6 boros program Budapesten, ami felejthetetlen nyáresti élményekkel vár

Egy pohár hűs borral a kézben egy hajó fedélzetéről búcsút inteni a nap utolsó sugarainak, kipróbálni a leginnovatívabb borkóstoló rendszert, vagy csak szimplán próbára tenni a város egyetlen, szabadulószobával ötvözött borbárját, nem volt még ilyen egyszerű.

DNB Budapest

Nincs is jobb, mint egy kellemes nyáresti, Duna-menti sétát követően betérni a hangulatos teraszával már messziről hívogató Marriott Hotel exkluzív éttermébe, a DNB Budapestbe. Június 9-én 19 órakor ráadásul napsütötte ízekkel és kulináris kincsekkel várnak bennünket a teljes és tökéletes harmónia jegyében. Borvacsorájuk keretében az egytől egyig egyéniségnek számító, legkiválóbb magyar borok állnak párba az éppen pont hozzájuk álmodott négyfogásos ételsorral. A hattételes borkóstolón egyben lehetőségünk adódik a BoReTT által tolmácsolt kisebb magyar butikpincészetek borain keresztül belekortyolni a vidék kincseibe.

1052 Budapest, Duna-korzó

EaZy Wine Bar&Bistro

A belvárosi Hold utcában novemberben újranyitott EaZy Winebar&Bistro tárt ajtókkal várja ugyanúgy a kezdő, akárcsak a tapasztaltabb borkedvelőket, akiknek a lehető leginnovatívabb borkóstoló rendszer, az olasz WineEmotion áll rendelkezésére. Itt nemcsak a magunk urai, de önmagunk sommelier-i is lehetünk, a venezuelai gasztrokülönlegességek mellett pedig 80 bortétel közül válogathatunk kedvünkre. Az elegáns környezet, a borok mellett az izgalmas koktélok, úgymint a bourbon whisky és a sárgamuskotály szerelemgyereke, a Whisky Sour rendre meghozza a kedvet a munka utáni koccintásokhoz, akárcsak az estébe nyúló beszélgetésekhez.

1054 Budapest, Hold utca 23.

El Asador de Pata Negra

Új étlappal és egyedi vacsoraestekkel fordul rá a mediterrán magyar nyárra Budapest spanyol steakhouse-a, az El Asador de Pata Negra. Az Opera árnyékában faszénparázson sistergő világszínvonalú San Sebastián-i marhahúsok méltó párjaként született kreatív fogások június elején kétnapos borvacsora keretében mutatkoznak be. Ha a 7 fogás és a hozzá kínált spanyol prémium borok mégis túl nagy falatnak tűnnének, június végén flamenco vacsoraesttel karöltve ünnepelhetünk. A spanyol borkísérettel kínált ötfogásos vacsora mellett az eseményen fellép hazánk egyik legismertebb flamenco táncművésze Inhof Katalin, akit gitáron a sevillai Morenito de Triana kísér.

1061 Budapest, Paulay Ede utca 39.

blank

Tematikus bortesztek

Akik legalább egyszer próbálták a Szent István téri 0,75 bistro tematikus tesztjét, azóta jobban várják a szerda estét, mint magát a hétvégét. Nem is véletlen, hiszen a Nullban minden szerda este más-más tematika szerint kerülnek kiválasztásra a borok, bemutatásukat és pontozásukat követően pedig akár vakkóstolón is próbára tehetik tudásukat a résztvevők. Ha szerda helyett inkább csütörtökön tesztelnél, a Szent Gellért téri Palack Borbárban szintúgy adódik erre lehetőség és ha szerencséd van, egyike lehetsz azon szerencséseknek, akik egy palack borral térhetnek haza. Az asztalfoglalás erősen ajánlott!

0,75 bistro: 1051 Budapest, Szent István tér 6.
Palack Borbár: 1114 Budapest, Szent Gellért tér 3.

blank

Winescape Budapest

Kétség sem fér hozzá, hogy a Kenyérmező utcai Winescape Budapest a főváros egyik legrendhagyóbb és egyben messze leginnovatívabb helye. Ezt a nem mindennapi borbárt tulajdonképpen az a vágy hívta életre, hogy egy szabadulós játék előtt vagy épp után ne kelljen a csapatnak egy új helyszín keresése közben szétszélednie. Szabadulószobáikban egy borpince és egy hamarosan nyíló, a 20-as évek Amerikáját megelevenítő titkos bár rabjai lehetünk, a játék izgalmait pedig az ország egyik legtapasztaltabb borszakértőjének borválogatása, tematikus borkóstolók és mennyei borkísérő falatok társaságában vitathatjuk meg.

1081 Budapest, Kenyérmező utca 6.

blank

Borjour Borhajó – Szekszárd All Stars

Az Erzsébet hídtól csupán egy gondolatra horgonyzó Zsófia Rendezvényhajó június 9-én este a hagyományokhoz méltó módon bizony vitorlát bont, és 16 szekszárdi szupersztár társaságában tesz körutat a nyári estében. Budapest legnépszerűbb nyári boros programján a Dunán ringatózva, a hajó tetőteraszán integethetünk a lemenő nap utolsó sugarainak, miközben korlátlanul kóstolgathatjuk a szekszárdi borremekeket. Az érkezőket 18 és 20 óra között folyamatosan várják, a kóstolás már ekkor kezdetét veszi, a hajó 20 órától egészen 21:30-ig ringatózik majd a Dunán.

1052 Budapest, Petőfi tér, 9-es kikötő

blank