9 kihagyhatatlan karácsonyi program Buda szívében az adventi időszakban

Kétségkívül megérkezett a karácsonyi hangulat a fővárosba: a szebbnél szebb kivilágítások, különleges rendezvények és a varázslatos vásárok számos izgalmas élményt kínálnak. Összegyűjtöttük nektek azokat a látványos helyeket és ünnepi programokat Buda szívében, ahol maximálisan kiélvezhetitek az adventi készülődést.

Fényliget

A Mechwart ligetben egy egészen egyedülálló kezdeményezésnek lehettek tanúi, hiszen idén biciklihajtású karácsonyi világítás kapott helyet a téren, a fenntarthatóság jegyében. Annak ellenére, hogy a szokásos kerületi díszkivilágítás idén elmarad, a karácsonyi hangulat mégis érzékelhető, hiszen az alternatív megoldásnak köszönhetően így is csodálatos látványban lehet részünk. A napelemekkel és megújuló energiával üzemelő világítás mellett töltőbiciklikkel kapcsolhatóak be a fényfüzérek. A tekerésnek hála mindenki maga tapasztalhatja meg, hogy mekkora energiára van szükség egy-egy fényfüzér világításához.

1024 Budapest, Mechwart tér

A kép forrása: Őrsi Gergely (Facebook)

Karácsonyi tűzoltóautó

A kicsik és nagyok legnagyobb örömére idén télen is megérkezik a karácsonyi tűzoltóautó a II. kerület játszótereire, hogy ismét gyönyörködhessünk a különleges járműben. Az ünnepi tűzoltóautó a következő helyeken bukkan fel:

December 10. (szombat)

16.10 körül: Fenyves park

17 óra körül: Zsigmond téri játszótér

17.50 körül: Vérhalom téri játszótér

December 17. (szombat)

16.20 körül: Szabadság utcai játszótér

17 óra körül: Szent József utcai játszótér

17.45 körül: Adyligeti játszótér

blank
A kép forrása: Őrsi Gergely (Facebook)

Budai Jégpálya

A téli időszak elengedhetetlen része a korcsolyázás, amit az ünnepre hangolódó, budai séta alkalmával sem kell kihagynotok. A Széna tértől pár perces sétatávolságra található Budai Jég korcsolyapálya nemcsak közönségjéggel és tanfolyamokkal várja a látogatókat, hanem igyekeznek különleges programokkal még izgalmasabbá tenni a csúszást. A decemberi időszakban idén is megrendezik az Éjszakai Korizást, aminek keretein belül minden szombat este 21 óra és éjfél között lézerfények és élő DJ-setek társaságában körözhettek a pályán.

1027 Budapest, Bakfark Bálint utca 2. | Weboldal

blank
A kép forrása: Budai Jégpálya – Jégkert (Facebook)

Pasaréti téri adventi koszorú

A Pasaréti körforgalom idén decemberben egy nagy adventi koszorúvá alakult át, amin minden szombat este 17:30-kor gyújtják meg a gyertyákat.

1026 Budapest, Pasaréti tér

blank
A kép forrása: II. Kerület (Facebook)

Oázis Kertészet

Az Oázis Kertészetbe az adventi időszakban nem csak a karácsonyfa-vásárlás miatt érdemes ellátogatni, hiszen az üzlet egy ünnepi mesevilággá alakul át ilyenkor, amin végigsétálva mindenkit garantáltan átjár a karácsonyi hangulat. Az illatos fák között sétálva karácsonyi kiegészítők garmadája vár benneteket, válogathattok díszek, gyertyák, koszorúk és fényfüzérek között, valamint szebbnél szebb ünnepi koszorúkat és dekorációkat is találhattok.

1022 Budapest, Zilah utca 6. | Weboldal

blank
A kép forrása: Oázis Kertészet (Facebook)

Adventi vásár a Fény utcai Auguszt Cukrászdában

A Fény utcai Auguszt Cukrászda első emeletén idén is megnyitott az ünnepi pop-up shop, ahol a cukrászda teljes karácsonyi kínálata felsorakozik, így kedvetekre válogathattok a finomságok közül. A hangulatosan berendezett térben mindent megtaláltok, ami elengedhetetlen része a karácsonyi menünek: a hagyományos bejglik, szaloncukrok és kandírozott csemegék mellett igazi különlegességekkel is találkozhattok, mint például a marcipánnal töltött aszalt datolya.

1024 Budapest, Fény utca 8. | Weboldal

blank
A kép forrása: Auguszt 1870 – Auguszt József cukrászdája a Fény utcában (Facebook)

AdományPark

A karácsonyi időszakban még nagyobb hangsúlyt kap a rászorulók segítése és támogatása, a Millenáris park C épületében üzemelő AdományParkban pedig idén is leadhatjátok az ajándékokkal megpakolt cipősdobozaitokat, amikkel egy 18 év alatti fiú vagy lány számára varázsolhatjátok meghitté az ünnepet. A cipősdobozokat december 18-ig tudjátok leadni, hogy még időben, karácsony előtt eljuthassanak a nehéz helyzetben lévő gyerekekhez.

A Millenáris AdományPark nyitvatartása:

Hétfő-csütörtök: 08:30-17:30

Péntek: 08:30-19:00

Szombat: 10:00-20:00

Vasárnap: 10:00-18:00

1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20. | Weboldal

blank

Advent a Hegyvidéken

A hegyvidéki Városháza téren idén adventkor sem marad el a környékbeliek által kedvelt, az ünnepi készülődés kihagyhatatlan elemeként szolgáló vásár, ahol a sétálgatás, nézelődés és kóstolgatás mellett a különleges programok sem maradnak el. A bódékban idén is különböző árusok portékái közül választhattok, a karácsonyi díszektől kezdve az ékszereken át a kézműves termékekig, és természetesen a forralt bor, forró tea és streetfood sem marad el. Az eseményt ünnepi programok kísérik: szerdai napokon a környék óvodásai és kisiskolásai mutatják be a karácsonyi előadásaikat, pénteken és szombaton kora esti koncertek színesítik a vásári forgatagot, vasárnap délutánonként pedig a szervezők közös gyertyagyújtásra invitálják az érdeklődőket.

1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.

blank
A kép forrása: Advent a Hegyvidéken

Czakó Karácsony

A Czakó Piac adventi forgatagában idén két alkalommal, december 9-én és december 16-án is felsorakoztatják a fiatal magyar alkotók termékeit, a nézelődést és a karácsonyi ajándékok vásárlását pedig élő zene kíséri. A hangulatos eseményt a kis bódéban kapható forralt bor és gőzgombóc teszi még felejthetetlenebbé, a Tigris Placzon pedig zalai fenyővásár várja az érdeklődőket.

1016 Budapest, Czakó utca 15. | Weboldal

blank
A kép forrása: Czakó kert (Facebook)

Élményajándékot keresel? Mutatunk néhány ötletet: