6 vendéglátóhely Budapesten, ahol mennyei, hőséget enyhítő madártejet kóstolhatunk

Egyetlen nyári asztalról sem hiányozhat a klasszikus, gyerekkort idéző retro desszert, a jéghideg madártej, ezért utánanéztünk és felderítettük, hol érdemes megkóstolni a legkülönlegesebbeket Budapesten.

Tejmadár

Budapest első és egyben egyetlen madártejezője, a Tejmadár és annak kínálata áprilisban bűvölte el először az édesszájú közönséget. A Westendben található üzletben hagyományos és vegán madártejet is kóstolhattok, de ha ez nem lenne elég, a különféle ízesítéseknek és szórásoknak köszönhetően az édességet akár a világ végéig is variálhatjátok.

1062 Budapest, Váci út 1-3.

ÉS Bisztró

Jóleső andalgások közepette feltétlenül ejtsétek útba a ÉS Bisztrót, ha úgy érzitek egy pillanatnál sem tudtok többet várni egy finom és hűsítő madártejre. A Fashion Street fesztelen hangulatú vendéglőjében szemet és ízlelőbimbókat gyönyörködtető desszertezésben lesz részetek.

1051 Budapest, Deák Ferenc utca 12.

Gettó Gulyás

A Wesselényi utca megunhatatlan pörköltözőjében nemcsak egy finom magyaros menü után, de önmagában is jólesik egy falat, a pohár ölelte madártejből. Az évszaknak megfelelően mindig tesznek bele némi csavart, hol karamellel, hol pisztáciával bolondítva meg az amúgy is felülmúlhatatlan élményt.

1077 Budapest, Wesselényi utca 18.

blank

Jardinette

Nincs hétvége Jardinette, és nincs Jardinette madártej nélkül. Buda legidillibb kertvendéglőjében a gesztenyefák alatt kanalazhatjuk magunkba a jéghideg, selymesen lágy, békebeli desszertet. Az itteni madártej ráadásul nemcsak kellemesen hűsít, de vissza is repít bennünket az időben.

1112 Budapest, Németvölgyi út 136.

blank

Pörc & Prézli Étterem

Egy igazán igazi nyári nap alkalmával nincs is jobb, mint egy kanál madártej által felfrissülni, pláne, ha azt a Pörc & Prézli Éttermében tesszük. A lágy és a pillanat törtrésze alatt elillanó desszertet ebben az esetben málnavelővel teszik ellenállhatatlanná.

1065 Budapest, Lázár utca 1.

blank

Menza Étterem és Kávéház

A házias ízeket, változatos ételeket és barátságos kiszolgálást magába záró retro étterem, a Menza étlapjáról sem hiányozhat a klasszikus, gyerekkort idéző madártej. Ha nem volt elég egy, feltétlenül kérjetek belőle repetát, bőséges pirított mandulával a tetején.

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 2.

blank