Vegán menüsorral rukkolt elő a kézműves sörök budapesti Mekkája

A belváros egyik legkülöncebb bisztrója először tűzött teljesen növényi alapú specialitásokat étlapjára, amelyek egy kiegészítőmenü részeként érhetőek el a már jól bevált “mades” kreálmányok mellett március 13-ig.

Vegán pad thai

A Madhouse csapata sosem volt kibékülve az egyszerű megoldásokkal. A Mad Scientist kisüzemi sörfőzőinek kísérletező és merész attitűdje a konyhájukat is átitatja, étlapjuk és speciális ajánlataik minden tekintetben szembe mennek a sztenderddel.

A toszkán pacal és a kacsa hot-dog után azonban most egyszerre ugrottak nagyot és léptek vissza kettőt: a húst és az állati eredetű összetevőket elhagyva totálisan új dimenzióba helyezték az ízekkel való bravúrozást.

Piszkor Norbi séf és csapata hét vegán ételkülönlegességet álmodott meg a márciusba átívelő időszakra, első lépéseiket pedig a háromszoros olimpiai bajnok, Kásás Tamás egyengette, aki 2017 óta elkötelezett híve a húsmentes életnek:

“Ők kerestek meg az ötlettel, és egyből szimpatikus volt. Nagyon lelkesek és szenvedélyesek voltak, látszott elsőre is, hogy nem módiból szeretnék ezt csinálni. Imponáló volt, hogy valami jó üzenetet akarnak a világ felé közvetíteni. Norbi, a Mad séfje is lelkesen állt a dologhoz. Sokkal könnyebb lesz az átállás, ha olyan ‘élmény’ éri az embereket, mint engem. Szívügyük lesz. Aki divatból teszi ezt, annak nehezebb dolga lesz. Bár az elhatározás nálam szilárd volt, az átállás folyamatosan történt. Hétvégente csalónapokat tartottam, de egy idő után arra lettem figyelmes, hogy nem igényli a szervezetem az állati eredetű dolgokat. Nagy változás, de mindenképp jótékonyan fog hatni az egészségre” – mondta Kásás.

blank
Piszkor Norbi és Kásás Tamás

A fogásokban visszaköszön Piszkor ázsiai ételek iránti szenvedélye, így miso leves és pad thai is szerepel a fogások között, de egy adagnyi Olaszország is a tányérunkra kerülhet egy különleges paradicsomos tészta formájában, ha a fűszeres füstölt karfiolnál egyszerűbb megoldásokra vágynánk.

blank
Sült padlizsán

A fenntarthatóság és zöldkultúra egyébként a vegán menü előtt is fontos szerepet játszott a Mad életében, nyitásuk óta kizárólag hazai termelőkkel kooperálnak, valamint bisztrójukban rendszerint helyet kapnak gasztropiacok is.

Az új menü Valentin-napon debütált, rózsaszín helyett azonban zöld árnyalatot hozott az Anker-köz egyik kedvenc bisztrójába, március 13-ig pedig mindenki felpattanhat az újhullámos megmozdulásra pár korsó kézműves sör mellett. Bővebb infó ITT.