Kihirdették a Budapest desszertje verseny 2021-es győztesét

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség idén negyedik alkalommal hirdette meg a Budapest desszertje versenyt. Az édes megmérettetés nyertes alkotása, a túrókrémmel és meggyel töltött, étcsokoládéba mártott sütemény megkóstolására sem kell sokat várnunk.

A Budapest desszertje verseny 2021-es győztese / Fotó: Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely Facebook

A Budapest desszertje versenyen idén is különösen fontos szempont volt, hogy az édesség bárki által beszerezhető és egész évben elérhető alapanyagokból készüljön, ezúttal azonban csokoládé és túró felhasználásával. Az elkészült desszertek az elmúlt évekhez hasonlóan anonim módon, csupán sorszámmal ellátva kerültek az ötfős zsűri elé.

A szeptember 17. és 19. között megrendezésre kerülő Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnep alatt lesz lehetőségünk először megkóstolni az idei év nyertes Budapest desszertjét, a Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely által készített díjazott alkotást. A desszert alapja egy rendkívül könnyű túrómousse, aminek közepébe amarénás, mandulalikőr ízesítésű, kompót jellegű meggyet rejtettek és amit végül kakaóvajas, 60%-os étcsokoládés krémbe mártottak.

Akik pedig szeretnék megkóstolni az idei év díjnyertes Budapest desszertjét, számukra a Szent István-bazilika előtti ingyenes Édes Napok programsorozat lesz felhívás keringőre.