5 hangulatos kávézó, ahonnan mindig más arcát mutatja a Bartók Béla Boulevard

A Bartók Béla utat szegélyező idős platánfák és az útra, amolyan Tóth Árpádosan beszűrődő fények még ellenállhatatlanabbá teszik ezt a budai vidéket. Ebben és másban gyönyörködni pedig egy csésze fenséges fekete mellett a legjobb, ezért is ajánljuk, induljatok a Szent Gellért térről és sorban egymás után fedezzétek fel a leghangulatosabb kávézókat!

MITZI – Kávé, Konyha, Bár

Rögtön a Bartók Béla úti 1-es szám alatt kezdünk, méghozzá a MITZI-ben, ahol a finom falatok, a jóleső beszélgetések, a feketébbnél is feketébb kávék mellől néhanapján a kellemes dallamok sem hiányozhatnak. Az ember, akárhányszor sétáljon el itt, mindig élő, mindig pezsgő hangulattal találja szembe magát évszaktól és hőmérséklettől függetlenül. A hely varázsának és persze hatalmas ablakainak köszönhetően pedig ha istenigazából hidegebbre fordul az idő, ugyanolyan jó amögül szemlélni a mindig nyüzsgő Szent Gellért teret a gőzölgő kávénk mellől.

1114 Budapest, Bartók Béla út 1.

Fotó: MITZI – Kávé, Konyha, Bár Facebook-oldala

Kelet Kávézó és Galéria

Maradunk a Bartók jobb oldalán és egyenesen tovább haladva nem maradhat ki ajánlónkból a út megkerülhetetlen origója, a Kelet Kávézó és Galéria. Kora reggeltől késő estig ontja a keleti hangulatot és a finomabbnál finomabb kávékat magából a hely, ahol valóban jó megpihenni a hétköznapok és a hétvégék alkalmával is. Foglaljunk helyet bent vagy kint, fent vagy lent, netalán a járda jobb vagy bal oldalán, mindegy is: ne felejtsük el legeltetni a szemünket a Gárdonyi tér fáinak színkavalkádjában, míg a csésze kávénkra várakozunk.

1114 Budapest, Bartók Béla út 29.

blank
Fotó: Kelet Kávézó és Galéria Facebook-oldala

Hadik Kávéház

A Keletet elhagyva áttérünk az út bal oldalára, csakis azért, hogy aztán vissza is evezzünk majd a szemközti felére, előbb viszont betérünk Karinthy, Kosztolányi, Déry, Móricz és Bőhm Aranka néhai nappalijába, a Hadik Kávéházba. A legendás irodalmi kávéházból egészen más rálátásunk nyílik így nemcsak a Bartók Béla útra, de az azon fel-le száguldozó napsárga villamosokra is. A Hadikban többek között különleges hangulat, enteriőr, kulturális események és nem utolsó sorban minden kívánságot kielégítő kávékínálat várja az egyszerre irodalomra és kávéra szomjas közönséget.

1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

blank
Fotó: Hadik Facebook-oldala

Wömbät

Ígértük, hogy visszahajózunk a Bartók Béla út túloldalára, ahol néhány lépést követően találjuk az eddigi egzotikus, keleties, kávéházas hangulattól eltérő lazán formabontó Wömbätot. A nem mindennapi La Marzocco gépből itt a Casino Mocca kávéja csordogál a poharakba és mivel képtelenség ellenállni nekik, leves-bagel kombó eképpen kívánkozik a tányérokra. Autentikus és jó hangulatban ez a hely sem szűkölködik és ha úgy tartja kedvünk, a kóstolt vagy még kóstolásra váró kávét akár meg is vásárolhatjuk náluk.

1114 Budapest, Bartók Béla út 37.

blank
Fotó: Wömbät Facebook-oldala

7:55 Coffee Shop

Utunk utolsó állomásáért a Bartók Béla útról nyíló Lágymányosi utcába kanyarodunk és nem felejtve a magunk mögött hagyott hangulatot, megkeressük azt a zsebkendőnyi kis helyet, ami bájosságában, minőségében és miliőjében is ringbe száll az eddig bejárt kávézókkal. Az utcában még újnak számító 7:55 kávézóban a frissítő fekete mellé kekszeket, tortaszeleteket és gyümölcslevet is választhatunk kísérőként, a mosoly és a kedves szó állandó ajándék mellé.

1111 Budapest, Lágymányosi u. 14.

blank
Fotó: 7:55 Coffee Shop Facebook-oldala