A Római-part 6 legjobb gasztrohelye nyári láblógatáshoz

Két fő oka van annak, hogy az emberek imádnak a Római-partra járni. Egyrészt a természetközelisége, illetve a vidéki üdülővárosok nyugalmát megidéző hangulat vonzza a látogatókat, másrészt az ottani vendéglátóhelyek minőségi étel- és italkínálata. Utóbbi hihetetlenül változatos, vegyétek szemügyre!

Bp BARbq

Messzire viszi a szél a Duna-parti étteremből a BBQ-ételek ínycsiklandozó illatát. A finomságok kimondottan barbecuetechnológiához válogatott alapanyagokból készülnek, sok-sok friss zöldség, minőségi húsok és semmi mással nem helyettesíthető összetevők felhasználásával. Érdemes kiülni a teraszra és átadni magatokat a fákkal övezett hely nyugalmának, na meg a gasztronómiai élvezeteknek, amit például a hamburgerek, a BBQ-oldalas, a chili con carne, a pulledpork-szendvics vagy a csirketaco okoz.

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 115.

Miamor Rómaim

A Római-part első ételudvara tökéletes célpont, mert az étlapon szereplő tételek közül nincs, aki ne tudna választani ízlésének megfelelő ételt. A különböző faházikók egy részében mennyei húsos fogások készülnek, és a magukat ínyencnek valló vegetáriánus, valamint vegán vendégek számára is bőven akad miből választani. Természetesen édességfronton sem okoz csalódást a Miamor, kapható például fagyi és különféle feltétekkel kérhető gofri. Sportolás után vagy meccsnézés közben pedig várnak a hideg frissítők!

1031 Budapest, Római-part 47.

aHely

Mesterien megkomponált ételköltemények kerülnek tányérra a Római-part egyik legújabb gyöngyszeme, aHely profi csapatának prezentálásában. A nyugalmat árasztó természet közelségét jó időben a teraszon élvezhetitek, míg kevésbé kellemes időjárási körülmények mellett a menedéket nyújtó belső térben költhetitek el az ebédet, vacsorát. A társaságból senkinek nem kell kompromisszumot kötnie, mert az étlapon elsőrangú levesek, tészták, szárnyas-, sertés-, marha- és halételek jól megférnek egymás mellett.

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 31/a

blank

Bodega

A családias hangulat és a házias ízek (na meg a frissítő kézműves sörök) kedvelői nem fognak csalódni a Dunától kőhajításnyira található Bodega étteremben. A különleges panírral készített hekk isteni, a grillételek étvágygerjesztőek, és állítólag a Római-part legjobb sült pisztrángját is itt kapni. Aki járt már a Bodegában, azt mondja, a családi recept alapján készülő, díjnyertes májas véres hurkát meg kell kóstolni! Az adagokra nem lehet panasz, és a hely fényét emeli még a rendezettsége, továbbá a személyzet profi, vendégbarát hozzáállása.

1033 Budapest, Nánási utca 67.

blank

Csillag Büfé

A Római-parton különleges élmény egy csésze napindító olasz eszpresszó elfogyasztása. Ha erre vágytok, ejtsétek útba a nyüzsgő központi résztől távolabb eső Csillag Büfét, ahol délig reggeli ajánlatokkal (rántotta, müzli, zabpehelytál) várnak. Délután fejedelmi sült kolbászok (vegán kolbászt is árulnak), gluténmentesen is kérhető hotdog-variációk, melegszendvicsek, paninik, muffinok és vegán desszertek enyhítik a látogatók éhségét. A harapnivalókban nincs hiba, ráadásul kifogástalan a kiszolgálás.

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 76.

blank

Fellini Római Kultúrbisztró

A partmozija miatt nyaranta rendkívül népszerű Fellini Római Kultúrbisztrót már távolról fel lehet ismerni csíkos nyugágyairól. Filmvetítéseivel, élőzenés koncertjeivel és ínycsiklandó ételeivel (grillezett kolbász és kecskesajt, fish & chips, vegetáriánus ételek, vegán lencsecurry és sok más) hosszú évek óta nélkülözhetetlen része a Római-partnak. A szürke hétköznapokból kiszakadni vágyók, a kellemes beszélgetéshez ideális helyet keresők, és akik ennének egy jót csak úgy, megtalálják itt a számításaikat.

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad