40+ izgalmas hétvégi program Budapesten és környékén
- 2022. február 24-27. -

Ezen a hétvégén is számtalan esemény vár benneteket Budapesten és környékén, közülük egyre több a szabadtéri program. Szemezgessetek a legjobbak közül!

Csütörtöki programok Budapesten (2022. február 24.)

Magyar Zene Háza épületséta

A már most számos díjat elnyert Magyar Zene Háza rengeteg meglepetést és érdekességet tartogat a közönség számára. A tárlatvezetők bemutatják az egykori Hungexpo területére felépített, Sou Fujimoto által tervezett formabontó épület természetbe álmodott koncepcióját, és a zeneiséget, amit kívül-belül magában rejt. A résztvevők bepillantást nyerhetnek abba is, hogy milyen kiállításoknak és programoknak ad otthont.

Hétvégi programok Budapesten és környékén

Ingyenes Jam Session estek: BJC Cafe Jam

A hétvégente nagy sikerrel futó jam sessionök mellett már csütörtökön is várja a koncertek után a késő estig tartó örömzenélés és a hamisítatlan jazzklub hangulat szerelmeseit a Budapest Jazz Club.

25 éves az OSCAR

Idén 25 éves az OSCAR. Ünnepeljetek velük együtt február 24-én! Szülinapi falatokkal és koktéllal várnak titeket, ha időben érkeztek.

Nirvana Acoustic by Lugosi Dani & Takács Vilkó • ROBOT

A legendás Kurt Cobain idén február 20-án ünnepelné 55. születésnapját. Lugosi Dani és Takács Vilkó egy családias akusztikus koncert kereti között tisztelgnek munkássága előtt.

ZAPOROZSEC @A38

Ízes, színes, lendületes, kelet-európai ízű remek pop-rock olyan dalokkal, amely mélyén megtaláljuk önmagunkat. A kulcsa a megkapó spontaneitás: beszáll, indít, egyes, gáz.

Budapesti programok pénteken (2022. február 25.)

Űzzük el a telet együtt Józsefvárosban!

Téltemetés dobokkal, kereplőkkel és kiszebáb égetéssel a Szeszgyár kertjében.

Marischka Akusztik Est – Kiss Flórával & Jancsó Gáborral

Kiss Flóra és Jancsó Gábor akusztikus duó formációban kedvenc dalaikat hozzák el nektek február 25-én, pénteken 19.30 és 21.00 között.

Szabadtéri programok Budapesten és környékén

Punnany Massif – Évindító @ Akvárium Klub – NagyHall

A Punnany Massif zenekar az elmúlt évtizedben sokakkal megszerettette egyedi recept alapján kikevert hangzásvilágát. Mára a hazai zenei élet egyik meghatározó áramlatává vált ez az eredetileg egzotikusnak számító mixtúra, az élő hangszerekre, zenekarra épülő, magyarul előadott, funk-rockot, népzenét, elektronikát ötvöző hip-pop.

Egy séta a városban mindig szuper hétvégi program:

Budabeats ◎ Telep

A Budabeats Records vezetői, Dj Gandharva & Von Yodi 17 éve dj-znek, abból jó 12 éve együtt. A klasszikus értelemben vett lemeztúró kultúra felől közelítik meg a dj-zést, a mai napig kizárólag vinylről játszanak. Ízlésüket tekintve teljesen eklektikus a kép, a funk-soul-jazz gyökerektől, a hip-hop-on, discon, latin, afrikai, jamaikai és psychedelikus gitárzenéken keresztül a legfrissebb house és fuziós zenékig terjed a skála.

Quixotic LIVE // Stranger Synths Farsang – Akvárium Klub

Quixotic LIVE koncert és Stranger Synths Farsangi buli most először az Akváriumban. Egy igazi retrowave időutazás a 80-as évekbe élő koncerttel és farsangi beöltözős afterpartyval hajnalig.

Cinnamon Premier Brunch (péntek-vasárnap)

Bemutatkozik az étterem új étlapja egy igazi Cinnamonos Pezsgős Brunch kíséretében. Kóstoljátok végig a legújabb reggeli különlegességeiket!

Budapesti programok a hétvégén

Doors Emlékzenekar a Muzikumban vol. 2. // Muzikum

A Doors Emlékzenekar feleleveníti Jim Morrison és barátai által írt legendás szerzeményeket. Az este folyamán a felcsendül legnagyobb slágerektől a legkülönlegesebb dalokig minden, mi a szem–fülnek ingere.

Besh o droM Kvintett, Pluto vinyl-bemutató

Hosszú idő után ismét színpadon a Besh o droM, ez alkalommal 5 fős legénységgel. Pettik Ádám bemutatja Fock Mátéval közösen alkotott kinetikus szobrát a Peckdrum nevű hangszert a Besh o droM tagok segítéségével: Babcsán Bence, Hámori Máté, Herr Attila, Molnár Tamás. Utána a Pettik Ádámmal megújult Pluto mutatja be fekete korongját, vagyis a tavalyi Dob 69 albumnak limitált bakelit kiadását, amelyet a helyszínen lehet először megvásárolni.

Hív a dzsungel! Levélünnep az Oázisba (péntek-vasárnap)

A hatalmas zöld levelek látványa mindenkit rabul ejt. Ismerjétek meg a dzsungelek legcsodásabb dísznövényeit!

Szombati programok Budapesten és környékén (2022. február 26.)

Piliscsabai nagy kör

Pathfinders 20. túrája stílusosan közel 20km hosszú lesz. Az összes szintemelkedés 680 méter. A túra körtúra. Közelítő útvonal: Piliscsaba Klotildliget, Vörös-hegy, Sas-szikla, Klotild-barlang, Csévi-barlang, Nagy Kopasz, Piliscsaba Klotildliget. A túra teljesítéséhez szükséges túrázásban szerzett tapasztalat és állóképesség.

Önállóan indulnátok kirándulni a hétvégén?

Elkezdeni a legnehezebb? Hatha Jóga workshop kezdőknek

Elkezdenél jógázni, de nincs elég bátorságod elmenni egy órára? Akkor itt az alkalom, hogy megtapasztald, milyen biztonságot ad, ha az alap hatha jóga ászanákat, a légző-/pránajáma gyakorlatokat, meditációt az alapoktól gyakorlod.

KISerdő NAGYcsapat – erdőtakarítás 2.0

Közös erdei takarításra invitálják a József Attila-lakótelep lakóit, február 26-án 10-14 óráig.

Tekerj a zöldbe: farsangi bringázás Szentendrére

A „Tekerj a zöldbe” sorozat részeként Szentendrére is szerveznek farsangi kerékpártúrát az Omszki-tótól, Pomázi kitérővel, bárki számára teljesíthető, 24 kilométer hosszú útvonalon. A jelmezben érkezők ajándékra számíthatnak.

Farsangi mulatság a Hello Budában

Búcsúztassátok el együtt a telet egy fergeteges farsangi mulatsággal. Farsangi fogásokkal, koktélkülönlegességekkel, arcfestéssel, csillámtetkóval és tobolával vár ezen a napon titeket a Hello Buda.

Szimpla Bolha

Nagy Budapesti Kultúrzsibi a Szimpla Kertben.

Farsang a Budakeszi Vadasparkban

A vadasparki farsangon olyan állatokról rántjuk le a leplet, akik tökéletesen álcázzák magukat vagy éppen “álarcot” viselnek. Úgy, mint Salamon és Gordon, a két mosómedve fenegyerek. De megtudhatjátok azt is, hogy milyen álcázási technikát választott magának a gímszarvas.

Télbúcsúztató Vízifesztivál a Vadkacsa Bázison!

Az Explorers ünnepli, hogy a hatodik szezonját kezdi meg négy tengeren, hat folyón és tavakon. Forró teával, friss rétessel és ropogós almával várnak titeket egy laza délutáni evezésre Leányfalun.

Álarcosbál a Jardinette-ben!

Február 19-én felejthetetlen karneváli hangulat vár rátok a Jardinette-ben. Részesei lehettek egy páratlan tánc programnak, profi versenytáncosok előadásában és ha kedvet kaptok, vacsora után ti is táncra perdülhettek.

Darkness Fitness / Turbina

Meditatív jóga óra dark ambient és drone zenei aláfestéssel.

Parno Graszt a Fonóban

A Parno Graszt, az egyik legeredetibb, legnépszerűbb, tradicionális cigányzenét játszó együttes újra visszatér a Fonóba, méghozzá nagyzenekarral.

Chicago Blues Union lemezbemutató koncert a Muzikumban

Fekete Jenő és a T. Rogers zenekar közös projektje az ezen az estén frissen debütáló albummal jelentkező Chicago Blues Union, melynek fókuszában jól ismert Chicago-blues klasszikusok állnak, autentikus előadásban, némi személyes fűszerezéssel.

Szabad Bisztró szülinap / DJ Ren / Mentalien

3 éves a Szabad Bisztró, Magyarország első vegán kocsmája. Lesz kafa zene, móka, torta, tubiszóda!

Majka & Curtis SWING / Budapest – premier

A zenekar kiegészül 13 fúvóssal, 10 táncossal és csapnak egy hatalmas showt.

Plüsshétvége a Gyermekvasúton (szombat-vasárnap)

Megéri télen is felkeresni a budapesti kisvasutat: február utolsó hétvégéjén nem kell fizetniük az utazásért azoknak a gyerekeknek, akik plüssfigurát mutatnak be a jegyváltáskor.

Fotó: Kurka Géza

Ruhavásár a Bagázs Bazár Közösségi térben (szombat-vasárnap)

Felfrissítenéd ruhatáradat és közben egy jó ügy mellé is állnál? Menj el február utolsó napjain a Szent István park szomszédjában található Bagázs Bazár Közösségi térbe és válogass kedvedre mind a 4 évszak ruhakínálatából!

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2022. február 27.)

Termelői piac és fánksütés

Az Élesztőház udvarán szerveződik egy a magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac. Olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang.

Farsangi mulatság az Öko Zsibongón!

Hazai termelők finomságai, glutén-, laktóz-, cukor- és mindenmentes termékek kóstolója és vására várja a vendégeket február 27-én 10-16 óra között a Füvészkertben. Aki jelmezben érkezik, meglepetés ajándékot kap.

Téli kiruccanás a Normafához

Séta Budapest egyik legkedveltebb kirándulóhelyén, a Normafán, ahol a mesés panoráma élvezete közben megtudhatjátok, honnan kapta a hely a nevét, és hol van most a „Norma-fa”. Meglátogathatjátok Erzsébet királyné kedvelt kilátópontját, és felidézhetitek a Habsburg uralkodók furcsa szokásait.

MoM Leroy Gyermekfarsang

Farsangi mulatságra hívja a kicsiket és nagyokat MoM Leroy február 27-én, vasárnap. A gyerekek akár jelmez nélkül is kedvenceik bőrébe bújhatnak, a nagy pillanatot megörökítik és az elkészült fényképet ajándékba adják.

Farsang a Várkert Bazárban

Élmények színpompás karneváljával várják a kicsiket és a nagyobbakat az ingyenes farsangi programokon. Az egész napos interaktív játékok közt lesz jelmezverseny, pompás fánkokat lehet majd kóstolni, egyedi álarcot díszíthetnek a kézműveskedés kedvelői, és még farsangi karikatúra is készülhet arról, aki szeretné.

Farsang a jégen ✦ szezonzáró csúszás ✦ Városligeti Műjégpálya

Eljött a jégszezon utolsó napja, korcsolyázzatok még egy utolsót jelmezben!

A feleségem története a Bem moziban

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült.

Többszörös Orgazmus

Elég színdarab készült már az etikátlan monogám kapcsolatokról, a Budapesti Anarchista Színház Többszörös Orgazmus című produkciójával tehát az etikus nem-monogám kapcsolatok lehetőségeit járja körül. A darab Dossie Easton és Janet Hardy „The Ethical Slut” című kultkönyvén alapul.

Szaunaest, éjszakai nyugalomban

Fürdőruhamentes szaunaest, relaxációba csomagolva – ez vár rátok vasárnap esténként a ráckevei Aqua Land Termál és Élményfürdőben.