40+ különleges hétvégi program Budapesten karácsony előtt

Használjátok ki a karácsony előtti utolsó hétvégét és keressétek fel a legszebb vásárokat, leghangulatosabb piacokat. Utána meg mulassatok egyet az esti koncerteken, vagy üljetek be egy mozizásra. Jöjjenek a legjobb hétvégi programok Budapesten és környékén!

Csütörtöki programok Budapesten (2021. december 16.)

Igazából szerelem vetítés a Bem moziban

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. A karácsonyi klasszikus a Bem mozi vásznán.

Wellness Yoga Night – yin jóga és spa a Mysteryben

Csütörtök este egy különleges helyszínen yin jógázhattok meghitt hangulatban. Az óra előtt igénybe vehetitek a Mystery Hotel wellness szolgáltatásait is.

Hétvégi programok Budapesten karácsony előtt

FRIENDS – kvíz! – ROSS and RACHEL edition

Imádod a Jóbarátokat? Kívülről fújod az összes poént? Te is gyakran gondolkozol a világ nagy kérdéseiről – például, hogy Ross és Rachel szakításban voltak-e? Akkor December 16-án itt a helyed!

Pulcinella francia zenekar és Maria Mazzotta az Opus Jazz Clubban

A francia bohémség találkozása a dél-olasz szenvedéllyel: Grifone című közös albumát mutatja be december 16-án az Opus Jazz Clubban a Pulcinella francia zenekar és Maria Mazzotta, dél-olasz énekesnő. Hipnotikus tarantellák, modális akkordok, egy csipetnyi jazz és szédítő keringők követik majd egymást gyors váltakozásban.

A ‘20-30-as évek Gipsy swing zenei világa

Egy zenei csemegének lehettek szem és fültanúi, Duka Laci és barátai valódi manouche jazzt játszanak a Millennium Háza vendégeinek.

A Nyolcadik Vezér ≈ Saïd Tichiti stand-up comedy

Saïd Tichiti hosszú ideje él Budapesten, Marokkó mellett Magyarországra is otthonaként tekint. Eredetileg színésznek tanult, de mivel nem volt kedve élete végéig Othellókat játszani Európában, végül a zenében talált magára. A Chalaban zenekar alapítója azonban most gondolt egyet és leporolta régi kardját, meghökkentő stand-up comedyvel rukkol elő, amiben kifejti évtizedes tapasztalatait rólunk, magyarokról.

A38 • Дeva Band (live) • Ben Leavez (live)

A Deva évzáró-karácsonyi koncertje, ahol a megszokott koncertfelálláson kívül meglepetésvendégekre is számíthat a közönség.

Budapesti programok pénteken (2021. december 17.)

Dés László Free Sounds Quartet

Négy kiváló muzsikus egymásra találása hangszereik közvetítésével, koncertről koncertre.

Pink Floyd est: Keep Floyding koncert + Roger Waters: A fal (2015) koncertfilm

A Pólus Rock Klub koncertsorozatának utolsó 2021-es programja a Pink Floyd zenei univerzumába kalauzolja a közönséget. Az est első részében a több mint húsz éve koncertező Pink Floyd tribute zenekar, a Keep Floyding ad egyedi háttérvetítéssel színesített élőkoncertet, majd levetítik a Roger Waters: The Wall című 2015-ös koncertfilmet.

Hétvégi programok Budapesten karácsony előtt

Karácsonyi télikert avató rockabilly koncert a Budapest Gardenben

December 17-én, pénteken a Dynamite Dudes csinál őrületes hangulatot a Budapest Gardenben. Mellé bográcsos halászlé, töltött káposzta és bejgli is lesz a szokásos repertoáron felül.

ONLY VINYL: Rawmatik & Jediiimann

Egész este hip hop vinylről: Rawmatik és Jediiimann behind the boards!

Amoeba lemezbemutató

A /ˈdɪskəʊ/ címre keresztelt új Amoeba-nagylemez december tizedikén jelenik meg, amit egy héttel később, december 17-én élőben is bemutatnak az Akvárium kistermében.

Németh Róbert koncert | Gödör klub

Németh Róbert első és utolsó 2021-es budapesti klubkoncertje a Király utcai Gödörben.

BOOM BOOM – Kilépő koncert // Barba Negra

Szappanos György halála után a legendás Boom Boom megmaradt tagjai még egyszer utoljára meghajolnak előttetek a színpadon.

Papaver // kisprés tiny desk

A Papaver októberi, Stuntman című lemeze, bár zeneileg szerteágazó és alternatív, mélyén mégis egy vérbeli singer-songwriter attitűdje rejlik. A kisprés tiny desk akusztikus és intim környezetében erre az attitűdre tudtok fókuszálni, és egy más nézőpontból hallgatni a Papaver munkásságát.

Karácsonyi programok Budapesten

Több napos hétvégi programok Budapesten:

MikulásGyár – harmadik hétvége (péntek-vasárnap)

Fél óránként váltják a sztárok egymást a színpadon. Részletes program: ITT.

Magyar Ízek Utcája – Karácsonyi vásár a Millenárison! (péntek-vasárnap)

A Magyar Ízek Utcája idén különleges karácsonyi kiadást „tálal fel” 2021. december 17-e és 24-e között a Millenárissal közös szervezésben. A helyben fogyasztható és elviteles finomságok mellett koncertekkel, családi programokkal is készülnek.

BudaParti Adventi Napok (péntek-vasárnap)

A SHO Beach food truckja sült kolbásszal, lángossal, hot doggal, bográcsgulyással, alkoholos és alkoholmentes italokkal készül. A Concordia Bell különleges finomságokkal várja a sajtok szerelmeseit. De lesz kürtős kalács, forralt bor és pálinka is.

Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál (szombat-vasárnap)

Alapanyagok, kész sütemények, szaloncukrok, natúrkozmetikumok, zero waste termékek, karácsonyi ajándékcsomagok – itt mindent megtaláltok, ami a mentes ünnepekhez szükséges.

További karácsonyi vásárokat találhatsz itt:

Szombati programok Budapesten és környékén (2021. december 18.)

Czakó Termelői Piacz és gőzgombócozás

Utolsó alkalom, hogy beszerezd a karácsonyi ajándékod magyar kézművesektől, iparművészektől a Mini Czakós Karácsonyi Vásáron a Tigris utcai új kertben. Emellett persze a termelői piacot is érdemes felkeresni.

Karácsonyi történetek – ingyenes program gyerekeknek

A RÉFE suli ingyenes nyílt napja az AZTA Közösségi Kézműves és Barkácsműhelyben 6-10 éves gyerekeknek.

Séta a Mátyás-templomban és környékén

Titkok a Mátyás-templom történetéből, vallási és művészeti programjáról, amikor a séta egy időutazás.

Egy vidán séta a városban nagyszerű hétvégi program lehet:

Állatok Karácsonya a Budakeszi Vadasparkban

Az eseményen a vadasparki lakók kedvenc finomságait csomagokba rejhetetitek, majd közösen megajándékozhatjátok őket. Az „ajándékosztás” után pedig a Simogatóban élő muflonok társaságában feldíszíthetitek a Budakeszi Vadaspark karácsonyfáját.

A diótörő Mesebalett három felvonásban – jótékonysági előadás

A klasszikus zenei anyagra egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet.

Trecikli Karácsonyi Garázsvásár

Szerezd be itt bringás barátaid és családtagjaid ajándékait. Vagy csak egyszerűen tárazz be magadnak a fontosabb dolgokból.

Karácsonyi Vintage Légy-Ott! vásár

A fenntartható divatot népszerűsítő Vintage Légy-Ott! rendezvénysorozat karácsonyi kiadásának mottója, hogy idén karácsonykor legyen a tudatos a divatos. Karácsonykor különösen felerősödik a túlfogyasztásra való hajlam, emiatt még aktuálisabb hangsúlyozni és népszerűsíteni a környezettudatos alternatívákat, ennek szellemében kerül megrendezésre december 18-án a Légy-Ott is, egy igazi Vintage Pop Up Plázát varázsolva a Szimpla Kertbe.

Karácsonyi programok Budapesten

Állatok Karácsonya a NOÉ Állatotthonban 2021

Válasszatok magatoknak egy karácsonyi kedvencet az állatotthon lakói közül és ajándékozzátok meg őt december 18-án, szombaton!

Reszkessetek, betörők! 1-2.

Az Ultimate Double Feature karácsonyra: Kevin kalandjai mozivásznon!

Budapest Bár koncert – Advent a Várkert Bazárban

A Budapest Bár idén adventkor lép először a Várkert Bazár színpadára, új lendülettel, kicsit megújított repertoárral és természetesen a régi kedvencekkel.

A Budavári Palotanegyedben megújult a Habsburg-kapu és a hozzá tartozó lépcső, illetve újjászületett a Halászó gyerekek kútja és terasza is. A Várkert Bazár programjai előtt hétvégén érdemes ide is tenni egy sétát, ha ünnepi hangulatot kerestek. Betlehem és meghitt adventi vásár várja a látogatókat, ahol forralt bor, forró tea és friss rétes mellett sok más finomságot is kínálnak az árusok, egészen január 6-ig.

Zsendülés a Turbinában!

A Zsendülés – Veraison, azaz a tokaji Mád és Tállya három pincéjének kollektívája decemberben Budapestre látogat. Várnak titeket a Turbinában délutántól késő estig: kóstolóra, vásárra és vacsorára.

Karácsonyi koncert az Üregben

A High Five Brass Quintet koncertjétvel ráhangulódunk az ünnepekre, pár korsó folyékony karácsonyfa mellett.

Budapesti programok advent utolsó vasárnapján (2021. december 19.)

Ferencvárosi Karácsonyi Pancs a Ferenc téren

Advent negyedik vasárnapján az ebédet a Raclette by Lili csapata készíti nektek, a Zhu&Co. pedig isteni ázsiai ételekkel kápráztat el majd benneteket.

Desszertműhely – Szaloncukor készítés

Nincs Karácsony szaloncukor nélkül! Akár a fára, akár az asztalra teszed, legyen különleges, általad készített!

kiskertpiac – ANKERmarket zöld Ünnep

A kiállítók különleges kínálata, a kiskertpiac lassulós, ünnepi hangulata vár benneteket december harmadik vasárnapján a MADHOUSE teraszán és belső tereiben.

Harmadik SHARE KALAND Túra

Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre SHARE, a jótékony ser közös túrája. Cél: a Tűzkő-hegy. A csúcson koccintás.

Kirándulóhelyek Budapest környékén, amik télen is gyönyörűek:

Adventi dallamok – kórusmuzsika

A Várkert Bazár adventi programsorozatának keretében ingyenes minikoncerteken nagy múltú gyermekkórusok előadásában felcsendülő adventi dallamok segítik a karácsonyra hangolódást.

Adventi Kölyöknap a Nemzeti Színházban

Kézműves foglalkozások és bábos betlehemes előadás a Nemzeti Színházban.

Csajkovszkij: A diótörő

Mesebalett két felvonásban a Honvéd Kulturális Központban.

Budapesti programok karácsony előtt

Beethoven+

A decemberi Beethoven+ koncert témája a játék lesz: a Fantasia egy improvizáció lejegyzett változata, amely betekintést ad a zeneszerző gondolkodásába.

Negyedik Adventi Gyertyagyújtás Szentendrén

Harangjátékkal veszi kezdetét az adventi gyertyagyújtás – Karácsonyi dallamokat ad elő Dömötör Emma. A negyedik gyertyát meggyújtja Kósz Zoltán olimpiai bajnok, a Kópé Egyesület elnöke, Szentendre Város Testnevelési és Sport díjasa.

És még mennyi program vár Szentendrén:

Karácsonyi programok egész héten:

AERON HOLIDAY POP UP

A pop-up üzletben az AERON elmúlt szezonjainak örökérvényű darabjai élednek újjá egy különleges helyszínen.

Winter FoodFest

Sült kolbász helyett a nemzetközi street food fogásoké lesz a főszerep az Erzsébet téren a forró levesektől egészen a desszertekig.