Világsztárokkal tér vissza Miskolc kultikus zenei fesztiválja

Idén a valaha volt legszínesebb Rocktoberfest indul október 13-án. Ez lesz az első zenei fesztivál Miskolcon, ahol három aktuális világsztár is fellép: találkozhatunk Regarddal, de itt lesz INNA és Minelli is, akik szintén a leginkább hallgatott nemzetközi sztárok közé tartoznak.

A Budapest Park után a fesztiválon tér vissza a Quimby. Fotó: sinco

A Rocktoberfestet 2002-ben, idén immár 20 éve rendezték meg először a Miskolci Egyetemen. Miskolcon a könnyűzenének és a rockzenének évtizedes múltja van, 1973-ban itt rendezték meg Magyarország első – és sokáig egyetlen – rockfesztiválját, mely szélesen értelmezett könnyűzenei fesztiválként jelentős tömeget mozgatott meg a városban. Ennek tematikus folytatása volt az első Rocktoberfest.

Az első Rocktoberfestek fellépői közül idén – a Budapest Park után – itt tér vissza a Quimby, fellép a Kiscsillag, de színpadra lép továbbá a Margaret Island, a Carson Coma és a Punnany Massif, és hosszú idő után itt lesz újra látható a Follow the Flow is.

A fesztiválon fellép a méltán népszerű Carson Coma is. Fotó: Carson Coma Facebook

Mivel Miskolc zöld város, ezért az idei Rocktoberfest kiemelten kezeli a környezetvédelem témáját és az első olyan fesztiválként vonul be a köztudatba, ahol ingyenes lesz a repohár. A szervezők csupán annyit kérnek cserébe a fesztiválozóktól, hogy a poharakat ne dobálják el és ne is vigyék haza.

Utóbbi azért is fontos, mert a szervezők a fesztiválozókkal együtt, a használt repoharakból szeretnének építeni két, Miskolchoz kötődő pohárszobrot, így minél többen részesei lehetnek egy jó ügynek, és kifejezhetik környezettudatosságukat. Nagy segítség ebben a projektben a Miskolc Holding és tagvállalatainak részvétele.

blank

A háromnapos fesztivál a szokott helyen, Miskolcon, az Egyetemvárosban lesz, ahol fedett és nyitott helyszíneken helyi gasztronómiai szereplők, házi burger, kürtőskalács és sör is várja a látogatókat.

A fesztivál Facebook-eseményét ezen a linken, weboldalát a programokkal és további információkkal ide kattintva találjátok.

Ha Miskolcon jársz, a következő látnivalókat nem érdemes kihagynod: