Gyerekrajzok inspirálták Budapest legfrissebb falfestményét

Az elmúlt időszakban egyre csak bővül a fővárosban fellelhető falfestmények gyűjteménye, mely a napokban ismét egy új művel egészült ki, a XI. kerületben.

Fotó: Farkas András

Hétköznapi Istennők – nők, lányok a mindennapokban címmel májusban hirdetett közös művészeti pályázatot a Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt.

A rajzpályázat keretében lehetőségük nyílt a gyerekeknek arra, hogy megmutassák milyen női szerepeket látnak a mindennapokban, és ha tehetnék, milyen szupererővel ruháznák fel azt a női személyt, aki fontos szerepet játszik az életükben.

Fotó: Farkas András

A nyertes pályaművekből inspirálódott Bakos Zsuzsi és Váczy Enikő magyar képzőművészek, ennek eredményeként született meg a XI. kerületi, Szerémi út 1-2. alatti legál murális alkotás, amely felület a MÁV tulajdona.

blank
Fotó: Farkas András

Bakos Zsuzsi karaktereire jellemző módon, ennél a grafikai tervnél is a kedves, játékos figurák könnyen magukra vonják a tekintetet, melyek leginkább rajzfilm vagy képregényhősökre emlékeztetnek.

A Szerémi út 2. alatti falfestmény 5 nap alatt készült el.

blank
Fotó: Farkas András

A híd szemközti, Szerémi út 1. szám alatti másik pillérjének megfestése Váczy Enikő, vizuális alkotó nevéhez fűződik. A kivitelezés – melynek során 67 liter festéket használtak fel – 8 napon keresztül zajlott.

blank
Fotó: Farkas András

A napokban átadott falakon egy állatokért harcoló szuperhős és láthatatlanná váló lány elevenedik meg, így színesítve tovább a Színes Város Csoport missziójaként a budapesti városképet.

Amennyiben ezt már láttátok, érdemes a Frankel Leó út felé venni az irányt: