7 különleges specialty kávézó Budapest környékén, ahol isteni kávékra bukkanhatunk

Budapest-környéki kávékalauzunkban találtok kútházból lett specialty kávékortyolót, tűzoltószertárban otthonra lelt kávészentélyt, de a Duna mentén megelevenedett modern tündérmesét is. És hogy mi köti össze ezt a 7 Budapest-környéki helyet? Természetesen a kiváló specialty kávé.

Dunaharaszti: KAFFA

A KAFFA Dunaharaszti szívének színes ékszerdoboza, a színek pedig nemcsak a kínálatban érhetők tetten, de a különböző árnyalatokban pompázó specialty kávékban is. Meleg és jéghideg kávéitalok, filterkávé várnak itt ránk, hangulatos terasz, szomjoltó narancsfröccs, éhségűző gyanánt pedig laktató bagelek, mentes és vegán sütemények, zabkása és smoothie bowl közül válogathatunk.

2330 Dunaharaszti, Dózsa György utca 45.

Dunakeszi: Pöti Kávé Specialty Kávébár

Dunakeszi első és mind máig egyetlen indie specialty kávézója az élő példa, hogy sok jó és szerethető dolog kis helyen is elfér. Nemcsak folyamatosan változó kávékínálattal, frissen sült croissant-ok illatával és bámulatos süteményekkel várnak, de zöld parkra nyíló kilátással, hangulatos miniterasszal és szemeskávéshoppal is. Ha valahol, akkor itt érdemes megkóstolni a matchakalácsot, és ha a hónap harmadik péntekjén épp a Dunakeszi Kispiac felé visz az utunk, megtaláljuk őket egy autó csomagtartójából kínálva a feketét.

2120 Dunakeszi, Barátság útja 45.

Gödöllő: Kútház újhullámos kávékortyoló

Gödöllői kirándulásunk alkalmával nem érdemes kihagyni azt az újhullámos kávékortyolót, ami egy kútház épületének újjászületését tette lehetővé. Nem véletlen tehát a Kútház elnevezés, melyet a különleges kávék iránti vonzalom hívott életre. Kérhetünk itt kurkuma- és céklalattét, ha épp valami különlegesre fájna a fogunk, de egy hagyományos specialty kávé mellé is ugyanolyan jól fog csúszni a természetes alapanyagokból, saját manufaktúrában készülő péksütemény, szendvics, torta vagy pihe-puha pogácsa.

2100 Gödöllő, Premontrei utca 20.

Vác: Lujza & Koriander

A Vácon található Lujza & Koriander egy a Duna mentén megelevenedett modern tündérmese, többfunkciós családi vállalkozás, aminek minden szelete ad valamit a jóból nekünk, vendégeknek. Nemcsak egy fenntartható dunai szálláshely vagy egy hely, ahova jó beülni egy varázslatos ebédre vagy brunch-ra, ide egyszerűen egy specialty kávéért is becsábul az ember. Amire itt számíthatunk az a friss pörkölés, a csészék ölelte kávészenvedély és helyben készült sütik mámorító illata.

2600 Vác, Ady Endre sétány 5.

Budajenő: Sercli Café

Egy régi tűzoltószertárból lett Budajenő legszerethetőbb specialty kávézója, a Sercli Café, ahol tényleg mindent megtalálhatunk, mi szívünk vágya. Egy-egy kedves szót, mosolyt, baráti üdvözlést ugyanolyan bőkezűen mérnek itt, mint a szívvel-lélekkel készült kávét, kézzel-kovásszal készült pékárut, vagy épp hagyományos és mentes süteményeiket. Delikáteszrészükben kézműves és gourmet finomságokat találunk, és ha ez még nem lenne elég, a fagyijuk is isteni.

2093 Budajenő, Fő tér 11.

Üröm: Monochrome

A Móricz Zsigmond körtérről ismerős Monochromot egy ideje már csak Ürömön találhatjuk meg, gond azonban egy szál se, hiszen minőségük és kínálatuk mit sem változott. Megvan így az ünnepi bája, ha úgy döntünk, Üröm felé vesszük az irányt egy igazán finom újhullámos kávéért vagy kávékülönlegességért, netalán komótos brunch-ért, mentes és vegán desszertekért. Az pedig, hogy időről időre ajánlják a környék látnivalóit, egészen szívderítő.

2096 Üröm, Dózsa György út 2.

Pilisvörösvár: Mozaik Specialty Coffee Bar

Vámtiszti állását cserélte baristamesterségre a Pilis-medence első újhullámos kávézójának, a Mozaiknak a tulajdonosa. A kis hely senkit se tévesszen meg, annál nagyobb szív dobog benne, mely az olaszosabb és vagányabb ízvilágú kávékban ugyanúgy tetten érhető, akárcsak a szezonálisra hangolt brunch-okban. A kínálatot helyi péktermékek, desszertek, natúrborok és organikus teák gazdagítják.

2085 Pilisvörösvár, Iskola u. 5.

Nyitókép: Pöti Kávé Specialty Kávébár Facebook