Óbudán bukkant fel Kolodko Mihály legújabb bronz miniszobra

Az ukrán háborúra reagáló, a népszerű reklámfigurának, Skála Kópénak emléket állító és a Margit híd budai hídfőjénél található Trabant után újabb Kolodko-alkotás jelent meg Budapesten.

Fotó: Kolodko Art Facebook-oldala

A főváros bronz miniszobor-felelőse újabb alkotással örvendeztette meg – túlzás nélkül – a főváros egészét felölelő rajongótáborát. Idén ez a negyedik miniszobor, ami felkutatásra invitálja a lelkes rajongókat. A márciusi és április szerzemények után most Óbudán, annak Aquincumi katonai amfiteátrumában kapott helyet a legújabb Kolodko-alkotás.

A főhős ezúttal egy pannóniai légiós, aki a bortól nem kicsit megrészegülve találóan az „In vino veritas”, vagyis „Borban az igazság” jelmondatot kapta. A művész oldalán található videóból kiderül azonban, hogy a miniszobornak párja is akad, méghozzá a horvátországi Pulában.

Fotó: Kolodko Art Facebook-oldala

Nem ez az első eset, hogy egy Kolodko-szobornak idehaza ikertestvére készül. A Szabadság téren található Brekinek például Kárpátalján találjuk az eredetijét, ami annak apropóján született, hogy a környéken a XIX. század második felétől étlapra került a békacomb.

Ha sétálnátok egy jót a belvárosban: