Szombaton klasszikus zenei koncertek költöznek a budapesti kávézók falai közé

November 13-án a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi egy teljes este erejéig klasszikus zenét csempésznek a Duna bal és jobb partjának kedvenc kávézóiba és bárjaiba.

Szombat éjszaka nem másra mint klasszikus zenére csapatja majd a főváros, hiszen A zene éjszakája programsorozatnak köszönhetően a klasszikus zene kiszabadul a koncerttermek falai közül és bevackolja magát legkedveltebb kocsmáinkba és kávézóinkba.

Kedvenc törzshelyeinken a Béla bárban, a Hadik Kávéházban, a Szatyor Bárban, a Három Holló Kávéházban, a Mitzi Bárban, a Moha Caféban és a Púder Bárszínházban délután csendülnek fel az első dallamok, ezt követően késő estig váltják egymást a rövid és természetesen ingyenes hangversenyek. Egy este erejéig tehát mindenki a lehető legszabadabb és legkötetlenebb formában élvezheti a hangulatos, klasszikus zenei koncertekkel aláfestett eszegetést és iszogatást.

A könnyed hangulatú koncertekért a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi, valamint Fischer Annie-ösztöndíjas ifjú tehetségek felelnek majd. A koncertek alkalmával Schubert, Gershwin és Weiner Leó művei mellett egyaránt megtalálhatók lesznek ’30-as évekbeli slágerek, például az eredeti Meseautó című film zenéi.

Részletes programot ezen a linken találtok.