3 remek komolyzenei esemény Budapesten az őszi szezonra

Kivételes zenei élményben lehet része azoknak, akik ellátogatnak a következő koncertek valamelyikére idén ősszel. 

Fotó: organconcert.hu

Liszt és a virtuozitás (2022. október 17.)

A Liszt Ünnepi egyedülálló programja a népzene formanyelvén keresztül, Szabó Dániel cimbalomművész zenei ötletei alapján igyekszik visszatükrözni mindazt, amit Liszt korának zenei közízléséről, táncdivatjáról és a hangszeres virtuozitáshoz fűződő viszonyáról tudhatunk. A koncert este fél 8-kor kezdődik a Zeneakadémián.

Bővebb infó: lisztunnep.hu

Haydneum Őszi Fesztivál (2022. október 25. – november 2.)

2022. október 25. és november 2. között rendezi meg Őszi Fesztiválját a Haydneum – Magyar Régizenei Központ Budapest több helyszínén. A fesztivál legfőbb jellemzője a sokszínűség: 5 olyan koncertet kínál a hallgatóság számára, amely a maga műfajában mind különlegesnek számít. Kizárólag korhű hangszeres előadásokat hallhatunk majd, s az alapkoncepció szerint Joseph Haydn állandó szereplője lesz minden programnak.

Bővebb infó: haydneum.com

W. A. Mozart: Requiem (2022. november 2.)

November 2-án, szerdán egyedülálló helyszínen csendül fel Mozart egyik legismertebb alkotása: az ETUNAM Vegyeskar és a Solti Kamarazenekar tolmácsolásában hallhatja a zenekedvelő közönség a zeneszerző utolsó darabját a Szent István Bazilika lenyűgöző miliőjében. A hangverseny este 8 órakor kezdődik.

Bővebb infó: organconcert.hu

Októberben indul az Opera különleges eseménysorozata is: