3+1 kihagyhatatlan látnivaló Miskolcon és környékén tartalmas városnézésekhez

Miskolc sokszínű városa számos felfedezni valót tartogat, melyeknek akár egy pár napos kiruccanás keretében is nyomába eredhetünk.

Avasi pincesor

Miskolc híres pincesora a város szívétől csak egy kőhajításnyira helyezkedik el. A vulkáni eredetű Avas-domb északi oldalába vájt pincék és a föléjük épült barokk és klasszicista stílusú borházak olyan ismert irodalmároknak szolgáltak ihletforrásként, mint Szabó Lőrinc, Móra Ferenc és Móricz Zsigmond.

Fotó: miskolc.hu

Régiségvásár

Érdemes úgy tervezni a miskolci látogatást, hogy ott legyetek a minden hónap első vasárnapján tartott régiségvásár idején, amikor a Széchenyi István utcát retró edények, antikvár könyvek és egyedi műtárgyak lepik el. A vásár idejére lezárják a főutca egy részét, hogy a vásárlók nyugodtan sétálgathassanak az árusok portékái között.

3525 Miskolc, Széchenyi István út | Weboldal

Fotó: Sutus Dolli

Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Az egész évben, de évszakonként változó nyitvatartással, elszántan zakatoló kisvasút hazánk legszebb vonalvezetésű gőzöse, ami hegyeken, völgyhidakon, alagutakon robog keresztül. Amellett, hogy páratlan természeti élménnyel ajándékozza meg utasait, számos látványossághoz is segít eljutni a 14-16 km hosszúságú pálya.

Weboldal

Fotó: Getty Images

+1 CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál (2022. szeptember 9-17.)

Szeptember 9. és 17. között kerül megrendezésre sokak kedvence, Miskolc nemzetközi filmfesztiválja, a CineFest. A fesztivál versenyprogramjába ezúttal két díjnyertes cannes-i játékfilm is meghívást kapott, melyek magyar premierje a CineFesten várható. Emellett Molnár Piroska életműdíjat kap, melyet a rendezvény nyitógáláján vesz majd át.

Több helyszínen | Weboldal

Fotó: Orosz Péter