5+1 ételudvar Budapesten, ahol isteni street foodot kapni

Egymás mellett sorakozó truckokból esik csak igazán jól a street food jó időben! Van annak egy hangulata, amikor a furgonokból szervírozott ételt ott helyben, a napernyők alatt fogyasztod el. Mutatjuk, merre keressétek a food truck-élményt Budapesten!

Street Food Station

Idén január óta egy három food truckból álló triumvirátust találunk a Lurdy Házzal szemben lévő Könyves Kálmán körút 1-3. szám alatt. A főút mellett ontja magából az ízeket a ZabáljcsakBBQ, a Pizz’Burger és a Chaiyo Thai Food Truck, így a széles választékból garantáltan mindenki talál fogára valót. Többek között pulled pork szendó, szaftos burgerek és autentikus thai ételek fogadják az ide látogatókat.

1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 1-3.

Fotó: Street Food Station Facebook

Miamor Rómaim

A Római-parton rengeteg ételbódé kínálatából szemezgethetünk, de találunk itt egy különleges ételudvart is, ami a finom falatokon túl sportközvetítésekkel, számos sportpályával és trambulinokkal várja a Duna mentén korzózókat. A kertben két food truck ontja az éhséget: míg a Las Vegan’s vegán burgerei a húsmentesen étkezőknek kedveznek, a Smoke Riders minden húsfogyasztó álmát valóra váltja.

1031 Budapest, Római-part 47.

Karaván

Az ország első street food udvarára hol máshol is bukkanhatnánk, mint a bulinegyed szívében, a mindig nyüzsgő Kazinczy utcában. A Karaván immáron nyolcadik esztendeje látja el a fővárosiakat és a turistákat a legfinomabb falatokkal, akik többek között a MexKitchen, a Las Vegan’s, a Zing Burger, a Lángos Burger és a Smoke Riders street food kínálatából csemegézhetnek.

1075 Budapest, Kazinczy utca 18.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Chinatown Budapest

Május elsején nyitott meg a Chinatown Budapest nagy érdeklődést élvező ételudvara, ahol minden nap 17 és 23 óra között kóstolhatjuk meg a főváros talán legautentikusabb kínai ételeit. A teraszon összesen 10 stand kínálatából válogathatunk, asztalfoglalás viszont nincs, így a népszerűbb időszakokban érdemes időben érkezni.

1107 Budapest, Jegenye utca 30.

blank
Fotó: Chinatown Budapest Facebook

Egressy udvar

A Hungária körútról nyíló Egressy udvarban is felsorakoztak néhányan a fővárosi street food szcéna képviselői közül. A Puskás Ferenc Stadiontól 10 perc sétára található kertben pillanatok alatt Görögországban vagy épp Mexikóban találhatjuk magunkat, de váltig állítjuk, hogy itt kapható egész Budapest egyik legízletesebb hamburgere is, méghozzá a Baan’s kitchen BP-nek hála.

1143 Budapest, Hungária körút 77.

blank
Fotó: Baan’s kitchen BP Facebook

+1 Food Truck Show Hungary

Május 6. és 8. között, két év kihagyás után rendezik meg a tavaszi lóversennyel egybekötött Food Truck Showt a Kincsem Parkban, ahol bizony felvonulnak a guruló street food (és drink) legjobbjai. A beugró 1000 Ft, cserébe viszont rögbimérkőzések, galoppok, gyerekprogramok, utcazenészek és artisták szórakoztatják a parkba látogatókat. Arról nem is beszélve, hogy itt aztán tényleg nehéz lesz választani a számos stand jobbnál jobb ételei közül.

2022. május 6-8., Kincsem Park

blank
Fotó: Food Truck Show Hungary Facebook

Ha street food, akkor hamburger. Mutatjuk a legjobbakat: