11 zseniális nyomozós film az elmúlt évekből egy izgalmas estéhez

Összegyűjtöttük nektek az elmúlt évek legjobb nyomozós filmjeit. Igazi sztárparádét találhattok a 11 alkotásban: együtt szimatolhattok Daniel Craiggel, Gal Gadot-val, Christian Bale-lel, Johnny Depp-pel, Kate Hudsonnal, Edward Nortonnal, Henry Cavill-lel és Millie Bobby Brownnal is.

Tőrbe ejtve – Az üveghagyma (Netflix)

Benoit Blanc (Daniel Craig), a világhírű nyomozó Görögországba utazik, hogy felgöngyölítsen egy új rejtélyt, melyben egy milliárdos és az ő eklektikus baráti társasága szerepelnek.

Halál a Níluson (Disney+)

A belga detektív, Hercule Poirot (Kenneth Branagh) egyiptomi vakációja egy folyami gőzösön ijesztő fordulatot vesz, amikor a hajón utazó álompár idilli nászútját gyilkosság zavarja meg. A végeláthatatlan sivatagban, a gízai piramisok lábánál kibontakozó rejtélyben a féktelen szenvedély és az őrjítő féltékenység éppúgy főszerepet játszik, mint a változatos hátterű és kifogástalanul öltözött utazók, akik sötét fordulatok elé néznek, mielőtt szembesülnek a végső, döbbenetes megoldással.

Halványkék szemek (Netflix)

Egy visszavonult nyomozó (Christian Bale) egy Edgar Allan Poe nevű West Point-i agyafúrt kadét segítségével igyekszik megoldani egy hátborzongató gyilkossági rejtélyt az amerikai katonai akadémián.

Ecc, pecc, ki lehetsz? (Disney+)

London, az 1950-es években. A West Enden egy nagy sikerű színdarab filmváltozatát készítik elő, egészen addig, mígnem a hollywoodi rendező gyilkosság áldozatává válik. A sokat látott Stoppard felügyelő és a bizonyítási vágytól fűtött újonc, Stalker közrendőr kapják az ügyet, ám csakhamar egy olyan fejtörővel szembesülnek a fénylően mocskos színházvilág kulisszái között, ami tulajdon életükre is veszélyt jelent.

Enola Holmes 2 (Netflix)

Enola elvállalja első hivatalos ügyét nyomozóként, de ahhoz, hogy megfejtse az eltűnt lány rejtélyét, szüksége lesz barátai – és bátyja, Sherlock – segítségére.

A titokzatos nő

Hae-jun nyomozó egy mélybe zuhant sziklamászó ügyén dolgozik. Az eset felgöngyölítése során megismerkedik a titokzatos és vonzó özveggyel, Seo-rae-val. A kihallgatások alatt egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és Hae-jun az ösztönei helyett egyre inkább az érzéseire hallgat, átlépve a szakmai határokon. Egy évvel az ügy lezárása után ismét keresztezik egymást az útjaik, és a detektívnek a megoldatlan bűnügy mellett saját elfojtott érzéseivel is szembe kell néznie.

Minden lány nevében (Netflix)

Az elszánt nyomozó közös nevezőt talál a gyilkossal, aki szisztematikusan igyekszik levadászni egy gyerekkereskedőkből álló bűnszövetkezet tagjait.

legjobb nyomozós filmek

Fekete és kék

Az afroamerikai Alicia (Naomie Harris) újoncként dolgozik a New Orleans-i rendőrségnél, ahol a gyakorlatban próbálja alkalmazni a tanultakat. Ám van, amire nem volt felkészítve. Egy nap a testkamerájával véletlenül rögzíti egy fiatal kábítószerkereskedő meggyilkolását. Hamarosan megdöbbentő felfedezést tesz, rájön, hogy a gyilkosok korrupt zsaruk voltak. Alicia két tűz közé kerül, a bosszúálló bűnözők is vadásznak rá, akárcsak a két korrupt zsaru, akik meg akarnak szabadulni a terhelő bizonyítéktól.

legjobb detektív filmek

Hazugságok városa

A leszerelt Los Angeles-i exnyomozó, Russell Poole (Johnny Depp) kudarcot vallott legnagyobb ügyével: Tupac Shakur és Christopher Wallace, közismert nevén The Notorious B.I.G. megölésének felderítésével. Az ügyre még két évtized után sincs megoldás. A riporter Jack Jackson (Forest Whitaker), aki hírnevét és karrierjét próbálja menteni, végső kétségbeesésében megkeresi Poole-t, hogy közösen pontot tegyenek az ügy végére. A két megtört ember kíméletlenül űzi az igazságot, és keresi a saját megváltását, és közben alapjaiban rengetik meg a Los Angeles-i rendőrség több sebből vérző intézményét.

izgalmas nyomozós filmek

Árva Brooklyn

Mit tehet egy brooklyni árva (Edward Norton) az ’50-es években, ha megölik a mentorát, az ócska magándetektívet, aki valaha befogadta, felnevelte és a munkatársául fogadta? Természetesen a titokzatos elkövetők nyomába ered: és különös, veszélyes meg furcsa kalandjai közben észreveszi, hogy lassanként igazi kemény magándetektívvé válik. Olyan titkokat fedez fel, amelyeket addig senki nem tudott – és néha még azt is eléri, hogy végighallgassák, amit nagyon el akar mondani. Mert New York legfurcsább és legelszántabb magándetektívje ráadásul Tourette-szindrómás: megállíthatatlan beszédgörcsök gyötrik.

legjobb bűnügyi filmek

Wind River – Gyilkos nyomon

Utunk a Wind River indiánrezervátumba vezet, ahol egy tinédzsert holtan találnak. Az említett területen nem ritkák a megoldatlan gyilkosságok. Most egy fiatal lány esett áldozatul. Az elkövetőket sokszor nem találják meg a világtól elszigetelt rezervátumban, de a mostani ügy más. Hamarosan egy FBI-ügynök érkezik (Elizabeth Olsen), hogy a holttestet megtaláló férfivel (Jeremy Renner) közösen járjanak utána az ügynek. A barátságtalan és zárkózott helyiek nem könnyítik meg a páros munkáját.

Ha ennyi nyomozós film nem lenne elég, nézd meg válogatásunkat 2022 legjobb krimijeiről: