Imádnivaló robotcica szervírozza a rendeléseket Buda legnagyobb svédasztalos éttermében

Hamarosan 12-re ugrik az óra nagymutatója, a nap magasan jár, míg mi egy csendes lakónegyed övezte utcán sétálunk, fejünk felett rügyeket bontó tavaszi fákkal. Mire az utca végére érünk, Budapest legnagyobb Trófea Grill étterme előtt már fürtökben várakoznak az ebédre vágyó fiatal és idős polgárok.

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

Nincs még egy ilyen Budapesten

Az újbudai Trófea Grill üvegajtaján belépve egy egészen pazar hangulat ragad meg minket: melegséget árasztó faburkolatok, a velük harmonizáló bronzszínek, elegáns, letisztult és hatalmas belső terek. A recepció mellett mégis egy újdonsült kolléga ragadja meg először tekintetünket, egy Bella névre keresztelt robotcica, aki készségesen az asztalunkhoz is kísér bennünket.

Pazar hangulat és harmonikus bronzszínek. Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

Helyet foglalunk egy kosárnyi, még javában gőzölgő üdvözlőpogácsa, házi bodzaszörp és gyöngyöző szódáspalack kereszttüzében, miközben Bella már az első pezsgőket szervírozza a szomszédos asztalhoz, amiért jutalma nemcsak néhány elismerő mosoly, de néhány jól megérdemelt fülsimogatás is.

Mint megtudjuk, Bella teljesen egyedülálló Budapesten, nincs még egy ilyen, a pincérek keze alá türelmesen dolgozó robotcica a fővárosban, aki az asztalukhoz kíséri a vendégeket, indexel, mikor bekanyarodik a használt tányérokkal a konyhába, és figyelve mindenkire, kecsesen kerülgetve a vendégeket hozza-viszi a kívánt frissítőket.

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

Sokan tudják, mégsem elegen, hogy a Trófea Grill éttermei nemcsak a svédasztalos, korlátlan étel- és italfogyasztásról szólnak, legfrissebb újításuk, Bella is arról tanúskodik, hogy igyekeznek mindenben egy lépéssel előrébb járni és haladni a lehető leginnovatívabb trendekkel.

Prémium terülj, terülj asztalkám

A többi vendéghez hasonlóan mi is előbb a hajnali égboltot mintázó mennyezet alatt berendezett svédasztalos pultokhoz kanyarodunk, ahol egymás után sorakoznak a nagy gonddal előkészített prémium minőségű ételek. A sort ötféle levessel kezdjük, rögtön ezután térünk rá a színpompás, frissességtől kicsattanó salátabárra.

Színektől és frissességtől kicsattanó salátabár. Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

Az előételek és antipastik hada saját készítésű préselt csülökkel, supreme csirkével, egy jellegzetes piemonti előétellel, a vitello tonnatóval, lazactortával, majd pedig szemet gyönyörködtetően szépen rétegzett áfonyás libamájpástétommal fogad kegyeibe.

A préselt csülök is frissen készül. Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

A buján gőzölgő főételek közül az egyik közönségkedvenc maradásra bír, nem más ez, mint a burgundimártásban fürdőző párolt szarvasszeletek, ami után a frissen sültek, köretek garmadája, sütemények sokasága és gyümölcsöktől színpompás jégágy következik.

Frissen sült lángossal kecsegtet a főételpult. Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

A történet azonban a svédasztalnál korántsem áll meg, hiszen szusiséf invitál a makiktól és nigiriktől roskadozó szusipulthoz, a grillpultnál pedig a legkülönfélébb sörös, dijoni mustáros és tárkonyos pácban örömködő húsok és grillzöldségek kívánkoznak grillrácsra.

Frissen készült makiktól és nigiriktől roskadozó szusipult. Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

Túlzás nélkül mondhatom, hogy minden sarkon, minden zeg-zugban találunk valami újdonságot, ami kóstolásért kiált: a magunknak préselt zöldség- és gyümölcslevektől kezdve, a cipóban sült csülökig, a látványpékségben piruló pizzákon át a pékpultig, amiben minden paprikás kifli és francia bagett hagyományos, kézműves készítésről árulkodik.

A választás szabadsága

Akinek abban a szerencsében van része, hogy hétvégén ejti útba a Trófea Grillt, olyat is kóstolhat, amit hétköznap ebéd- vagy vacsoraidőben nem. Ilyen például a gőzgombóc, a szezonális ázsiai fagylalt, a frissen sült óriáspalacsinta, akárcsak a jégágyon sorakozó, grillre kívánkozó különleges halak és a húsok királyának nevezett, szárazon érlelt marhahúsból készített steakek.

A cipóban sült csülökből nem elég csak egy szelet. Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

Ahogy újra és újra végigtekintünk a kínálaton, egyre biztosabbá válik, hogy nincs még egy olyan étterem Budapesten, ami a legkülönfélébb ételek felsorakoztatásával ilyen sokszínűen szolgálná ki minden vendég ízlését.

Mire Bella elviszi utolsó tányérjainkat, már újra kisebb tömeg várakozik a recepciónál, hogy belekóstoljon a teljesen újjávarázsolt, újra minden földi jóval megpakolt svédasztalos kínálatba.

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

Mi pedig célirányosan bevesszük magunkat a Trófea Grill Cukrászda csupaüveg, bioklimatikus pergolájába, ahol frissen készített süteményekkel és kávéval zárjuk újbudai gasztrobarangolásunkat.

Elérhetőség:
Trófea Grill Étterem Újbuda
1117 Budapest, Hauszmann Alajos u. 6/b
Vagy keressétek fel az étterem Facebook és Instagram oldalát!