13 izgalmas film, amit a legjobban várunk 2023-ban

Szerencsére idén sem maradunk izgalmas filmek nélkül, sőt, minden műfaj kedvelője találhat legalább egy olyan alkotást, amiért megéri beülni a moziterembe. Mutatjuk, mely filmeket várhatjuk legjobban 2023-ban.

Az ember, akit Ottónak hívnak (mozipremier: 2023. január 15.)

Otto (Tom Hanks) a lakópark réme. Pedig nem hangos, nem rendetlen, nem szabálytalan. Sőt, az ellenkezője. Épp az a baj vele, hogy szuperrendes, őrületen visszafogott, és mániákusan ragaszkodik a szabályok betartásához. És ha meglátja, hogy valaki eltér az elveitől, azt nem fél figyelmeztetni. De a szomszédjába költözik egy Dél-Amerikából érkezett család, amelyik kicsit másképpen áll hozzá az élethez. Kicsit hangosabbak. Kicsit szabálytalanabbak. Kicsit közvetlenebbek. És hiába próbálja Otto meggyőzni őket, hogy a lakópark minél több szabályra vágyik, ők inkább úgy gondolják, hogy a szeretet a lényeg. Még ha az egy kis ricsajjal is jár. (InterCom)

Babylon (premier: 2023. január 19.)

Damien Chazelle új filmje, a BABYLON egy eredeti eposz, mely az 1920-as években játszódik Los Angelesben, Brad Pitt, Margot Robbie és Diego Calva főszereplésével, és a szereplőgárdát színesíti még többek közt Jovan Adepo, Li Jun Li és Jean Smart is. A túlméretezett ambíciók és elképesztő különcségek krónikája több karakter emelkedését és bukását követi nyomon a féktelen dekadencia és züllöttség korszakában a korai Hollywoodban. (UIP-Duna Film)

A bálna (premier: 2023. február 16.)

Charlie (Brendan Fraser) egy 270 kilós középiskolai angol tanár, akinek élete nagyot fordul, mikor elhagyja családját férfi szeretője miatt, megromlik a kapcsolata tinédzser lányával, Ellie-vel (Sadie Sink) is. A férfi depressziója és kóros elhízása miatt régóta nem hagyta el az otthonát, online tartja meg óráit is. Egyetlen barátja Liz (Hong Chau) megpróbál neki segíteni, amiben csak tud. Egy nap Charlie úgy dönt, szeretne kapcsolatot teremteni elhidegült 17 éves lányával. (ADS)

65 (premier: 2023. március 9.)

A nem túl távoli jövőben játszódó, hátborzongató sci-fi/horror magányos hőse (Adam Driver) űrhajós, aki balesetet szenved, és egy elhagyott bolygóra kerül. Minden nap meg kell küzdeni az életben maradásért, és nem túl jók az esélyei. És van még egy baj: hogy rájön, nincs is egyedül a bolygón… (InterCom)

John Wick: 4. felvonás (premier: 2023. március 23.)

A negyedik felvonásban John Wick eddigi legveszedelmesebb ellenfeleivel száll szembe. Az érte járó vérdíj csak nőttön nő, miközben az alvilág leghatalmasabb figuráit kutatja New Yorktól Párizsig, Oszakától Berlinig. (Fórum Hungary)

A galaxis őrzői volume 3. (premier: 2023. május 4.)

A Marvel Studios új filmjében, A Galaxis őrzői volume 3.-ban a hőn szeretett különc banda már kicsit máshogy fest. Peter Quillnek, akit még mindig gyötör Gamora elvesztése, össze kell verbuválnia csapatát, hogy megvédjék az univerzumot és megóvják egyik társukat is. Ha ez a küldetés nem jár sikerrel, az a galaxis őrzőinek végét jelenti… (Fórum Hungary)

A kis hableány (premier: 2023. május 25.)

A Walt Disney Pictures klasszikusa új életre kel 2023 májusában a mozikban! (Fórum Hungary)

Elemi (premier: 2023. június 15.)

A Disney és a Pixar új filmje, az ELEMI egy olyan városban játszódik, ahol egymás mellett élnek a tűz-, víz-, föld- és levegőlakók. Parázs, a talpraesett, gyors észjárású és tüzes fiatal nő, illetve Örvény, a mókás, életvidám, laza srác találkozása alapjaiban változatatja meg mindazt, amit az őket körülvevő világról hittek. (Fórum Hungary)

Indiana Jones és a sors tárcsája (premier: 2023. június 29.)

Harrison Ford visszatér a legendás régész szerepében a nevezetes filmsorozat ötödik részében. A rendező ezúttal James Mangold (Az aszfalt királyai, Logan – Farkas), a producerek Kathleen Kennedy, Frank Marshall és Simon Emanuel, míg Steven Spielberg és George Lucas executive producerként felügyelik a produkciót. A zeneszerző újfent John Williams, aki Az elveszett frigyláda fosztogatói óta komponálja a széria jellegzetes dallamait. (Fórum Hungary)

Oppenheimer (premier: 2023. július 20.)

A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival – köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval – a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A találmány a II. világháborúban megváltoztatta a történelem menetét, és a bombának köszönhető valószínűleg az is, hogy a 20. század második felében a két nagy szuperhatalom szembenállása, a hidegháború nem fajult valódi fegyveres konfliktussá. (UIP-Duna Film)

Barbie: A film (premier: 2023. július)

Greta Gerwig, a Kisasszonyok és a Ladybird rendezőjének új, élőszereplős Barbie filmje a közkedvelt játékbaba rózsaszín világába kalauzolja el a nézőket. A főszerepben Margot Robbie és Ryan Gosling.

A láthatatlan gyilkos (várható premier: 2023)

A láthatatlan gyilkos története 1847-ben, a forradalmat megelőző hangulatban kezdődik, a kort a reakció és a reformerek közötti küzdelem határozza meg… a bécsi szülészeti klinikán is. Az ifjú Semmelweis Ignác tanársegéd egyszerre veszi fel a harcot a szülő nők láthatatlan gyilkosával és a konzervatív főnökei vaskalapos nézeteivel. Megszállottan kutat a gyermekágyi lázat kiváltó rejtélyes kórokozó után, amelyben segíti őt egy fiatal osztrák nővér. Az izgalmas nyomozás egyre közelebb hozza őket egymáshoz. A szenzációs felismerés azonban még nem jelent végső győzelmet: Semmelweisnek le kell győznie főnökei ellenállását is. (NFI)

Legjobb filmek 2023
Fotó: Semmelweis Facebook

Cicaverzum (várható premier: 2023)

A harminc éves Fáni a múltja miatt már rég lemondott a szerelemről, ám egy napon elkezd neki udvarolni egy fekete macska. Fáni sikeres építész, de szíve mélyén megmaradt kislánynak, így bedől a macsó Macskának, annak ellenére, hogy a kandúr hangját csakis ő hallja. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a nárcisztikus Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De mit szól ehhez Mihály, a macska sármos gazdája? (Fórum Hungary)

Filmek, amelyekből inspirációt meríthettek 2023-ra: