Ingyenes utcazene-fesztivált rendeznek Budapest szívében

Idén második alkalommal szervez ingyenes utcazene-fesztivált a Paletta Budapest, a Tompa utca öt vendéglátóhelyének bevonásával. Október 22-én egy tucat zenész játszik majd, összesen 8 órán át, a nap pedig díjátadóval zárul.

Fotó: Utcazene Fesztivál a Tompán Facebook

A 12 órakor kezdődő Utcazene Fesztivál a Tompán fellépői között feltörekvő fiatal tehetségek is helyet kaptak, hiszen utcazenél majd a 2018-as Dal című műsor Év Felfedezettje, Dánielfy Gergő és zenekara, az év fiatal jazz-zenésze, Sárközi Dina, Havai Gábor, a The Microwaves, Szaffi, Szirtes Adél és Macskin Dávid, valamint a Szia Anya.

Az estét Henri Gonzo, a Fran Palermo énekes-dalszerzőjének akusztikus koncertje zárja.

Érdemes minél több dallamba belehallgatnotok, hiszen a közönség kedvenceit pénzjutalommal díjazzák. Az év legjobb utcazenekara 150.000 forintot, a második helyezett 100.000 forintot, harmadik pedig 50.000 forintot vihet haza, a Lángoló pedig különdíjjal jutalmaz egy kiválasztott formációt.

Az Utcazene Fesztivál a Tompán helyszínei a következők: a San Ramon Café, a Pancs Budapest, a Tompa17 Könyv&Kávé, a Paletta Budapest és Crafty Bar erre az alkalomra összenyitott közös terasza és a B-Terv lesznek.

A vendéglátóhelyek az esemény alkalmából speciális menüvel készülnek a résztvevőknek, forralt borra, street foodra és szezonális ételekre biztosan lehet számítani.

A zenei események mellett a Könyves Magazin programján Simon Márton és Tóth Réka Ágnes költők, Lana del Rey verseskötetének fordítói érkeznek a nemrég nyílt Tompa17-be, hogy a dalszövegeken keresztül zene és irodalom kapcsolatáról beszélgessenek az érdeklődőkkel.