A legjobb filmek hideg ellen: 10 film, mely forró, egzotikus tájakra repít

Kinézel az ablakon és a leheletedtől párás lesz az üveg, kinn szürke minden, esetleg még az eső is esik. Ilyenkor van itt az ideje, hogy gondolatban elrepülj otthonról, egy forró egzotikus vidékre egy film segítségével. Csak vigyázz, hogy ott ne ragadj!

Az 50 első randi

Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucyval, akinek remek a humora, bájos a mosolya, és palacsintájából épp meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba. Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövid távú memóriája egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henrynek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítja Lucyt.

Számkivetett (Netflix)

Chuck Noland (Tom Hanks), egy FedEx rendszermérnök repülőgépével a Csendes-óceánba zuhan. Ezzel kezdetét a harc a túlélésért folytatott harc egy lakatlan szigeten.

Páros mellékhatás

Mikor négy pár enged egy trópusi szigetparadicsom csábításának, még nem sejtik, hogy a fantasztikusnak ígérkező nyaralásnak egy intenzív csoportterápia is részét képezi. A négy páros, Dave (Vince Vaughn) és Ronnie (Malin Akerman), Joey (Jon Favreau) és Lucy (Kristin Davis), Jason (Jason Bateman) és Cynthia (Kristen Bell), valamint a nemrég elvált Shane (Faizon Love) és az alig 20 éves új barátnője, Trudy (Kali Hawk) olyan mélyreható önvizsgálatra kényszerül, melyre igazán nem készültek fel.

blank

Ízek, imák, szerelmek

Liznek (Julia Roberts) mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, és kilép a házasságból. Viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel (James Franco). De igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével (Javier Bardem), a bohém brazillal.

blank

Lepattintva (Apple TV)

A küszködő zenész, akivel nemrég szakított a tévésztár barátnője, egy hawaii luxus üdülőhelyen próbálja túltenni magát a történteken, csak épp nem sejti, hogy az exe és annak új pasija is ugyanabban a hotelben szálltak meg.

blank

Hat nap, hét éjszaka

Quinn (Harrison Ford) kemény, ámde csöppet sem ambiciózus pilóta, aki rozzant teherszállító gépén fekete fuvarokat vállal egyik trópusi szigetről a másikra. Kényelmes életén esze ágában sincs változtatni. Robin (Anne Heche) sikerorientált és céltudatos nő, egy New York-i magazin szerkesztője, aki újdonsült vőlegényével nyaral egy egzotikus déltengeri szigeten. Egy sürgős munka azonban Tahitira szólítja, ezért repülőgépet bérel, melynek pilótája nem más, mint a laza Quinn. Az össze nem illő pár „repülőtörést” szenved egy lakatlan szigeten, és megkezdődik a veszélyes kalandokkal, az annál is veszélyesebb perpatvarokkal, és ami a legveszélyesebb: egy kis románccal tarkított váratlan vakáció.

blank

A part (Disney+)

Egy hátizsákkal a világot járó amerikai fiatalember (Leonardo DiCaprio) valami kalandra, izgalomra vágyva talál egy titkos trópusi tengerpartot, ahol az idill gyorsan a vonzások és veszélyek dzsungelévé válhat.

blank

A kék lagúna

Egy hajókatasztrófát csupán két gyermek, Richard és Emmeline, valamint a szakács éli túl, ám ő sem tud sokáig segíteni a bajba jutott apróságoknak, ugyanis hamarosan meghal. Az apró páros a varázslatos trópusi szigeten reked, sok ezer kilométerre a civilizációtól. Ügyességüknek, bátorságuknak és kitartásuknak köszönhetően túlélik a megpróbáltatásokat és átvészelik a kezdeti nehézségeket. Szereznek maguknak élelmet, éjszakára menedéket és abban reménykednek, hogy hamarosan rájuk találnak.

blank

Bolondok aranya

Ben a világ legpechesebb kincsvadásza. A felesége, Tess belefáradt, hogy a férje házasságuk nyolc éve alatt sikertelenül hajszolta a Királynő Hozományaként elhíresült kincset, amely 1715 óta a tenger fenekén hever. A férjével és az álomkergetéssel való szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik exneje új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycutt-tot, az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

blank

A Karib-tenger kalózai (Disney+)

A kalózok – és köztük a legkiválóbb, Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) számára gyors, veszélyes és fordulatos játék az élet… és a halál. Kalandjairól a karib-tengeri szigetvilágban eddig öt film készült.

blank

Mutatjuk az idei év Oscar-jelölt filmjeit, amiket akár már ma meg is nézhettek: