Újdonságok Budapesten: 9 hely, ahová megéri ellátogatni januárban

A szilveszteri buli mámorából ébredezve görgessétek át Budapest legújabb helyeinek listáját, és mentsétek el a kedvenceiteket, hogy 2023-ban se kelljen sokat gondolkodnotok, ha nincs ötletetek, épp hova menjetek!

Brunch Deli – Pékség & Szendvics

Grillezett és gourmet szendvicsek, egészséges és laktató bowlok, kézműves desszert költemények… A sort még hosszan lehetne folytatni, hiszen az egész napos reggeliket kínáló Café Brunch étteremlánc ötödik egységében minden eddiginél változatosabb módon áldozhatunk az édes lustálkodás oltárán. A saját pék- és cukrászműhellyel rendelkező Hajós utcai brunchozóban ebédidőben levesekkel és tésztaételekkel adhatunk új löketet az anyagcserénknek, a minden földi jóval feltöltött delikáteszrészlegen pedig különleges ételek és italok közül válogathatunk.

1065 Budapest, Hajós utca 31. | Weboldal

Fotó: Brunch Deli – Pékség & Szendvics Facebook

FLAVA Kitchen & More

A Szabadság tér déli végében nyitott meg Budapest legújabb ötcsillagos szállodája, a Verno House és FLAVA Kitchen & More névre hallgató étterme, mely valódi városi oázisként biztosít nyugodt, inspiráló környezetet a mindennapok mókuskerekéből való kitöréshez. A észak-afrikai, latin-amerikai és közel-keleti ihletésű comfort foodok mellett magyaros fogásokat is szerepeltető menüt a tudatos gasztronómia jegyében alkották meg, gondosan ügyelve rá, hogy minden tányérra – a ramentől a juhtúrós shakshukáig – a lehető legfrissebb alapanyagok kerüljenek, kísérőül pedig izgalmas italok széles választékából válogathatunk.

1051 Budapest, Október 6. utca 26. | Weboldal

Fotó: Verno House

Deszka Budapest

Reggelirajongók, örvendjetek, megérkezett az új kedvenc helyetek! A Funzine főhadiszállásától csupán egy kőhajításnyira, a csendes Veres Pálné utcában találjuk a szemet és gyomrot gyönyörködtető avokádós szendvicsek, angol reggelik, zabkásák és újragondolt bundáskenyerek lelőhelyét, a Deszka Budapestet. A művészi kompozícióba rendezett, bőséges fogások egy barokk festmény színpalettájával is versenyre kelnek, míg az állandó személyzet részét képező Mázli kutya csak még tovább emeli az amúgy is barátságos hangulatú helyszín fényét.

1053 Budapest, Veres Pálné utca 31. | Weboldal

Fotó: Deszka Budapest Facebook

Plataran Indonesia Bistro

Még 2019-ben nyitott meg a Kolosy téri Asli, a főváros első indonéz étterme, a Plataran képében pedig végre valahára megérkezett a konkurencia. Az óbudai hegyvidéken, egy családi ház aljában berendezkedett bisztrót az otthoni ízek iránt érzett honvágy hívta életre. A hely küldetése, hogy a délkelet-ázsiai szigetország fűszerekben gazdag ízvilágát minél több magyarral megismertesse, az indonéz konyha olyan klasszikusait felvonultatva, mint a lassú tűzön főzött kecskehússal készült leves, a tongseng kambing, az ünnepek elmaradhatatlan sztárja, a nasi tumpeng, vagy a kókuszreszelékkel és pálmacukorral töltött palacsinta, a dadar gulung.

1037 Budapest, Viharhegyi út 15. | Weboldal

Fotó: Plataran Indonesia Bistro Facebook

Nanu coffee & stuff

A specialty kávézók világában manapság már nehéz újat mutatni, de ha egy helyen érződik a szakértelem, a kreativitás, a kávé imádata és a színvonalas vendéglátás iránti elhivatottság, akkor oda a város másik végéből is hajlandóak vagyunk elzarándokolni. Ilyen hely a Nanu is, ami szerencsére azért annyira nincs messze a belvárostól, épp csak a Duna túlpartjáig kell eljutnunk ahhoz, hogy letisztult, a tulajok berlini múltját megidéző környezetben, elsőrangú újhullámos feketéket szürcsölgessünk, miközben egy ínycsiklandó házi készítésű sütit majszolunk, vagy épp egy kimchis-sajtos melegszendviccsel hangolódunk rá a napra.

1111 Budapest, Budafoki út 9. | Weboldal

Fotó: Nanu coffee & stuff Facebook

Hugo’s Mexican Bar & Kitchen

A szép emlékű Fregatt Pub (itt csapoltak Magyarországon először Guinness sört) helyén, a Váci utca forgatagától mindössze egy saroknyira megnyitott Hugo’s Mexican Bar & Kitchen egy mexikói-amerikai stílusú sportbár, ahol a dizájn legalább annyira autentikus, mint a szurkolást megízesítő ételek. Amíg kajafronton a bőség zavaráról quesadillák, burritók, tacók, grillezett húsok és ropogós sörkorcsolyák sora gondoskodik, addig a meglehetősen terjedelmes itallap a különböző mezcalok, tequilák és koktélok káprázatos kavalkádjával kényszerít minket jóleső töprengésre.

1056 Budapest, Molnár utca 26. | Weboldal

Fotó: Hugo’s Mexican Bar & Kitchen Facebook

The Fries Pub

A The Fries Pub ötlete egy belgiumi kirándulás után született meg Irma Masood és párja, Arsalan Asif fejében, akik még 2022 elején döntötték el, hogy Budapesten szeretnének belevágni a vendéglátás változatos világába. A brüsszeli szakemberektől ellesett receptúrát követő, friss és ropogós burgonyahasábokat a tölcséres verzió esetében hatféle fűszerezéssel és összesen tízféle házi szósszal kérhetjük, a zöldfűszeres limetól a jalapeno ranchon át a vegán majonézig, valamint különböző feltétekkel varázsolhatjuk teljesen egyedivé, a tálas opciót választva pedig akár nachosszal vagy tépett csirkével is kirendelhetjük a belgák kedvencét.

1077 Budapest, Wesselényi utca 35. | Weboldal

Fotó: The Fries Pub Facebook

Cork Breakfast & Wine

Ha szerinted sincs jobb hétvégi program annál, mint kellemes környezetben, egy rusztikus reggeli felett, két korty bor között ráérősen beszélgetni az élet nagy dolgairól, akkor a Cork Breakfast & Wine-ban a helyed! Az édesszájúakat a sós karamelllel és karamellkrémmel töltött, valamint banán brulée-vel és darált földimogyoróval tálalt mákos palacsinta fogja rabul ejteni, míg az ínyenceknek a szójamázas lazacot ajánljuk, zöldséges sült rizzsel, buggyantott tojással és uborka acharral, vagy az á la carte étlapról a szarvasgombás burgonyapürével és ropogós hagymával kínált szilvás párolt marhapofát.

1065 Budapest, Hajós utca 17. | Weboldal

Fotó: Cork Breakfast & Wine Facebook

Puppychino

Kávézni támadt kedved, de nem akarod kihagyni a habzsi-dőzsiből négylábú kedvencedet sem? A Pozsonyi úti Puppychino kutyabarát kávézóban mindenki megtalálja számításait, járjon két vagy négy lábon: szendvicsek, sütemények, saláták, jutalomfalatok és más egyéb kutyafinomságok várnak itt rátok, de ha nincs kutyád, az se gond, hiszen a Budaörsi Kutyamenhely árvaságai mindig kéznél vannak egy kis simogatásra és szeretgetésre. Sőt, ha nagyon összemelegednél az egyik szimpatikus blökivel, akár a helyszínen örökbe fogadhatod!

1133 Budapest, Pozsonyi út 52. | Weboldal

Fotó: Puppychino Facebook

Budapest legújabb farm-to-table étterme is megér egy látogatást: