9 egyedülálló hely Budapesten, ahol karácsonyi édességekre bukkanhattok

Nincs karácsony bejgli, flódni, mézeskalács, habcsók, zserbó és csokoládéba mártott narancshéj nélkül. 9 olyan budapesti helyet ajánlunk, ahol ráakadtok ezekre az ünnepet megidéző finomságokra és ha szeretnétek, még idő előtt egy-egy falattal belekóstolhattok a karácsonyba.

Bejgliszelet: Babka Deli

Kezdjük is a sort a lehető legtradicionálisabb karácsonyi desszerttel, a bejglivel. Azok, akik nem szeretnének várni Szentestéig, hanem inkább egy-egy szelet mákos, diós vagy gesztenyés bejglit falatoznának hétköznap reggel egy finom kávé mellett, a Móricz Zsigmond körtéri Babka Deliben ezt bűntudat nélkül megtehetik.

1117 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 7.

Babkaszelet: Fabrik

Az újlipótvárosi Fabrikba nemcsak egy finom kávéra érdemes betérni, de karácsony előtt még egy bűntudatmentes babkázásra is érdemes feléjük kanyarodni. A náluk kapható jeruzsálemi kalács minden ízében és illatában megidézi  a nagybetűs ünnepet még egy sima, mezei hétköznap alkalmával is.

1132 Budapest, Visegrádi utca 14.

blank

Csokoládés narancshéj: Auguszt 1870

Az országszerte híres, Fény utcai Auguszt Cukrászdába több mindenért is érdemes betérni, de az étcsokoládéba mártott kandírozott narancsívért biztos. Egy-két darab ebből a mennyei csodából hazafelé képes megidézi gyerekkorunk legszebb, vastag hótakaró fedte karácsonyát is.

1024 Budapest, Fény utca 8.

blank

Mézeskalács: Kemenes Cukrászda és Pékség

Ha van még valami, ami nem hiányozhat a karácsonyi desszertek sorából, az a mézeskalács. Az Attila úton járva, a Kemenes Cukrászdában beszerezhetünk mesés díszítéssel ellátott, az esti forró csokiba, a reggeli kávéba mártogatni való mézeskalácsokat, amivel végképp élmény várni az ünnepet.

1013 Budapest, Attila út 12.

blank

Habcsók: Les Cadeaux de Flore

Vannak még talán, akik emlékeznek a régmúlt idők karácsonyára, ahol a szaloncukrok mellett színes habkarikák is vidáman csüngtek a faágakon egymás mellett. Ezúttal Budán, a Hattyú utcában a Les Cadeaux de Flore kézműves desszertműhelyében szerezhetjük be a pillanatok alatt olvadó, színes, falatnyi habcsókokat.

1015 Budapest, Hattyú utca 4.

blank

Zserbó: Essence Delicates

Zugló újranyitott finomság- és szépségtárában tökéletesre álmodott zserbószeletek sorakoznak a pultban. Itt kezdeni a reggeleket, itt befejezni a napot nincs is jobb, különösképp, ha ezt a diótól roskadozó téli finomságot különleges gyömbéres lattéval öblítjük le.

1142 Budapest, Nagy Lajos Király útja 181.

blank

Hókifli: SÜTI.

Falatnyi édesség, falatnyi öröm télen a hókifli, amit a Rózsakerti SÜTI.-ben karácsonyízeket maga mögé utasító diós-narancsos és hagyományos szilvalekváros ízben is megtalálunk. Nincs kétségünk afelől, hogy egy finom kávéval párban ez a lehető legélvezetesebb uzsonna.

1026 Budapest, Gábor Áron u. 74.

blank

 

Pozsonyi kifli: Artizán Budapest

Az Artizán Budapest a Hold utcába invitál, ahol holdacska alakú pozsonyi kiflijeivel teszi fel az i-re a pontot. A nagymamaféle édességet mindennap frissen készítik a pékség műhelyében, ettől pedig még ellenállhatatlanabb a gondolat, hogy bevegyük magunkat hozzájuk.

1054 Budapest, Hold u. 3.

blank

Flódni: Gléda Vendéglő

Nincs karácsony flódni nélkül és bár városszerte találni számtalan olyan üzletet, ahol elidőzhetünk egy-egy ilyen szelet sütemény mellett, most mégis egy újragondolt változatot ajánlunk nektek. A III. kerületi Gléda Vendéglőbe kell ellátogatni, hogy a kovászolt palacsintából készült, sóskaramell öntettel nyakon öntött desszertet a villánkra tűzhessük, ha úgy tetszik egy pohár finom bor mellett.

1037 Budapest, Mikoviny utca 2-4.

blank