4 nap alatt kávészakértővé válhatsz a budapesti baristaképzőben

Az újhullámos kávézás valóságos virágkorát éli hazánkban, és napról napra, hétről hétre jön egy-egy örvendetes hír, hogy újabb specialty kávézó nyílik az ország valamely pontján. Ennek apropóján mutatunk nektek egy budapesti baristaképző központot, ahol a kezdőtől a profi szintig ti is belekóstolhattok a kávékészítés világába.

Fotó: cecbudapest.com/Natural Sentiments

Baristának lenni ma már sokkal többet jelent annál, mint szakavatott mozdulatokkal és stabil tudással, pillanatok törtrésze alatt elkészíteni a megrendelt kávéitalokat. A specialty kávézók térhódításával, a kifinomultabb kávékultúra fejlődésével és az újhullámos kávézás térnyerésével a baristák ismeretei, tudása és a legújabb technikák elsajátítása is folyamatos frissítést, szinten tartást igényel.

Egy igazán jó barista kívül-belül ismeri a kávé működését, és a vendég felmerülő kérdéseit is pillanatok alatt válaszolja meg. De mondhatjuk akár azt is, hogy a baristák megítélése lassacskán a sommelier-ek elismertségéhez nő fel.

Fotó: cecbudapest.com/Natural Sentiments

A fővárosi Coffee Education Center számtalanféle kurzusa és többnapos tanfolyama ebben az egyre professzionálisabb világban kalauzol bennünket, legyen szó hobby kávérajongóról, kezdő kávékóstolóról, egynapos home barista képzésről, latte artról vagy épp filterkávé-workshopról.

A baristaképző központ ugyanakkor azoknak is lehetőséget teremt, akik érzik magukban az elhivatottságot a kávék világa iránt: nekik egyből érdemes a négy napot felölelő professzionális baristatanfolyammal kezdeni, ahol az alapoktól kezdve minden apró részlet megtanulható a specialty kávé készítéséről.

blank
Fotó: cecbudapest.com/Natural Sentiments

A professzionális baristaképzésen, a négy intenzív nap alkalmával lehetőségünk nyílik a legmagasabb minőségű kávégépeken és eszközökön gyakorolni. A hangulatos környezetben, a Corvin-negyed szívében családias légkörben, összesen 4 fő részvételével indulnak ezek a tanfolyamok, melyek 30%-ban kávéelméletből és -történetből, 70%-ban pedig gyakorlatból tevődnek össze.

A tematika érinti az eszpresszókészítést, a tejgőzölést, a manapság már elengedhetetlen latteart-öntést és a reneszánszukat élő filterkávé-készítő módszereket, legyen az Aeropress, Frenchpress, V60 vagy Cleverdripper.

blank
Fotó: cecbudapest.com/Natural Sentiments

Egy szó, mint száz, nem ismer lehetetlent a Coffee Education Center professzionális baristaképzése, aminek elvégzésével 4 nap alatt egy új szakmát elsajátítva olyan bizonyítvány kerül a kezünkbe, ami belépőt jelent bármely kávézó nyitott baristapozíciójára, de azoknak is izgalmas lehet, akik átfogóbb gasztrotudásra vágynak, vagy ízérzékelésüket mélyítenék el.

Elérhetőség:
Coffee Education Center
1082 Budapest, Vajdahunyad utca 16.