7 kihagyhatatlan vezetett séta októberre, ahol felfedezhetjük Budapest kulisszatitkait

A várost felfedezni, kulisszatitkait megismerni ősszel is éppoly jó: ezúttal a legkülönfélébb épületek bejárásával. Mutatjuk az utat!

A Párisi Udvar – álom luxuskivitelben (októberben több alkalommal)

Október folyamán számos alkalommal nyerhetünk bepillantást a luxus és elegancia kulisszái mögé, méghozzá a Párisi Udvar exkluzív épületbájárásának keretében. Rejtett ajtók tárulnak ki ott, ahol összeér a jövő és a múlt, a luxus és a világszínvonal misztikumára derül fény a sétán résztvevők előtt, nemcsak a néhai kereskedők álmát valóra váltva ezzel, de megdobogtatva a Budapestet jelenleg is lakó kíváncsi kalandorok szívét is.

Tovább a sétára >>>

Fotó: Párisi Passage Café & Brasserie Facebook-oldala

Hangártúrák az Aeroparkban (október 7., 8.)

Mindig is kíváncsi voltál, hogyan történik a legmodernebb repülőgépek ápolása, hogyan zajlik egy fékszárny, egy hajtómű, vagy egy futómű karbantartása? Ha bepillantanál a nagyközönség előtt rejtett műhelyekbe, ez lesz a te sétád! Október 7-én és 8-án hatalmas repülőgépeket rejtő hangárok hétköznapjaiba kóstolhattok bele egy titokzatos és különleges helyszínen, az Aeroplex of Central Europe Aircraft Technology Center ferihegyi karbantartóbázisán.

Tovább a sétára >>>

Fotó: Aeropark Facebook-oldala

OperaTour (minden nap)

Minden nap három időpontban, magyar és idegen nyelven tartott 60 perces épületbejárás keretében ismerhetitek meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára. Az Operában tett séta során a történet mellett választ kaphattok arra is, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget. A túra végén pedig egy rövid koncerttel is kedveskednek a résztvevőknek.

Tovább a sétára >>>

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

A Gellért fürdő mélye – kalandok a föld alatt (októberben több alkalommal)

Mielőtt egy időre búcsút intenénk a felújításra váró Szent Gellért Gyógyfürdőnek, a kellően bátrak és csillapíthatatlanul kíváncsiak exkluzív séta keretében járhatják be a fürdő alatt rejtőző titkos járatokat. Üvegcsodák, Zsolnay csempék, színtiszta termálvíz, robogó budai villamosok és turisták léptei alatt alagutakon és barlangokon át vezet majd az út, de sor kerül a híres és csak oly kevesek által látott Ősforrás megtekintésére is.

Tovább a sétára >>>

blank
Fotó: gellertfurdo.hu

Magyar Zene Háza épületbejárás (hétfő kivételével minden nap)

A kívül egészen igéző látványt nyújtó Magyar Zene Háza belül számtalan meglepetést és érdekességet rejt, melyről vezetett épületbejárások rántják le a leplet. Az épületbejáráson részt vevők megismerhetik az egykori Hungexpo területén álló formabontó épület természetbe álmodott koncepcióját, az épületbe szervezett kiállításokat, koncerteket és zenepedagógiai programokat, ahogy azt is megtudhatják, milyen zeneiséget rejt magában az épület mind kívül, mind belül.

Tovább a sétára >>>

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

„Nem hisztéria! Astoria!” (októberben több alkalommal)

„Nem hisztéria! Astoria!” – kiabálta a Miniszter félrelép zaklatott igazgatója a 90-es évek egyik kultfilmjében, de a Hotel Astoria a valóságban is díszlete volt a 20. és a 21. század összes fordulatának. Októberben 8 alkalommal kerül sor a hotel izgalmakkal teli életének megismerésére, a falaiba rejtett lehallgatókészülékektől a báltermeibe zárt politikusokon át a névtelen térig, amit végül róla nevezett el a köznyelv.

Tovább a sétára >>>

blank
Fotó: hosszulepes.org

1, 2, 3, 4 – a nagy metróséta (október 9., 16.)

Október 9-én ismét itt a lehetőség, hogy a föld alá merészkedve fedezhessük fel a metrók építésének fordulatos történetét. A legérdekesebb állomásokkal ismerkedhettek meg, ráadásul átfogóan, mind a négy fővárosi metróvonalat érintve, föld alatt és föld felett egyaránt. Nem is kérdés, hogy egy ilyen sétát követően kicsit mindenki más szemmel néz majd a nagyvárosi közlekedés nélkülözhetetlen részére.

Tovább a sétára >>>

blank
Fotó: hosszulepes.org