Nyárbúcsúztató fesztivállal, fényfestéssel és borkorzóval pezsdül fel hétvégén Szentendre

Augusztus utolsó hétvégéjén, Szentendre az elmúlt évekhez hasonlóan ismét éjt nappallá téve, számtalan izgalmas programmal áll majd nyitva a látogatók előtt.

Fotó: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Facebook-oldala

Augusztus 26. és 28. között Szentendre egy igazán különleges arcát mutatja meg a városba érkezők előtt. A legkedveltebb Házak, udvarok, házigazdák programsorozaton túl ezúttal is lesznek városismereti séták, gyerekprogramok, jótékonysági gumikacsa-verseny, táncszínház, Kultklasszik koncertek, fényfestés a Fő téren, Barlang és P’Art Mozi programok, kiállítások és GastroArt.

Fotó: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Facebook-oldala

A város hagyományos nyárbúcsúztató eseménye 17. alkalommal kerül megrendezésre, hogy a fesztivál keretében a város bepillantást engedjen valódi arcába, értékeibe és egyediségébe.

A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztiválon  a hagyományos programelemek mellett műfaji sokszínűségre, bohém jellegre is számíthattok.

blank
Fotó: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Facebook-oldala

Sőt mi több, ezen a hétvégén a borok kedvelőinek is különleges élményben lehet részük, hiszen a fesztivállal párhuzamosan rendezik meg a Szentendrei Jazz és Bornapokat, ami által a Dunakorzó három teljes napra borkorzóvá, a város pedig igazi fesztiválvárossá alakul.

blank
Fotó: Borkorzó Szentendrén Facebook-oldala

A fesztivál mindhárom napján színvonalas koncertekkel várják a Szentendrére látogatókat: a Dunakorzón felállított nagyszínpadon fellép Horányi Juli és Oláh Dezső, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, a Dunakanyar Jazz Quartet és Pocsai Kriszta, de koncertet ad a PASO, a Csángálló és a Ladánybene 27 is.

blank
Fotó: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Facebook-oldala

Ezalatt a Barlang összművészeti programokkal, a P’Art Mozi vetítésekkel színesíti a programkínálatot, míg a főtér felett magasodó Templomdombon ismét megrendezik a zenés közösségi festést, melyen az éjjelt és a nappalt festhetik meg egy hatalmas, kifeszített vászonra a festeni vágyó látogatók.

blank
Fotó: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Facebook-oldala

Idén sem marad el természetesen a közkedvelt jótékonysági gumikacsa-verseny, a Dunaparti Művelődési Ház változatos gyerekprogramjai, valamint a Fő tér látványos esti fényfestése sem.

Bővebb információkat, részletes programokat a fesztivál honlapján, illetve a Facebook-eseménynél találtok. Ezen a linken pedig az online programfüzetet is lapozhatjátok.