11 varázslatos téli élmény és program a Balaton déli partján decemberre

Nagyszerű téli programok várnak a Balaton körül decemberben. Ezúttal úti célunk a magyar tenger déli partja és annak ünnepi eseményei, jégkorcsolyázástól a fényvonatozásig. Válogassatok kedvetekre!

Itt találjátok a Balaton északi partjának legjobb téli programjait >>

Balatonlellei jégpálya

A déli part legnépszerűbb korcsolyapályája idén télen is elsőként nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, méghozzá a Balaton közvetlen szomszédságában. A BL YachtClub által üzemeltetett jégpályán szerdánként korcsolyaoktatáson is részt vehettek, hétköznapokon pedig a balatonlellei lakcímkártyával rendelkezők ingyenesen korcsolyázhatnak a vízparttól egy karnyújtásnyira.

Részletek >>

Fotó: Hello Balatonlelle Facebook

Advent a Balaton Klubban, Balatonföldvár (2022. december 17-18.)

A Balaton Klub szervezésében ünnepi programsorozattal várnak advent negyedik hétvégéjén Balatonföldváron. Szombaton kézműves foglalkozások, karácsonyi gyerekkoncert és különleges néptáncelőadás várja az érdeklődőket a kikötőnél, míg vasárnap helyi termelők és kézművesek portékái közül válogathatunk az adventi vásáron.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Balaton Klub Facebook

Téli Varázs, Siófok

Siófok városa idén Téli Varázs programsorozattal várja látogatóit az adventi időszakban. Meghitt karácsonyi fények, ünnepváró koncertek, karácsonyi meseerdő és körhinta, karácsonyi kisvonat, forró téli csemegék, elbűvölő gyermekprogramok és varázslatos hangulat készülődik a Víztorony körül.

További részletek az adventi programsorozatról Siófokon >>

Balatonszárszói Télapó Futás (2022. december 18.)

Hagyományteremtő jelleggel, futást kedvelő balatonszárszóiak és környékbeliek kezdeményezésére egy jókedvű közös futásra invitálják az érdeklődőket december 18-án. A gyerekeket is sok szeretettel várják, ők egy rövidített (500m-es) távot teljesíthetnek. Mikulás-sapka nem kötelező, csak erősen ajánlott!

Tovább az eseményre >>

Adventi Fények, Balatonlelle

Varázslatos adventi fények és téli csemegék várnak a Balatonlellei Szabadtéri Színpad helyén, a Karácsonyi Parkban decemberben. Különleges kivilágítást kapott többek között Rudolf, a rénszarvas, maga, a Mikulás és szánja is. Minden évben nagy érdeklődés övezi a karácsonyi fényeket Balatonlellén, és a szervezők idén sem múlták alul az elvárásokat! December 17-én, 6 órakor közös adventi gyertyagyújtásra invitálják az érdeklődőket.

Fényvonatozás Balatonfenyvesen

A Nagyberek különleges vidékére kalauzol a Fekete István műveit idéző gazdag növény- és állatvilág kellős közepén zakatoló Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút. A kályhafűtéses szerelvény Balatonfenyvesről Somogyszentpálra és Csisztafürdőre közlekedik minden nap. Január 3-ig ráadásul díszkivilágítással ellátott vonatokon utazhatunk.

További információ >>

Fotó: Balatonfenyves Gazdasági Vasút Facebook

Világító adventi kalendárium, Zánka

Ahogy országszerte számos település, úgy Zánka is csatlakozott a világító adventi kalendárium nevű kezdeményezéshez, melyet a helyi közösségek hívnak életre. Az akció során december elsejétől minden nap másik ház ablakában villan fel a dátumot jelző szám, illetve gyúlnak ki a karácsonyi fények. A faluban sétálók nem tudják előre, melyik ház borul díszbe legközelebb, így egy kellemes téli andalgás során kell felfedezniük az újabb világító ablakot. December 24-én, karácsony estéjén pedig már 24 ablakban égnek majd a fények.

Tovább a zánkai adventi kalendárium térképéhez >>

Vörsi betlehem

Közép-Európa legnagyobb betlehemének története egészen 1948-ra nyúlik vissza, amikor egy falubeli kezdeményezés hatására lebontották a Jézus Szíve-oltárt a Szent Márton-templomon belül, és a helyébe egy kisebb betlehemet építettek. Az akkor még szerény, csak a környékbélieket megmozgató kezdeményezés hamar kinőtte magát, ma már egyre több látogatót vonz a Somogy-megyei községbe. Idén november 27. és január 23. között minden nap megcsodálhatjuk a több mint 60 négyzetméteren elterülő, gipszből és természetes anyagokból elkészült építményt. A betlehem minden évben más elrendezéssel, folyamatos újításokkal várja a látogatókat, így érdemes évről évre visszalátogatni.

Tovább a weboldalra >>

Fotó: Mihály Szilvia

Adventi Termelői és Kézműves Vásár, Zamárdi (2022. december 18.)

Advent negyedik hétvégén termelői és kézműves vásári forgatag vár a zamárdi piac területén, közvetlenül a vasútállomásnál. Délután 3 órától bajai halászlé rotyog majd a kondérban, melyet az időben érkezők ingyenesen meg is kóstolhatnak, míg a gyerekek kézműves foglalkozásokon kreatívkodhatnak. A Peti Pince jóvoltából forralt borral melegedhetünk fel, míg a helyi alkotók portékájából szemezgetünk.

Bővebb információ >>

Balatonboglári jégpálya

December 24-t leszámítva egész decemberben tárt karokkal várja a korcsolyázás szerelmeseit a szép fekvésű balatonboglári jégpálya, amely a kikötő mellett, közvetlenül a Balaton partján található. A jéghokizásra is alkalmas pálya mellett korcsolyabérlésre is van lehetőség.

Részletek >>

Fotó: Jégre Mindenki Facebook

Szilveszteri Regatta Vitorlásverseny, Balatonlelle (2022. december 31.)

Jubilál a téli vitorlás versenyzés a Balatonon! Immár a X. Szilveszteri Regatta vitorlásverseny jön Balatonlellén. A szilveszteri regatta a BL YachtClub Téli Vitorlás Versenysorozatának második állomása. A verseny után maradhattok korcsolyázni és wellnessezni a klubban.

Tovább az eseményre >> 

Fotó: BL YachtClub & Apartments Facebook