5 szenzációs reggelizőhely Budapesten, ami felejthetetlen brunchélménnyel vár

A hétköznapokban rohanósan bedobott reggeliket hétvégente felkarolják a ráérősen, komótosan elfogyasztott, gazdag brunchok, tele minden földi jóval és koccintásra ácsingózó poharakkal.

The Ritz-Carlton, Budapest

Délutánba hajló vasárnapi brunch-csal áldozhattok a hedonista életérzés oltárán, ha úgy döntötök, a The Ritz-Carlton, Budapest-be vezet a hét utolsó napján az utatok. A szálloda szívében, a Kupola Lounge égisze alatt meghitt hangulatban és nem akármilyen kínálattal várják a ráérős reggelik szerelmeseit. Többek között friss tengeri különlegességek, olasz és magyar ízelítők, szicíliai halleves, grillezett polip, krémes avokádó toast és habkönnyű palacsinta váltják egymást. A város pezsgését tükröző eseménysorozat élő zenével és korlátlan pezsgővel válik teljessé, melyre foglalást leadni a restaurantbudapest@ritzcarlton.com e-mail címen lehet.

1051 Budapest, Erzsébet tér 9-10. | Facebook

DNB Budapest

A lustálkodós vasárnapi reggelek önmagukban is fantasztikusak, kiváltképp, ha mindezt egy pompás brunch-csal koronázzuk meg. Minden vasárnap 12 és 15 óra között tárva-nyitva áll a DNB Budapest ajtaja és a létező legnagyobb vendégszeretettel várja a napot méltóképp ünneplő brunch szerelmeseit. Ételkülönlegességek széles választékától, illetve friss és hazai hozzávalókból készült brunchfogásoktól roskadozó büféasztalok és mesés dunai panoráma vár itt rátok, amire korlátlanul koccinthattok hazai borral, habzóborral vagy üdítővel teli poharatokkal. Asztalt foglalni a +36 20 444 6169 telefonszámon és a dnb.budapest@marriott.com e-mailcímen tudtok.

1052 Budapest, Duna-korzó | Weboldal | Facebook

Fotó: Molnár Dániel

MITZI – Kávé, Konyha, Bár

A Bartók Béla út legelején, karnyújtásnyira a Szent Gellért tértől található Mitzi lehet, hogy pici ugyan, de éppen ezért csak a legfinomabb dolgok kapnak helyet benne. Olyanok, mint egy ráérős hétvégi brunch elengedhetetlen kellékei: fetával és szárított paradicsommal megspékelt omlett, Mitzi exkluzív szuperszendvicse sajttal vagy baconnel, friss gyümölcsökkel és görög joghurttal ölelt ropogós french toast, hogy csak néhányat említsünk a sok ínycsiklandó fogás közül. Minden hétvégén 9 és 12:30 között vár benneteket a Mitzi reggeli, ahol a frissen facsart juice mellett mimosával és a hely kávéjával, a Mitziatóval tehetitek emlékezetessé a napot.

1114 Budapest, Bartók Béla út 1. | Facebook

Helyszín Brunch&Lunch

A bulinegyed szívében igazi mentsvár egy hely, ahol jóleső és ízletes brunch-csal várják a reggelire éheseket. A Helyszín Brunch&Lunch földszintjén vagy épp hangulatos galériáján elköltött kiadós villásreggelinek nincs is párja, különösen akkor, ha tápláló falatokat tűznétek a villátokra. A vonalaikra vigyázóknak fitness reggelivel kedveskednek, míg a tojásételeket kedvelőket számtalan variációval várják, a sajtos omlettől kezdve a magyarosra spékelt rántottáig. A finom falatokat, ha tehetitek, fojtsátok le néhány korty frissítő narancslével, extra limonádéval, kávéval, majd koronázzátok meg az itt töltött időt egy édes francia reggelivel.

1077 Budapest, Wesselényi utca 35. | Facebook

Benedict

Páratlan dunai panorámával spékeli meg egyébként is gazdag reggelikínálatát a Marina Part brunchétterme, a Benedict. Csalódottan távozni tőlük majdhogynem képtelenség, hiszen minden, amit csak ember reggelire kívánhat, megtalálható a kínálatukban: klasszikus angol reggeli, házi avocado toast buggyantott tojással, akárcsak sült banánkenyér juharsziruppal, sült banánnal és friss gyümölcsökkel gazdagítva. De akkor sem fogtok csalódni, ha a specialty kávé vagy a smoothie mellé valamelyik croissant-ra esne a választásotok, hiszen helyben készített pisztáciakrémmel, eperraguval vagy libamájpástétommal teszik őket utánozhatatlanná.

1138 Budapest, Úszódaru utca 1. | Facebook

Ha netalán Budapesttől egy karnyújtásnyira is bruncholnátok egy igazán jót: