10+1 ingyenes adventi és karácsonyi program Budapesten decemberre

Akkor sem kell lemondanotok az adventi hangolódásról, ha nem szeretnétek vagyonokat költeni rá. Íme 10+1 ingyenesen látogatható program Budapesten a pénztárcabarát karácsonyi ünnepléshez.

Ünnepi koncertek – Advent Óbudán (2022. december 9-11., 16-18.)

Az adventi hétvégéken ingyenes ünnepi koncertek várják a gyönyörűen feldíszített és kivilágított óbudai Fő térre érkezőket. Többek között Szekeres Adrienn és a pop-acappella hazai helytartója, a Fool Moon is színpadra lép. Emellett két helyszínen, a Fő téren és a Békesmegyeri piacon ingyenes jégpályán korcsolyázhatnak a téli sport szerelmesei.

Részletes programbontás >>

Fotó: Advent Óbudán

Ingyenes jégpálya a Szent László téren

Csodáld meg az ország karácsonyfáját!

Ahogy minden évben, úgy idén is az Országház patinás épülete mögötti tágas Kossuth téren állították fel az ország karácsonyfáját. A csodálatosan feldíszített fenyőfa ebben az évben egy apró, Heves megyei faluból érkezett Budapest szívébe. A 18 méter magas karácsonyfát 2500 méter hosszú fényfüzér és 16 ezer színes LED-izzó világítja meg, így valóban a karácsonyi szezon egyik legszebb éke a fővárosban. Advent első vasárnapjától vízkeresztig egy embernagyságú fafigurákkal berendezett betlehemi jászol is megtekinthető a Kossuth téren.

1055 Budapest, Kossuth Lajos tér

blank
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ünnepi koncertek – Advent a Hegyvidéken (2022. december 9-11., 16-18.)

Meghitt adventi forgatag vár mindenkit a hegyvidéki Városháza téren. Pénteken, szombaton és vasárnap egymást váltják a jobbnál jobb ünnepi programok, úgymint gyermek- és akusztikus koncertek, illetve kézműves műhelyek.

A harmadik adventi hétvége programjai >>

A negyedik adventi hétvége programjai >>

Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás (2022. december 10.)

Elő a ronda pulcsikat a szekrényből! Az idei lesz a hetedik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőnket magunkra öltve futhatunk a jótékonyság jegyében Budapesten. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A futáson résztvevő adományozóktól tárgyi adományokat (konzervek, lekvár, kekszek stb.) várnak, amelyeket a Wesley János Óvoda, Általános Iskola rászoruló gyermekeinek részére adnak át az eseményt követően.

További részletek >>

téli programok 2022 Budapest
Fotó: Karácsonyi Ronda Pulcsis Futóközösség Facebook

Lángos Csillag Túra – ingyenes helytörténeti séta (2022. december 11., 18.)

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény az adventi időszak alatt különböző helytörténeti sétákkal várja az érdeklődőket vasárnaponként. Az Advent a Hegyvidéken nevű programsorozat részeként megvalósuló eseményre nem szükséges előre regisztrálni.

Részletek >>

Vasárnapi ünnepi koncertek – Advent a Bókay-kertben (2022. december 11., 18.)

A december 18-ig tartó Advent a Bókay-kertben nevű programsorozat ingyenes eseményei között találunk adventi gyertyagyújtást, táncbemutatót és vasárnapi ünnepi koncerteket. December 11-én Szulák Andrea és Kerényi Miklós Máté ad koncertet, míg 18-án Gájer Bálint és Polyák Lilla érkezik a Bókay-kertbe. Mindeközben karácsonyi vásár és jégpálya is várja a látogatókat.

Részletek >>

blank
Fotó: Váradi Levente/Bókay-kert

Ingyenes pecsét- és printkészítő workshop (2022. december 13.)

A VISU slowdesign ingyenes pecsét- és printkészítő workshopot tart a Bartók Béla úti BBB KultPontban december 13-án. Az Adventi Slow Bázis nevű pop-up keretén belül megvalósuló eseményen saját karácsonyi pecsétet készíthetünk és csomagolópapírt printelhetünk.

Részletek >>

A Budapesti Fesztiválzenekar karácsonyi vására (2022. december 17-18.)

Ingyenes minikoncertek, kedvezményes jegyek, varázslatos BFZ-s ajándéktárgyak és lélekmelegítő forró italok várják az érdeklődőket december 17-én és 18-án a Budapesti Fesztiválzenekar karácsonyi vásárán. Napközben meglepetéskoncertek szórakoztatják a vásárra érkezőket.

Részletek >>

blank
Fotó: Hegyi Júlia Lily/BFZ – Budapesti Fesztiválzenekar

Ingyenes karácsonyi koncert a Bazilikában (2022. december 21.)

Ingyenes zenei eseménynek ad otthont december 21-én Budapest ikonikus épülete, a Szent István Bazilika. A Forráspont Band az idei évtől hagyományt kíván teremteni egy karácsonyi dicsőítő koncert megvalósításával. Az est egyik zenei meglepetése, hogy a bazilika orgonája is felcsendül majd.

Részletek >>

blank
Fotó: Getty Images

+1 Játssz és nyerj a Funzine adventi játékán!