5 vízparti gasztrohely Budapesten és környékén, ami télen is tárt karokkal vár

Nyáron a legtermészetesebb módon vágyjuk a víz közelségét. Ne feledjük azonban, hogy télen más-más arcát mutatva is gyönyörködhetünk a habokban és hullámokban néhány finom falat mellől.

Benedict

Igen gazdag reggelikínálathoz nem mindennapi dunai panoráma társul a Marina Part brunchéttermében, a Benedictben. Ami szinte borítékolható, hogy szemet gyönyörködtető angol reggelijük, padlizsánreggelijük, posírozott tojással tálalt avokádó toastjuk, de ebédmenüjük vagy épp egy csésze kávé mellől sem fogtok elégedetlenül távozni. Bármit is kóstoljatok náluk, a vízparti panoráma ráadás – reggel, délben, este.

1138 Budapest, Úszódaru utca 1. | Weboldal | Facebook

Fotó: Benedict Facebook-oldala

Fellini Római Kultúrbisztró

Míg nyaranta a lábunkat lógatjuk a Dunába a Fellini Római Kultúrbisztró partjánál, télen lehetőségünk adódik, hogy néhány lépést hátralépve gyönyörködjünk a vízparti kilátásban. A téliesített Fellininek köszönhetően bármiféle lemondás nélkül, élő zene, forró italok, levesek, hétvégente pedig Fellini reggeli mellől kémlelhetjük a megunhatatlan vízpart látványát.

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5. | Facebook

Fotó: Fellini Római Kultúrbisztró Facebook-oldala

Bisztró58

A Duna iránt érzett szeretetével újraálmodta az újpesti Duna-strandot, és életre hívta a Bisztró58-at az olimpiai bajnok kajakozó tulajdonos. A lelkesedés persze pillanatok alatt átragad azokra, akik legalább egyszer is ellátogattak ide, ebédre, egy kávéra vagy egy frissen sült kenyérlángosra. Érthető ez, mert a fodrozódó hullámokat szüntelenül kémlelve iszogatni és falatozni, megpihenni itt, messze a legjobb dolog.

1044 Budapest, Üdülő sor 3. | Facebook

blank
Fotó: Bisztró58 Facebook-oldala

Festal Étterem és Hennessy Club, Érd

Nem mindennapi tóparti atmoszférájával szinte bárkit levesz a lábáról az érdi Festal Étterem és Hennessy Club. A víz közvetlen közelsége és a megannyi lehetőség, melyet a Festal kínál, hogy igazán kiélvezhessük a tópart társaságát, csak emeli a hely renoméját. Mert legyen szó egy finom ebédről, egy kávéról, egy kisebb-nagyobb társasággal szervezett összejövetelről vagy közös meccsnézésről, a vízközeli hangulatú Festal mindig tárva-nyitva áll.

2030 Érd, Dávid u. 4. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Festal Étterem és Hennessy Club

Tóparti Bisztró, Fót

Kacsaetetés után majdhogynem kötelező egy kis test- és lélekmelengető falatozásra betérni a fóti Tóparti Bisztróba. A családias hangulatú helyen burgerekkel, grillételekkel, édesszájú vendégeknek gofrival és palacsintával szolgálnak. De ha egy szimpla kávéra, netalán az épp aktuális tóparti menüre fájna a fogatok, mindenképp nézzetek be hozzájuk és kémleljétek falatoznivalók mellől a szüntelenül és lágyan hullámzó víztükröt.

2151 Fót, Hársfa u. 44. | Facebook

blank
Fotó: Tóparti Bisztró Facebook-oldala

Ha a vízközelséget nemcsak látványként élveznétek, hanem lubickolnátok is egy jót: