Bájos magyar mesefigurák jelentek meg egy pasaréti kerítésen

Pont az idei gyereknapra időzítették a Pasaréti út mentén található, egykori katonai akadémia kerítésére elkészített új, magyar animációs karakterekkel tarkított falfestményt.

Fotó: II. kerület (Budapest) Facebook

Vidám színekbe borult Buda egyik legszebb városrésze, gyereknapi meglepetésként ugyanis elkészült a II. kerület legújabb alkotása. Korábbi helyén egy szürke téglafalat láthattunk nap mint nap, ez azonban már a múlté, tegnap óta a legnépszerűbb magyar mesék karaktereivel találhatjuk szembe magunkat, ha épp arra járunk.

blank
Fotó: II. kerület (Budapest) Facebook

A helyszín és a minta kiválasztása sem véletlen, hiszen Budán található a Hűvösvölgyi úti Pannónia Filmstúdió, ahol többek között olyan világszínvonalú magyar animációs filmek és rajzfilmsorozatok készültek el, mint a Mézga család, a Macskafogó, a Vuk és a Magyar népmesék. Az alkotók nagy része a mai napig budai lakos, az általuk megalkotott karakterek, Sebaj Tóbiás, Lusta Dick, Vuk vagy a magyar népmesékből ismert piros madárka pedig ezentúl falfestmény formájában is megjelennek Pasaréten.

blank
Fotó: II. kerület (Budapest) Facebook

A projekt a terület tulajdonosa, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt., a fővárosban több helyen látható tűzfalfestményeiről ismert Színes Város és a tematikus budapesti sétáiról ismert hosszúlépés. járunk? összefogásában valósult meg.

blank
Fotó: II. Kerület (Budapest) Facebook

Még több falfestmény Budapesten: