Különleges ízvilágot képvisel hazánk egyik legsikeresebb kisüzemi sörfőzdéje

A kőbányai Főzdeparkban található Horizont Brewing az ország egyik legsikeresebb kisüzemi sörfőzdéjévé nőtte ki magát az elmúlt években. A dinamikus fejlődés azonban nem csak a termelésben és az elkészített sörök egyre növekvő számában mutatkozik meg.

A Horizont sörfőzői a főzde 2016-os indulása óta olyan söröket készítenek, melyek a prémium minőség mellett egyedi, különleges ízvilágot képviselnek. A kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készülő termékeket négy családba sorolják, lefedve majdnem minden sörimádó ízlését. A folyamatosan elérhető alapszortiment tagjai például a többszörös díjnyertes Gentle Bastard (IPA, 6,5% ABV) és a Hazy Queen (NEIPA, 6% ABV).

A Selfish Games limitált széria a Horizont sörfőzőinek játszótere. Az ide tartozó egyszeri főzetek valamilyen „kísérlet” eredményei; a készítés technikáját, az alapanyagokat vagy a sörtípusokat tekintve mindig próbálnak valami újjal előrukkolni. Ilyen például a Cucumber Infused Lager, mely uborka hozzáadásával készült.

blank

A másik limitált széria, a Sour Series, kivétel nélkül csak savanyú söröket foglal magában. Az egyre nagyobb teret hódító savanyú sörök az erjesztés során egy kontrollált, direkt savanyításnak köszönhetően nyerik el jellegzetes, a hozzáadott gyümölcsöktől függően édeskésebb vagy fanyarabb ízvilágukat.

Ezek frissítő kortyérzetük miatt kimondottan ajánlottak meleg nyári napokra. Természetesen ezekbe a sörökbe is belekerül az a tipikus Horizontos csavar, például a Red Currant, Kiwi & Thyme Sour Ale-hez kakukkfüvet adtak, ami kijelenthetjük, hogy nem egy túl gyakran használt összetevő.

blank

Negyedik termékcsaládjuk a Night Shift. Ezek a szuperprémium, hordóérlelt sörök magas alkoholtartalmuk miatt már desszertsörnek minősülnek. A széria azért a night shift, azaz éjszakai műszak nevet viseli, mert ezeknek a söröknek már a főzése is sokkal több időt vesz igénybe, legtöbbször éjszakába nyúlik.

Főzést követően a sörök különböző prémium párlatos hordókba kerülnek, ahol jellemzően 6-12 hónapot töltenek el. Ez idő alatt felveszik a hordókban előzőleg érlelt italok, például rum, whisky vagy bor sajátos ízjegyeit, melyek a sör aromáival párosulva új, komplex ízvilággá alakulnak.

blank

A Horizont sörökkel már nem csak kraft sörözőkben, de országos áruházláncok polcain és 15 országban is találkozhattok.