Adventi nosztalgiavillamos szállítja idén a karácsonyi hangulatot Budapesten

Idén a BKK visszafogott ünnepre készül ugyan, a várost járó villamosok közül így is elcsíphetünk néhány ünnepi díszbe öltözött járművet.

Fotó: GettyImages

Sokunk nagy bánatára a hétköznapokon délutánonként közlekedő adventi villamos idén nem ölti magára jól megszokott, tündöklő fényruháját.

Az iker UV nosztalgiavillamos nem marad azonban dísz nélkül, hiszen belső karácsonyi díszítése igyekszik majd megidézni az ünnep és a régi idők karácsonyának hangulatát.

Fotó: BKV Zrt. Facebook-oldala

Budapest kedvelt villamosvonalain először november 25-én lesz lehetőségünk elcsípni az ünnepi díszbe öltözött, adventi villamost.

A járattal hétköznap délutánonként 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között, míg az adventi időszak nyolc hétvégi napján 10 és 17 óra között az alábbi villamosvonalakon találkozhattok majd.

A november 25. és december 23. között normál díjszabással igénybe vehető adventi villamos a karácsonyi hangulat megteremtése mellett egy QR-kód segítségével alkalmat kínál az utasoknak, hogy adománnyal segítsék az Oltalom Egyesület hajléktalanóvodáját.

További információt és az adventi villamos tervezett indulási időpontjait ide kattintva találjátok.

Ha az adventi villamos után vásárokkal hangolódnátok még az ünnepekre: