7 hely Budapesten, ahol őszre hangolt, mennyei csemegékre bukkanhatunk

Az őszről először talán mindenkinek a színes halmokba hordott levélkupacok jutnak eszébe és csak utána az alma, a fahéj, a sütőtök és a frissen sütött gesztenye mámorító illata. Ajánlónkban mutatunk 7 budapesti helyet, ahonnan felkapva az ősz, ételekbe és italokba oltott finomságait bearanyozhatjátok a napotokat.

Kürtőskalács: Kató Néni Finomságai

Ujjbegyeket melengető őszi finomsággal, csomagolást párásító friss és gőzölgő kürtőskalácsokkal kecsegtet kimozdulásra a Kató Néni Finomságai. Legyünk épp a belváros vagy a Városliget közelében, érdemes megkóstolni a fahéjba, a vaníliába és dióba forgatott nyalánkságok után a mézeskalács ízű csodát is.

1051 Budapest, Október 6. u. 6.
1146 Budapest, Állatkerti krt. 11.

Gofri: Habos gofri

A Ferenciek terének szomszédságában megbújó Habos Gofri zsebkendőnyi üzlete tényleg arra lett kitalálva, hogy az őszi sétánkat finomsággal a kézben tölthessük el. A számtalan variációért, feltétért, na meg persze a málnahabért érdemes minél többször útba ejteni őket.

1053 Budapest, Ferenciek tere 4.

Pumpkin spice latte: Trafik

Nincs ősz sütőtök nélkül, manapság pedig sütőtökös kávé nélkül, amiből bár számtalant találni a városban, mi most mégis a Trafó House Trafik kávézóját ajánljuk, ahol a pumpkin spice latte mellett minden bizonnyal más őszi finomságokra is akadhattok.

1094 Budapest, Liliom u. 41.

blank

Diós csiga: Chez Matild

Az ősz egyik kincse, csodája és slágere kétségtelenül a dió, amit mesterien, csigába foglalva, frissen sütnek a gellérthegyi, pöttöm, francia pékségben, a Chez Matildban. Ha fent jártok a hegyen, mindenképp látogassatok el a Ménesi útra hozzájuk, lehet a diós mellé könnyen társul majd egy pisztáciás csiga is.

1118 Budapest, Ménesi út 82.

blank

Ha már itt jártok, nézzétek meg, hogyan született újjá egy odavezető lépcsősor:

Kandírozott narancsos holdsüti: Caphe by Hai Nam

A Gellérthegyről a Bartók Béla útra kanyarodva, ha pont elfogyott a diós csiga, érdemes nem üres kézzel továbbállni innen és betérni a Caphéba egy kandírozott narancsos holdsütire. A holdsütemény a kínai őszközépünnep édes finomsága, amit a tradicionális ízesítés helyett számunkra most igazán őszre hangoltak.

1114 Budapest, Bartók Béla út 35.

blank

Kardamomos-almás péksütemény: arán bakery

Ha megvan a gyerekkorból ismert langyos sült alma illata, akkor az arán bakery kardamommal megfűszerezett almás péksüteménye valóságos ajándék lesz, nemcsak azért, mert mennyei éhségűző, édes, őszi finomság, de bizonyára sokan kerülnek majd nosztalgikus hangulatba egy-egy falat után.

1077 Budapest, Wesselényi utca 23.
1117 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 16/a

blank

Fahéjas-szilvás almalé: Normafa Síház

Egy kiadós túra, erdei séta után nem érdemes úgy búcsút vennünk a Normafától, hogy előtte nem néztünk be a Normafa Síházba egy bögre forró, testet-lelket átmelegítő fahéjas-szilvás almalére. Felhörpintve aztán újult erővel indulhatunk útnak immár a város felé. Sült gesztenye is kapható!

1121 Budapest, Eötvös u. 59.

blank