Ingyenes programok sokasága teszi emlékezetessé advent utolsó hétvégéjét Esztergomban

A karácsonyra való hangolódásra az ezeréves Esztergomnál jobb helyet nem is találhattok, hiszen ha ide érkeztek, a színes programok mellett igazán különleges élményben lehet részetek a történelmi környezetben. Mutatjuk, mi vár rátok pénteken, szombaton és aranyvasárnap Magyarország első városában!

Adventi vásár Esztergomban 2022-ben

Adventi vásárát Esztergom idén tematikusan a testvértelepülései kultúrájára és gasztronómiájára fűzte fel. Az elmúlt hétvégéken bemutatkozott lengyel, német és francia testvérvárosok után, ezúttal a két koronázóváros találkozik a Széchenyi téren.

A vásárban minden nap bemutatkozik egy-egy székesfehérvári kézműves, míg szombaton tehetségeik mutatják meg magukat egyórás műsor keretében. Fellép a Vox Mirabilis kamarakórus, Kárász András csellista, Farkas Eszter versmondó, valamint Váradi Eszter és Keller János adventi dallamaiba is belehallgathattok, miközben ínycsiklandó karácsonyi mákos gubát kóstolgattok.

Akusztikus és swingdallamok a vásári forgatagban

Pénteken 18 órakor az esztergomi Edo & Toma Acoustic nevű formáció lép az adventi vásár színpadára. A már említett székesfehérvári előadások mellett szombaton 18:30-kor az esztergomi Helfy Alexa csodálatos hangját is hallhatjátok a műemlékekkel övezett Széchenyi téren, akinek a legutóbbi X-Faktorban az elődöntőig sikerült menetelnie. 19 órától a GROUP ’N’ SWING biztosítja a kiváló hangulatot.

Ingyenesen megtekinthető A diótörő-balett

A diótörő meséjét, Csajkovszkij csodálatos balettja révén talán mindenki ismeri. A Nektár Színház ezúttal egy olyan feldolgozást készített A diótörőből, melybe a balett is szervesen illeszkedik. A mesejátékot az ürömi társulás előadásában, díjmentesen a Megyeháza dísztermében tekinthetitek meg szombaton 17 órától. Sőt, vasárnap 16 órától az Esztergomi Belvárosi Óvoda “Szálljatok le karácsonyi angyalok” című műsorát is megnézhetitek a Széchenyi téren.

blank

Ingyenes komolyzenei koncert az Esztergomi Bazilikában

Magyarország legnagyobb egyházi épületében aranyvasárnap 18:30-tól csodálatos élményben lehet részetek. Ezen a napon ugyanis, ingyenes koncert keretében, Kováts Péter orgonaművésztől hallhattok az európai orgonazene adventi és karácsonyi remekműveiből válogatást a Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyházban.

blank

Karácsonyi séta a gyönyörű Esztergomban

Ha kikapcsolódásra vágytok, sétáljatok egy jót a karácsonyi köntösbe öltöztetett ezeréves Esztergomban, melynek történelmi utcái megannyi élményt rejtenek az ünnepek idején is. Az Esztergomi Bazilika mellett a múzeumok, éttermek és vendéglátóhelyek is nyitva tartanak, míg az Aquaszigeten kipihenhetitek az egész éves fáradalmaitokat.

blank

+1: Ha több napra maradnátok

Ha olyannyira elnyerték tetszéseteket a programok, hogy szívesen maradnátok mindhárom napra Esztergomban, úgy a kisebb szálláshelyek mellett a Grand Hotel Esztergomban még mindig foglalhattok szobát, a Portobello Wellness & Yacht Hotel pedig adventi last minute ajánlatokkal vár.

Hogy semmiképp se maradjatok le a programokról, szálljatok meg Esztergomban, hiszen mindkét hotel vendégei  díjmentesen látogathatják és pihenhetik ki magukat az Aquaszigetben!

Még több tudnivalót és programot az iranyesztergom.hu oldalon találtok.

Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük nektek a város kihagyhatatlan látnivalóit: