Izgalmas adventi programkavalkád vár a Balaton déli partjának központjában

Siófok városa idén Téli Varázs programsorozattal várja látogatóit az adventi időszakban. Meghitt karácsonyi fények, ünnepváró koncertek, karácsonyi meseerdő és körhinta, karácsonyi kisvonat, forró téli csemegék, elbűvölő gyermekprogramok és varázslatos hangulat készülődik a Víztorony körül.

Idén már november utolsó hétvégéjén ünneplőbe öltözik a városközpont, ahol egészen december 24-ig ünnepi koncertek, zenés meseelőadás, varázslatos bűvészműsor és tűzzsonglőrshow színesíti a téli délutánokat és estéket.

Városszerte változatos kulturális, vallási, jótékonysági, gyermek és zenés programokkal készülnek az év utolsó hónapjában Siófokon, melyek idén adventi eseménykalendáriumként tárulnak a látogatók elé.

Karácsonyi vásár Siófokon 2022-ben

Az Aranycsengő adventi vásáron felsorakoznak a csodás pompába öltöztetett kis faházak a város Fő terén, ahol a kedves kézműves ajándékok és díszek mellett olyan téli kedvenceket is találhatunk, mint a puha kürtőskalács, az illatos sült gesztenye vagy a gyümölcsös forralt bor.

A kicsik örömére a Mikulás is ellátogat a vásárba, a könyvtár jóvoltából pedig karácsonyi mesés papírszínház-foglalkozások lesznek, míg december első szombatján a Mikuláshajó is kifut a siófoki kikötőből.

blank

Mézeskalácsváros is nyílik a Balatonnál

A Kálmán Imre Művelődési Központ a siófoki Mézeskalácsváros kiállítás mellett gyermek és esti színházi előadással is készül az idei ünnepre: jön Koncz Zsuzsa, látható lesz VUK gyermek táncjáték és Aladdin mesejáték is. A siófoki Civil Egyesületek gálái, kiállításai, évzáró koncertjei és ünnepi programjai pedig tovább színesítik a repertoárt.

Érdemes decemberben is a Balaton déli partjára látogatni, hogy átélhessük Siófok téli varázsát!

További információk: facebook.com/siofokguide és www.siofok.hu