Vince Tour – Palkonya (2023. január 21.)

Egész napos exkluzív vezetett pincejárásra invitálnak titeket gasztrofalu pincesorára, illetve a palkonyai szőlőhegyre, mely során 5 helyi pincészet borait kóstolhatatjátok meg. A pincetúrát a hagyományokhoz híven a Haraszti Birtok gazdasszonya, Möszi vezeti majd egészen reggeltől napnyugtáig.

Facebook-esemény >> 

Vince nap 2023 - Palkonya
Fotó: Palkonyai Nyitott Pincék (Facebook)

Vince-napi szőlő és borszentelés Tokajban (2023. január 21.)

Szőlő- és borszentelés vár a történelmi egyházak képviselőivel a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbitokon. Ráadásul a Szerelmi Pincesoron egész nap nyitott pincéket találhattok.

További részletek >>

Vince napi újbor szemle & pincenyitogató Móron (2023. január 21.)

Vince napján Mór szívében kitárják a Brigád Pince kapuit, hogy az új tételeiket megmutassák nektek.

Facebook-esemény >> 

Vince napi pincejárás 2023 - Mór
Fotó: Brigád (Facebook)

Vince-nap Mohács-Szőlőhegyen (2023. január 22.)

Az ünnepi mise után vesszőszentelés vár benneteket rendezvénytéren, majd jöhet a szabad pincejárás a mohácsi szőlőhegyen.

Facebook-esemény >>

+ 1 Borkorcsolya – Etyeki Piknik 12 (2023. január 21.)

Január 21-én, az év első Etyeki Piknikjén jól fog csúszni a sokféle gőzölgő forralt bor, tea, puncs, grog, forró csoki. Nem hiányozhatnak mellőlük a gasztromeglepetések sem: akár a disznótoros, akár a szarvaspörkölt híve vagy, a megfelelő harapnivaló borpárosítással várnak rátok a helyszínek. Falatozás közben hallgathattok jazzt élőben vagy lemezen, de hüttés harmonika is gondoskodik a szívmelengető etyeki alaphangulatról.

Facebook-esemény >> 

Vince-napi bortúra 2023 - Etyek
Fotó: Etyeki Piknik (Facebook)

További hívogató pincesorokat találhatsz korábbi cikkünkben: