7 különleges cukrászda országszerte, ahová egyszer el kell látogatnod

Nem mondjuk, hogy ezek az ország legjobb cukrászdái, de hogy mi isteni süteményeket, tortákat és fagylaltokat kóstoltunk az alábbi helyeken akárhányszor csak betettük a lábunkat, az egészen biztos!

Mihályi Patisserie, Vác

Nem túlzás azt állítani, hogy Mihályi László cukrászmester váci üzlete országos hírnévnek örvend, hiszen vannak, akik csak azért utaznak a Duna-parti városba, hogy ellátogassanak a Fő téri cukrászdába, ahol izgalmas ízpárosítások és egyedi, modern köntösbe bújtatott sütemények várják a vendégeket. A szezonális alapanyagokkal készített desszertek jól tükrözik, hogy a Mihályi Patisserie-ben elsődleges a modern hozzáállás, ez viszont korántsem egyenlő a magyar tradíciók megkerülésével.

2600 Vác, Köztársaság út 21. (Fő tér)

G&D Kézműves Cukrászda és Pékség, Gyöngyös

Az országban összesen három helyen futhatunk bele a G&D Kézműves Cukrászda isteni desszertkülönlegességeibe: Balatonkenesén és Salgótarjánban is megtaláljuk őket, a mi kedvencünk mégis a gyöngyösi Fő téren található üzlet, ahol mindig hatalmas mosollyal és persze ínycsiklandó süteményillattal üdvözlik a betérőket. Nehéz csak egy-két itt készülő finomságról órákat zengeni, hiszen a péksüteményektől kezdve a nyári szezon elengedhetetlen fagylaltjaiig mindent jó szívvel ajánlunk.

3200 Gyöngyös, Fő tér 4.

blank

Tündérsziget, Tihany

Habár február elsejéig téli álmot alszik Tihany leghangulatosabb kávézó-cukrászdája, mégsem akartuk lehagyni a listáról ezt az aprócska kis családi vállalkozást, amelyet szívvel-lélekkel üzemeltetnek. A Tihanyi-félsziget főutcájának eldugott lépcsősoráról nyíló kis ház tavasszal és nyáron nyitva tartó tündéri kertjében élmény a frissen sütött sütemények elfogyasztása, de azért az év többi részében sem áll meg itt az élet: a kamrában szezonális alapanyagok után kutatva készülnek a finomságok.

8237 Tihany, Kossuth Lajos utca 29.

blank
Répatorta

Czukorka, Zalaegerszeg

Zalaegerszeg kézműves sütödéje az imádott nagymamának, valamint a sütni tudó és szerető rokonoknak állít emléket, akiktől a Czukorka háziasszonyai ellesték a mesterség csínját-bínját. Itt sokszor a családi ereklyeként őrzött receptkönyvekből, változtatás nélkül születnek újra a desszertek, de arra is van persze példa, hogy szabadjára engedik fantáziájukat, és új finomság válik az édes repertoár részévé. A Czukorkában püspökkenyerek, pohárkrémek, sajtos rudak és ropogós kekszek sokasága várja a vendégeket hétfőtől szombatig.

8900, Zalaegerszeg, Zárda u. 17

blank
Narancsos-csokis cupcake

Vincent Bar & Pastry, Kecskemét

Kecskemét csendes városában nem egy, hanem rögtön kettő vendéglátóhely viseli a Vincent nevet, mi most mégis a belvárosban található, mennyei süteményeket, kávékat és forró csokikat kínáló üzletet emelnénk ki, nem pedig néhány évvel ezelőtt megnyitott, étteremmé bővült társát. Bármit is választotok az egyszerre krémes és ropogós profiteroltól kezdve a Fragola névre keresztelt, vaníliakrémmel töltött málnás csodáig, egészen biztos, hogy nem fogtok csalódni!

6000 Kecskemét, Szabadság tér 6.

blank

Mónisüti, Gyenesdiás

Sütis Móni és tortái afféle hivatkozási alapnak számítanak a Balaton-környékén élő és nyaraló édesszájú közönség körében. Már azelőtt ódákat zengtek Móni desszertjeiről, mielőtt 2018 nyarán megnyitott volna saját cukrászdája Gyenesdiáson, hiszen több környékbeli vendéglátóhely pultjában felsorakoztak a szezonalitás inspirálta krémes-gyümölcsös tortaszeletek, melyek az üzlet elmúlt néhány évében csak még nagyobb sikerre tettek szert.

8315 Gyenesdiás, Madách u. 46.

blank
Pereces csokitorta

Kiss Cuki, Lajosmizse

Kecskeméttől alig 20 kilométerre találjuk a térségben hatalmas népszerűségnek örvendő lajosmizsei Kiss Cuki családi cukrászdát, amely 1995 óta töretlen lelkesedéssel és elhivatottsággal várja az édesszájú vendégeket. Az évtizedek alatt számos elismerést, díjat bezsebeltek már, legfrissebb büszkeségük az Év Bejglije 2021 verseny bronzérme, amelyet a mennyeien omlós diós bejglijükkel sikerült bezsebelniük. A karácsonyi időszak első számú édességén túl is találunk itt felejthetetlen finomságokat, úgymint francia desszerteket, klasszikus tortaszeleteket, tradicionális magyar süteményeket és pogácsákat.

6050 Lajosmizse, Árpád utca 24.

blank

Ha kimondottan Budapesten keresnétek jó cukrászdát: