17 igazán téli hangulatú film az egész családnak

Amikor kinn csak úgy repdesnek a mínuszok, benn összegyűlhet a család egy téli hangulatú vígjáték, fantasy, vagy animációs film mellett. Hó, pingvinek és szánhúzó kutyák minden mennyiségben!

Narnia krónikái – Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

A második világháború idején a Pevensie-gyerekeket vidékre küldik a németek bombázta Londonból. Peter, Susan, Edmund és Lucy a hóbortos Digory Kirke professzornál talál menedéket. Az egyik nap Lucy játék közben elbújik egy hatalmas szekrényben, s váratlanul Narnia havas tájain találja magát. A csodálatos országot törpék, faunok, kentaurok és más különféle mesebeli lények népesítik be. Békés földjük azonban az örök tél, a jég és a fagy fogságában vergődik, mert a gonosz fehér boszorkány elátkozta őket. A legenda szerint négy gyerek hozza majd el a szabadulást számukra.

A vadon hívó szava

Buck, a nagy szívű, imádnivaló kutya élete egyik pillanatról a másikra fenekestül felfordul, miután elrabolják a napfényes kaliforniai otthonából. A kényelemhez szokott kutya hamarosan a távoli alaszkai vadonban találja magát, ahol szánhúzó kutyaként kell teljesítenie, postai küldeményeket szállít a társaival. Az 1890-es években járunk, a nagy alaszkai aranyláz idején. Buck élete újabb fordulatot vesz, amikor találkozik John Thorntonnal, a magányos kalandorral. Jack London regényéből.

Eddie, a sas

Michael Edwards, vagy ahogyan az egész világ ismeri, Eddie, a sas nem egy síugró őstehetség, a lelkesedése és a kitartása viszont határtalan. Ennek és a lázadó, karizmatikus edzőjének köszönhetően ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián. Bár az eredményeit még az ifjúsági sportolók is túlteljesítik, Eddie-ből példakép lett, a brit sporttörténet egyik legendája. Példa arra, hogy nem szabad feladni, érdemes küzdeni, és nem a győzelem a fontos.

Az arany iránytű

Lyra, az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

Jég veled

A négy elszánt fekete fickó fejébe veszi, hogy indul a Téli Olimpián. Tiszta őrület az egész, hiszen Jamaikában vagyunk, ahol havat még sosem láttak, azt sem tudják, hogy mi az a bob, és persze egyetlen pálya sincs. Mivel a négyes semmi tapasztalattal nem rendelkezik, a kiöregedett amerikai versenyzőhöz, Irving Blitzerhez fordulnak segítségért. A fölkészülés sok buktatóval teli feladat, de büszkeség és hallatlan elszántság segítségével megvalósítják lehetetlennek tűnő álmukat. Igaz történet alapján.

Kutyahideg

Tudósok és felfedezők kis csoportja a Déli-sarkvidéken végez kutatómunkát. A tél beköszönte előtt expedícióra indul a térképész Cooper és a geológus Davis. Vezetőjük és a nyolc szánhúzó kutya irányítója Jerry. Az út során a csapat egyik tagja balesetet szenved. Még éppen idejében érnek vissza a táborba ahhoz, hogy a közelgő vihar elől repülővel evakuálni tudják őket. A nyolc kutyát azonban kénytelenek magukra hagyni. Jerry megfogadja, hogy az első adandó alkalommal visszajön értük. Arra senki sem számít, hogy az évszázad vihara tör ki az Antarktiszon. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

Szépség és a szörnyeteg

A varázslónő szörnyeteggé változtatja az ifjú, hiú herceget, a személyzetet meg beszélő használati tárgyakká. A kastélyába zárt szörnyeteg csak az igaz szerelem által szabadítható fel. Az egyetlen esélye, amikor találkozik Belle-lel, az okos és gyönyörű lánnyal, aki az apja helyett feláldozva magát vállalja a rabságot a szörnyeteg kastélyában. A félelmeit leküzdve Belle összebarátkozik az elvarázsolt személyzettel, majd a szörnyeteg rémisztő külseje mögött meglátja a gyöngéd herceget.

Idétlen időkig

Az időjós Phil önző, cinikus szűklátókörű alak, aki utálja a világot, és pokollá teszi mások életét. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghba egy napi “száműzetéséből”. Ebben azonban megakadályozza a váratlan hóvihar, amelyről azt jósolta, hogy nagy ívben elkerüli a környéket. Másnap reggel különös dolog történik vele: úgy érzi megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt. A következő nap sem változik a helyzet, megint minden újra megismétlődik. A kétségbeesett Phil orvoshoz, majd pszichiáterhez fordul segítségért.

Fehér agyar

Jacket, 1898-ban az aranyláz űzi Alaszkába. Itt találkozik Fehér Agyarral. A farkas-kutya keverékkölyköt először békés indiánok nevelik, ám új gazdája, Beauty Smith cseppet sem kesztyűs kézzel bánik vele. A kegyetlen bánásmód hatására a kedves, szelíd állat szinte vérszomjas fenevaddá válik. Egy brutális kutyaviadal után a fiatal Jack Fehér Agyar segítségére siet, s nemcsak megmenti, hanem lassan, lépésről-lépésre, megpróbálja visszaszerezni az állat emberekbe vetett hitét, megnyerni a bizalmát. Smith azonban továbbra is igényt tart Fehér Agyarra.

Legjobb téli filmek gyerekeknek: Fehér agyar

Hóból is megárt a sok

Egy váratlan éjszakai hóesés teljesen eltorlaszolja az utakat New Yorkban. Ez pedig azt jelenti, hogy hó-szünet van: se suli, se szabályok. A tizenöt éves Hal számára pedig azt, hogy itt az alkalom, hogy elnyerje a népszerű Claire szívét – vagy hogy totálisan leégesse magát.

Legjobb filmek téli estékre: Hóból is megárt a sok

 

Száguldó falka

Az apa kutyaszán húzó versenyeket nyert, s a kutyáit is ennek megfelelően képezi ki, illetve tartja. Amikor megsebesül, fia akar elindulni a nagy díjjal kecsegtető versenyen. A táv óriási, a terep nagyon nehéz, főleg egy tizenéves gyereknek. Kemény edzés után és egy váratlan segítőtárs segítségével indul a versenyen.

blank

Mr. Popper pingvinjei

Tom Popper elfoglalt üzletember. Életét, mindennapjait a munka – értekezletek, határidők, bevételi kimutatások teszik ki. Emellett nem jut ideje a családjára. Egy napon meglepődve értesül arról, hogy egy pingvint örököl. Félreértés folytán a frakkos csapat hamarosan hat főre bővül. A csámpás jövevények alaposan felforgatják Mr. Popper addigi megszokott életét. A legérdekesebb az, hogy a kezdeti rosszallás után az üzletember egyre jobban élvezi a különös helyzetet és a vendégei társaságát, akik mellett újra megtanul szeretni, a családjával törődni.

Kutyabajnok

Ted Brooks miami fogorvos azért utazik Alaszkába, hogy átvegye örökségét. Amikor megérkezik, kiderül, hogy egy ellenséges és fegyelmezetlen kutyafalkát örökölt, amely hét szibériai szánhúzó kutyából és egy border collie-ból áll. Hősünk ráadásul szembe kerül a mogorva öregemberrel, Thunder Jackkel is, akinek a kutyákra fáj a foga, ezért minden eszközt bevet, hogy a városi puhányt visszaküldje a melegebb éghajlatra. Ted azonban elfogadja a kihívást és miután megfagyott az agya, úgy dönt, hogy Alaszkában marad és kerül, amibe kerül, indul az év legnagyobb fogathajtó versenyén.

Legjobb családi filmek téli estékre: Kutyabajnok

+4 adag téli hangulatú animációs családi film

Táncoló talpak 1-2.

A császárpingvin kolónia minden egyes pingvinjének fontos feladata hogy kialakítsa magának saját szív dalát, amivel megtalálja majd lelki társát. Ám a kis pingvin Topi, nagyon botfülű, így képtelen az éneklésre, nem tudja megírni a szív dalát. De ennek ellenére ritmus érzéke kiváló és hihetetlen tehetsége van a táncoláshoz. Viszont pingvin társai nem nézik ezt jó szemmel, ezért kiskorától kezdve kiközösítik és egyedül szülei és legjobb barátja áll mellette. Vajon sikerül mégis beilleszkednie a kolóniába? Topi álma hogy egyszer úgy fogadják el, ahogy van.

Legjobb téli animációs filmek gyerekeknek: Táncoló talpak

Frozen 1-2.

A hatalmas hókirálynő gonosz varázslatának köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik. A bátor Anna elindul, hogy megmentse a királyságot a pusztulástól, és megtalálja az elveszett húgát, Elsát. A jeges kalandjában segítőtársa Kristoff, a marcona hegyi ember és Sven, a hűséges rénszarvasa. Utazásuk során hihetetlen kalandokban lesz részük, miközben megküzdenek a természet erőivel, különleges figurákkal találkoznak, titokzatos trollokkal és az Olaf nevű hóemberrel. Hans Christian Andersen meséjéből.

Legjobb téli családi filmek: Frozen

Jégkorszak 1-4.

Sid, a nagydumás, kétbalkezes kőkorszaki lajhár lekési a jégkorszak elől melegebb éghajlatra távozó társait. Szerencséjére összefut Manfréddal, a magának való, marcona mamuttal. Ráakaszkodik a biztonságot nyújtó nagydarab állatra, hogy aztán némi viszontagság után együtt találjanak rá egy magára maradt embercsemetére. Manfred és Sid komoly viták után elhatározzák, hogy visszaviszik a gyermeket a családjához.

Téli havas filmek: Jégkorszak

Apróláb

A jetik elzártan élnek a Himalája hófödte hegyei között, életüket szigorú, ősi törvények szabályozzák. Semmit sem tudnak a külvilágról, bár a legendában szó esik egy bizonyos aprónépről. Egyik nap a fiatal Migo egy ismeretlen lénytől származó lábnyomokat talál, majd hamarosan összetalálkozik annak tulajdonosával, egy emberrel. A többiek persze nem hisznek neki, ezért Migo elhatározza, hogy felkutatja az ismeretlen fajt. Ezzel nemcsak hírnevet szerezhet, de bevágódhat álmai lányánál.

További 2021-es téli családi filmeket találhatsz az alábbi gyűjteményünkben: