5 különleges adventi eseménysorozat Budapesten ünnepi hangolódáshoz

A decemberi rohanás közepette ne felejtsetek el megállni néhány pillanatra és pár óra minőségi kikapcsolódást csempészni az adventi időszakba! A következő fővárosi programsorozatok mindegyike segítségetekre siet az ünnepi készülődés varázslatossá tételében.

Adventi hangulat a Magyar Nemzeti Múzeumban

Népművészeti vásárral, kézműves foglalkozásokkal, sokszínű programokkal és adventi hangulattal várja a látogatókat november 26. és december 18. között minden hétvégén a Magyar Nemzeti Múzeum. Az első alkalommal megrendezett adventi eseménysorozat programjai a Múzeumban és a Múzeumkertben zajlanak majd párhuzamosan, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között négy héten át. Szaloncukor-készítés, karácsonyi meseolvasás, ingyenes ünnepi koncertek és betlehemállítás is színesíti a programpalettát.

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16. | Weboldal >>

Fotó: Sutus Dolli

Advent a Várkert Bazárban

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. A színes és tartalmas kulturális kínálatban advent négy vasárnapján iparművészeti vásár, családi programok és nagyszabású ünnepi produkciók várják a közönséget, amilyen például Karácsony János James legendás LGT-slágereket felelevenítő koncertje vagy a Budapest Bár jubileumi duplakoncertje. Az esti programok előtt a fellépőkkel közösen gyújtják meg az adventi koszorú egy-egy gyertyáját és néhány ünnepi gondolat megfogalmazásával teszik meghitté az adventi várakozást.

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6. | Weboldal >>

Fotó: varkertbazar.hu

Recirquel: Kristály

A Müpa 2018-ban mutatta be a Recirquel Kristály című ünnepi újcirkusz-meséjét, ami idén a Millenáris Üvegcsarnokában várja a nézőket január 6-ig. A tánc és a cirkusz elemeit ötvöző produkció szinte azonnal belopta magát mindenki szívébe, kortól függetlenül. A történet szerint a nézők a messzi, fagyos Hólandia földjére utaznak, ahol egy kőszívű királynő uralkodik, aki betiltotta a nevetést és a jókedvet.  A nézők a szereplőkkel közösen kutatják a szeretet mindent átjáró melegségét és a fény reménységét, hogy annak segítségével felolvasszák Kristály úrnő megdermedt szívét és megmentsék a birodalom lakóit.

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1. | Weboldal >>

blank
Fotó: Mészáros Csaba

SlowXmas

Idén immár ötödik éve fognak össze Budapest tematikus és bevásárlóutcái a stresszmentes, kikapcsolódásban és kulturális programokban gazdag adventi időszak reményében. A SlowXmas kezdeményezés célja, hogy arra ösztönözze az embereket, cseréljék élményekre és művészetre a karácsonyt megelőző pörgést. Ehhez november 25. és december 24. között minden napra ajánlanak valamilyen értékes időtöltést, úgymint koncertet, workshopot, kiállítást vagy színházi előadást, a kezdeményezéshez csatlakozó utcák és üzletek repertoárjából. Az idei résztvevők között találjuk a Bartók Béla Boulevardot, a Ráday Sohót, a Falk Art&Antique Streetet, a Fashion Streetet, valamint a VII. kerületi KultUniót.

Több budapesti helyszínen | Weboldal >>

blank
Fotó: Bartók Béla Boulevard Facebook

Advent a Benczúr Házban

Adventi programsorozattal teszi különlegessé a decembert a Benczúr Ház. Az adventi vasárnapokon bábszínház, játékos nyomozás a Postamúzeumban és kézműves foglalkozások várják a gyerekeket, míg a felnőttek szabadulójátékban vehetnek részt és meghitt, zenés beszélgetéseken kapcsolódhatnak ki. Utóbbi fókuszában a család áll, így Endrei Judit műsorvezető művész családok tagjaival – többek között Szinetár Miklóssal és Hámori Ildikóval, illetve Papadimitriu Athinával és lányaival – beszélget. A feldíszített belső udvarban forralt borral, teával, karácsonyi süteményekkel és sült tökkel várják a látogatókat.

1068 Budapest, Benczúr utca 27. | Weboldal >>

Játssz értékes élményajándékokért adventi nyereményjátékunkon: