60+ zseniális hétvégi program Budapesten és környékén
- 2022. április 7-10. -

Egészen hihetetlen, mennyi program vár benneteket ezen a hétvégén Budapesten. Csak győzzétek végigolvasni ajánlónkat!

Többnapos hétvégi programok Budapesten:

Bartók Tavasz (egész hétvégén)

Világhírű társulatok, zseniális szólisták, különleges bemutatók követik egymást idén áprilisban a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében. A Bartók Tavaszon nem lesz hiány újdonságokban, meglepetésekben, bemutatókban és premierekben, ráadásul idén először Budapest mellett Debrecenben, Győrben és Miskolcon is kihagyhatatlan programok várják a látogatókat.

Budapesti Tavaszi Vásár (egész héten)

A belváros szívében családi és gyermekprogramok, kézműves vásár és gasztronómiai különlegességek várják a téli álomból ébredni vágyókat március 26. és április 18. között.

Ingyenes kortárs képzőművészeti kiállítás a Képezőben (egész héten)

A youngart Gone Viral c. kiállítása olyan műveket mutat be, amelyek a kortárs művészet eszközeivel reagálnak mindenféle korunkat sújtó, váratlan, gyorsan terjedő és globális tüneményre: legyen az akár áldás, akár veszedelem. A “viral” hívószó metaforaként értelmezhető, utal egyrészt a Covid-19 kiváltotta sokkra és utóhatásokra, de ennél többről is van szó.

Derítsetek fel egy új teraszos kávézót a hétvégén Budapesten:

Budapest FotóFesztivál (egész héten)

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Budapest FotóFesztivál, amely idén március 25. és május 8. között a fotográfia egyik meghatározó központjává varázsolja fővárosunkat. 2022-ben több mint 40 galéria, kulturális intézet és múzeum csatlakozik a fesztiválhoz 50 kiállítással és programmal.

A Magyar Jazz Ünnepe (szerda-szombat)

A Hollán Ernő utcai Budapest Jazz Club ad otthont a Magyar Jazz Ünnepének április 6. és 9. között. A négynapos programsorozat keretében egyaránt bemutatkoznak a hazai jazzművészek feltörekvő és elismert képviselői, akik sokszínű koncertélményekkel várják az érdeklődőket a fesztivál összes napján.

Budapest Ritmo (csütörtök-szombat)

A Budapest Ritmo 2016 óta a fővárosi fesztiválok különleges színfoltja. Az ősi zenékből építkező műfajok, fúziós stílusok, váratlan kulturális keveredések ünnepe. Idén április 7–9. között három belvárosi helyszínre, köztük az Akvárium három színpadára és a Szimpla Kertbe várja a közönséget. A koncertek mellett idén először filmprogram, szakmai panelek és networking, esténként pedig afterparty is lesz a fesztivál programjában.

Mad Kert – Grand Opening (péntek-vasárnap)

Premierek, food truckok és napsütés vár titeket a Maglódi úti főzde mögött a sörkertben.

Szezonnyitó hétvége a budaörsi Gastrogardenben (péntek-vasárnap)

Élő zene, shisha, ital és étel akciók, gyerekprogram és különleges ajánlatok is várnak ezen a hétvégén a budaörsi Gastrogardenben.

Cseresznyevirágzás Budán (szombat-vasárnap)

A japáncseresznye Japán nemzeti jelképe és a japán identitás része, virágzása az év legnagyobb eseményének számít. A szélben szálló tengernyi virágszirom között megfeledkezhetünk mindennapjainkról, miközben elcsodálkozunk a fajok és fajták különleges változatosságán.

Sakura Ünnep (szombat-vasárnap)

Április 2-3., illetve 9-10. között a Füvészkert látogatói szemtanúi lehetnek a japán cseresznyefák lélegzetelállító virágba borulásának. A népszerű program keretében sor kerül többféle harcművészeti bemutatóra, de lesz tradicionális fegyverkiállítás, irodalmi est, és mangabemutatót is tartanak. Ne hagyjátok otthon a pikniktakarót!

Budapesti programok a hétvégén
Fotó: Szijártó Krisztina

Csak a Mentes Húsvéti Fesztivál (szombat-vasárnap)

2022-ben is folytatódik a Csak a Mentes fesztiválsorozat, aminek idei első állomása április 9-10-én lesz a RAM Színházban lesz.

Etyeki Piknik – Áprilisi Szörpisvan (szombat-vasárnap)

Lesz szörp is, gyerekkoncert és családi e-bike-túra is, de a szülőmegőrzőben apa és anya is megtalálja majd a számítását.

RETRO VIDEOJÁTÉK KIÁLLÍTÁS (szombat-vasárnap)

Kiállítás a 70-es, 80-as és 90-es évek hobbiszámítógépeivel, videó- és kvarcjátékaival.

KávéBár Bazár 2022 (szombat-vasárnap)

Az ország legnagyobb kávébárjában idén is versenyek, előadások, újdonságok és rengeteg kóstoló vár titeket.

Budapesti programok csütörtökön (2022. április 7.)

Terasznyitó & közösségi borozás a Zengő bárban

Újra egész estéket bezengő jóízű nevetésetekkel lesz tele a tér.

Marischka Akusztik Est – Kiss Flórával & Jancsó Gáborral

Kiss Flóra és Jancsó Gábor akusztikus duó formációban kedvenc dalaikat viszik el a Marischkába.

Tavaszi programok Budapesten

Holdtúra a hízott Holdsarlónkon holdfotózással

A Derültség tengerén tett túra során a szemeteket az itt ritkábbnak számító krátereken pihentethetitek. Majd egy hatalmas ugrással egy pompás kettőscsillagnál találhatjátok magatokat.

AMOEBA, vendég: cancel.

A régóta várt második Amoeba-nagylemez szinte derült égből érkezett meg tavaly decemberben, a release után nem sokkal pedig be is mutatták élőben az anyagot egy frenetikus koncert keretében. Aki lemaradt volna a buliról, az most pótolhatja az élményt.

Képzelt Város, konkoi // Dürer Kert

Hazánk egyik legmarkánsabb poszt-rock/experimentális zenekara a Dürer Kertben.

Budapesti programok pénteken (2022. április 8.)

Budapest vízió / kültérikiállítás-megnyitó

A Budapest FotóFesztivál a Budapest Branddel együttműködésében nyílt pályázatot hirdetett Budapest vízió néven, amelynek nyertes képeiből nagyméretű, kültéri kiállítás nyílik Budapest belvárosában a Városháza téren.

Tavaszi termelői piac és terasznyitó – Scruton MCC

Ezen a napon a legjobb magyar őstermelőktől lesz lehetőség vásárolni egy piac keretében. Zamatos gyümölcsöket, ropogós húsvéti kalácsot, különféle sajtvariációkat és sok más portékát berakhatsz a kosaradba. A hangulatot Pócs Márk – DJ fogja zenéivel megszínesíteni.

Wasser nyitónap

A Népsziget egyik üdvöskéje, a Wasser pénteken végre kibontja ponyváit és felsorakoztatja a napozószékeit, hogy egy tökéletes péntek estével ünnepeljétek a hétvége kezdetét. A nyitónapon lesz minden is kaja, pia, Duna.

Mozart Requiem a Szent István Bazilikában

Különleges hangverseny fül- és szemtanúi lehetnek, akik április 8-án este 8 órakor ellátogatnak a Szent István Bazilikába. Mozart világhírű testamentumának üzenetét igyekeznek ugyanis tolmácsolni az ETUNAM Vegyeskar és a Solti Kamarazenekar művészei. A Requiem mellett felcsendül majd Bach d-moll toccatája is a Bazilika nagy orgonáján.

Opre Roma-jótékonysági koncert a Nemzetközi Roma Világnap alkalmából // A38 Hajó

A koncert a fellépő művészek, szervezők és civilek összefogásával a Nemzetközi Roma Nap alkalmából a világ roma közösségeinek és az ukrajnai menekültek támogatásának céljával létrejött kezdeményezés. Az est folyamán a nagyteremben hazánk kiemelkedő művészei adnak koncerteket, a kisteremben pedig beszelgetesek az Uccu Roma! Alapitvány vezetője, Szénási Szilvia jóvoltából.

Bolondokháza az Arnolóban

Laza koccintás, wellkámdrink, zene, táncos buli héttől. Rezidens lemezlovas: Dj BEM.

Crescendo + Summer Freeze // Gödör

A Crescendo egy félunderground gitárpop zenekar rádióbarát, de mély gondolatokat megfogalmazó, mégis szórakoztató zenével. Idén először lépnek színpadra az új Gödör klubban.

RATM Tribute by Subscribe // INSTANT

A Subscribe együttes tagjai a legendás Rage Against the Machine számait hozzák el nektek az Instantba.

Pure Lust pres. Christian Löffler Live! // A38 Hajó

Christian zenéje egyszerre komor és hívogató, de mindig őszinte. Saját bevallása szerint is igyekszik ezt a kettősséget újra és újra megjeleníteni, bátran mozogva akár egymástól távoli stílusokban is. 14 éves kora óta autodidakta módon képezte magát zeneileg, melyre nagy hatással volt a külvilágtól elzárt környezet, amiben felnőtt. A vizuális művészként is számon tartott zenész a szavak nélküli történetmesélés nagy mestere, aki bátran nyúl az akusztikus és elektronikus hangszerek eddig ismeretlen kombinációihoz.

Jótékonysági koncertek: Dennie Wander ✷ The Anahit ✷ Twentees ✷ Flanger Kids

Jótékonysági koncertek az ukrajnai menekültek megsegítésére a Turbinában.

Éjszakai fürdőzés a Pesterzsébeti Gyógyfürdőben

Este 9 órától egészen hajnal 1 óráig várnak titeket a Pesterzsébeti Fürdőben, ahol lágy zene mellett a hangulatos medencékben ereszthetitek ki a fáradt gőzt.

Szombati programok Budapesten és környékén (2022. április 9.)

Gyermekvasút napja

A Gyermekvasút születésnapján a hűvösvölgyi járműtelepen 10-16 óráig színes programokkal várják a családokat.

Hangszerekkel a világ körül

Az interaktív koncertet követően rövid foglalkozást is tartanak az előadók, ahol lehetőség nyílik még jobban megismerni őket, és persze hangszereiket és zenéjüket is.

Tavaszi önkéntesnap a Budakeszi Vadasparkban

Szívesen kipróbálnád magad önkéntesként? Szeretsz a szabadban tenni-venni? Akkor csatlakozz a Budakeszi Vadaspark csapatához az Önkéntes napon!

Nemes Nagy Ágnes 100: Lélegzetnyi végtelen záróesemény

Különleges tárlatvezetéssel zárul a népszerű kiállítás a száz éve született Kossuth-díjas költő, műfordító, esszéíró és pedagógus életművéről.

Éjszakai tekerés Újbudára

Ha a hétén nem esik, akkor elindul a Night Ride 2022-es évada. Találkozó: a Szabadság téren, a Ronald Reagan-szobornál.

Ha egyedül indulnátok biciklitúrázni:

Irány a Budai-hegység!

A Budai-hegység újabb panorámái nevű gyalogtúra három „tetőre” viszi fel az emelkedőktől meg nem riadó túrázókat. Az Outside-in Túrák csúcsra törő eseményének szervezője a Hármashatár-hegy, a Kálvária-hegy és az Újlaki-hegy meghódítását tűzi ki célul, és előre jelzi, hogy a 20 kilométeres távot lefedő túra nem lesz sétagalopp.

Hétvégi szabadtéri programok Budapesten
Fotó: Egy jó kép az utazásról

Séta a Magyar Nemzeti Galéria történetéről a kupola látogatásával

Ismerjétek meg a Magyar Nemzeti Galéria kulisszatitkait, majd a Budavári Palota kupolájából pillantsatok vissza fővárosunkra és nemzetünk művészetére.

Fehér Nyúl Brewery & Taproom terasznyitó

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is megnyitja teraszát a Fehér Nyúl Brewery, ahol nem csak sörkülönlegességekkel, hanem még vacsorával is várnak benneteket.

Áprilisi programok Budapesten

Women on Women – Euphoria costume party

Ez az esemény akkor lesz az igazán euforikus, ha te is megformálod kedvenc karaktered!

Egy kirándulás mindig szuper hétvégi program Budapesten:

Badacsony New Yorkban

Április 9-én ismét Budapestre érkezik a kiváló badacsonyi borokat felvonultató sétakóstoló, amelynek alkalmával a vulkanikus klasszikusok mellett új ízekkel kápráztatják el a borkedvelő közönséget. A helyszín az Anantara New York Palace Budapest Róma terme.

The Jean Jimi – Benkő Zsolt x Petruska x Benkő Máté // Gödör Underground

Benkő Zsolt, az ország egyik vezető bluesgitárosa, Petruska, az akusztikus gitárvirtuóz és a legfiatalabb zenészgeneráció képviselője, a Kőbányai Zenei Stúdió növendéke, Benkő Máté – most egy színpadon. A közös nyelvük az első rockfesztiválok világa lesz, a korlátlan szabadság zenei nyelve, az erőteljes energiák áramlása. Április 9-én ennek jegyében pendülnek majd a húrok, improvizatívan, játékosan és szabadon, stílusokon átívelően: The Jean Jimi, először Budapesten.

Az utolsó Rájátszás a Müpában

2011-ben a Margó Irodalmi Fesztiválon indult el a Rájátszás története, amikor költők és dalszerzők kezdtek közös alkotásba. Az első műsort újabbak követték, majd a közreműködőkből koncertzenekar alakult, amelynek szinte hitvallásává vált azt boncolgatni, hogyan lesz egy dal nagyon jó. A műhelymunkából két albumnyi dal állt össze, amelyeket régóta „visznek magukkal” az alkotók. A Rájátszás története a Müpában ugyan lezárul, de a koncert mégsem a búcsúról szól majd, hanem a közösen eltöltött tizenegy év ünnepléséről, arról az örömről, mely a vers és a zene játékos párbeszédéből született.

Random Trip X Palya Bea, Zentai Márk, Borbély Mihály, Lukács Miklós // Akvárium

A Random Trip hazánk legszínesebb könnyűzenei közössége: műfaji határokon (pop, rock, jazz, hiphop, blues, elektro stb.) átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene legkülönbözőbb műfajokból érkező előadói lépnek fel sokszor meglepő összeállításokban és vonják be egymást a legváratlanabb zenei kalandokba.

Be Massive Party x Marriott Hotel Panorama Hall

A Marriott Hotel gyönyörű dunai látképet kínáló panorámatermében kerül megrendezésre április 9-én a hazai elektronikus zenei szcéna úttörő kollektívájának, a 18 éves Be Massive csapatának partija. Metha, Dubecticut, Blas, Lenny Lenoks és Somazed mellől te sem hiányozhatsz!

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2022. április 10.)

Autós modellvasárnap és börze a MECHATRONIKA középiskolában

Autó, kamion, vasút, hajó, repülő, helikopter modellek és makettek börzéje a MECHATRONIKA középiskolában.

Virágvasárnapi családi programok a Várkert Bazárban

Húsvétra hangolódó színes családi programokkal, kézműves foglalkozással, koncerttel és bábszínházzal várnak kicsiket és nagyokat a Várkert Bazárba. A programok regisztráció nélkül, ingyenesen látogathatók.

Termelői piac és Szabi a pék kemencés pizzája a Pancson

Igazi tavaszi kavalkáddal és isteni kemencés pizzával várnak titeket a Pancson.

Vasárnapi kürtőskalács sütés a Czakó Termelői Piaczon

Hargitából érkezik Erzsike, és kedvese, hogy faszénen süssék nektek a finom kürtőskalácsot egész hétvégén.

Nyolcésfél Művészeti Vásár 2.0

Ismét megnyitják a Nyolcésfél hetedik emeleti kiállítóterét a képzőművészek, iparművészek és csupa tehetséges alkotó munkáinak bemutatására.

Húsvéti WAMP a Bálnában

Szerezd be a húsvéti ajándékokat magyar designerektől. Kézműves gasztrokülönlegességek, egyedi tervezésű ruhák, ékszerek, szuper kiegészítők várnak rátok a húsvéti Wampon.

Tamási Áron 125 – Szabadtéri kiállítás

A 125 éve született Tamási Áron írót idézi meg az a szabadtéri kiállítás, mely az életmű átfogó egészét mutatja be az irodalomra nyitott közönségnek.

Társasjáték- és puzzlebörze

Árulj, cserélj, böngéssz, vásárolj, beszélgess, de legfőképp: érezd jól magad a Társas Központ Egyesület és a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház első közös társasjáték- és puzzlebörzéjén!

Tavaszköszöntő séta Budapesten a virágok szerelmeseinek:

Húsvéti piac és tojáskeresés a pilisvörösvári Kacsa-tó partján

Itt mindent beszerezhettek az ünnepre a füstölt sonkától kezdve, a termelői finomságokon át, egészen a kézműves, húsvéti meglepetésekig.

Hanami séta a Hopp Múzeum kertjében

Botanikai és kerttörténeti séta cseresznyevirágzás idején Gódorné Hazenauer Zita japánkert-szakértővel.

Virágvasárnapi vigadalom és családi délután a Kiscelli Múzeumban

Lesz épületséta Maczó Balázs muzeológussal, tárlatvezetés Gerhes Gábor képzőművésszel az Atlasz kiállításban és Kelle Botond bűvésszel a Show és business kiállításban.

Kutyás kirándulás oktatással – Remete-szurdok, Máriaremete

A gyönyörű neogótikus máriaremetei kegytemplomtól indul a túra a szurdokba, ahol a játékos tanulásra is lesz lehetőség.

Szentendrei balkáni séta

Szentendre Magyarország egyik legszebb helye tele balkáni kötődéssel, szerb ortodox templomokkal és számos rejtett kinccsel, amiket most mind felfedezhetsz a Szentendrei balkáni séta során.

Nyuszis élményfestés gyerekeknek a Hello Budában

Nyuszis élményfestés április 10-én, vasárnap 10 és 15 óra között az @ArtBuda kreatív képzőművészeti alkotóműhely és a Hello Buda szervezésében.

Tűzoltós Program Gyerekeknek

Áprilisban minden vasárnap a gyerekeké a Budapest Gardenben. A kicsik és nagyok szórakoztatásáról tűzoltó-tematikájú programokkal gondoskodnak: 10 órától tűzoltónak öltözhetnek, sötét labirintusban tehetik próbára a bátorságukat, locsolós játékot játszhatnak, tűzoltóautót simogathatnak, és kipróbálhatják a rúdon csúszást.

ANKERmarket – tavaszi ünnepváró slow piac

A napról napra élénkülő természet ihletésére tavaszi ünnepváró vásárt tart április 10-én, vasárnap a MADHOUSE. A lelassulást szorgalmazó, Anker közi piac egyúttal szeretné a látogatókkal együtt ünnepelni a megújulás évszakát és a közeledő húsvéti időszakot. Helyszínül a bisztró és terasza szolgál, 10-től 16 óráig.

Pici Piac

Tavasszal is Pici Piac! A város legmenőbb baba-mama-gyerek dizájnervásárán több mint 50 tehetséges magyar tervező gyönyörű szép hazai termékeivel várunk április 10-én vasárnap.

DE MARKT – 4K bolhapiac

Tavaszi szezonindító DE MARKT a Kőbányai Kortárs Kultúr Központban.

Fotó: Varga Orsi

Irodalmi Kavalkád

Április 10-én, vasárnap kerül megrendezésre a POKET és az Akvárium Klub szervezésében az egész napos Irodalmi Kavalkád nevű minifesztivál, amely a belváros szívében hivatott ünnepelni a magyar költészet napját, egyben a POKET negyedik születésnapját. A programok között találunk felolvasószínházat, koncertet és filmvetítést is.

Aranyakkord – Győri Balett – Karzat Színház: Dalok a bolhapiacról 

A Kiss Tibi vezette Aranyakkord korábban megjelent zenés dalgyűjteménye, a Dalok a bolhapiacról most színházi darabként elevenedik meg a Győri Balett művészei és Pál Kálmán, a Karzat Színház vezetőjének segítségével. A premier május 11-én, a Müpában lesz, de április 10-én elcsíphető Szentendrén az előbemutató.

Hétvégi programok Budapesten és környékén
Fotó: sinco